Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partities Opeens weg????

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Sinds enige tijd heb ik windows vista ultimate draaien op mijn pc zonder enige problemen. Dit was dan wel de 2de installatie, maar hij liep prima.

  TOT VANDAAG…

  Toen ik bezig was met het verwijderen van de eerste installatie die ik niet meer gebruikte en die op een andere hardeschijf stond ging er opeens iets fout. Ik kreeg een BSOD en de computer viel uit. Ik dacht zelf dat ik hem gewoon weer op kon starten, maar toen hij bezig was met opstarten kreeg ik opeens te zien: voer een geldig opstart device in.

  Ik dacht meteen dat er iets verkeerd stond in mijn bios dus na die nagekeken te hebben bleek daar niks aan de hand te zijn. Dus ik maar de instalatie cd erindoen en proberen de bootsector te maken. Op dit moment stond mijn hart even stil, in het installatie menu gaf hij wel aan dat er 2 hardeschijven waren, maar waren 5 van de 7 partities verdwenen. Ik zat nu dus opeens met 240 gigabyte un….. diskspace. Ik dacht dat het misschien een fout kon zijn in de windows installatie heb ik een live cd gebruikt maar die geeft me precies dezelfde resultaten.

  Het probleem op dit moment is:
  - op hdd1 staat een oude en niet toegankelijke windows vista installatie waar ik nog bestanden uit moet halen
  - op hdd2 staat de nieuwe windows vista installatie maar die is nu opeens weg en alle andere partities ook… allemaal un….. disk space.

  Hoe kan ik in gods naam de bestanden van hdd2 afhalen zonder ervoor te zorgen dat ik ze nooit meer kan vinden.. En welk programma gebruik ik hier voor. Ik denk dat het beste dat ik kan doen een 3de hdd erin kan steken en daar windows op moet installeren. Daarna moet ik de bestanden zoeken maar ik weet niet hoe. Het probleem is dat er redelijk veel belangrijke bestanden op staan en die had ik op een speciale backuppartitie staan. die nu dus weg is…


  Wie o wie helpt mij?
 • Ten eerste is een back-up alleen een back-up, als deze op een extern back-up medium staan. Bij voorkeur 2 op twee verschillende back-up media. Verdwenen partities zou je kunnen proberen terug te halen via TestDisk. Lees de documentatie. En installeer die TestDisk niet op je probleem PC. Maar gebruik die van de Ultimate Boot CD. Die je uiteraard download en brand op een andere PC.
  [quote:ff8467b37c="ke^in"]heb ik een live cd gebruikt maar die geeft me precies dezelfde resultaten. [/quote:ff8467b37c] Wat voor een LiveCD? Als dat een Linux LiveCD is, zoals Knoppix, zou je ook nog de output kunnen posten van [code:1:ff8467b37c] fisk -l [/code:1:ff8467b37c][Enter] Bovendien staat op zo een knoppix LiveCD ook een versie van TestDisk.
 • [quote:1dc4389582="ke^in"]Hoe kan ik in gods naam de bestanden van hdd2 afhalen zonder ervoor te zorgen dat ik ze nooit meer kan vinden.. En welk programma gebruik ik hier voor[/quote:1dc4389582]

  Wederom verwijs ik naar [b:1dc4389582]getdataback[/b:1dc4389582] van runtime software, Onmisbaar voor de reguliere PC gebruiker: http://www.runtime.org/
  Ok, Dit programma is niet gratis. Maar ik heb de inverstering er dubbel en dwars uit! En mijn ervaring is dat het wel het best werkende recover programma is wat ik ken, En waar ik mee gewerkt heb. Partities of niet, bootsector beschadigingen of niet, Voor dit programma maakt het niet uit. Het leest alles wat nog op de schijf aanwezig is. (zelfs van jaren geleden, Mits dat niet overschreven is)
  Mocht je dit programma gebruiken? doe dat dan in een andere pc. of met nieuwe installatie (op een andere schijf) En het beste is als je de schijf die je moet recoveren, Even als een externe schijf kan maken. Zorg in iedergeval dat je geen data naar de schijf schrijft! formateren kan geen kwaad, Maar ga er niet op schrijven. Want dan heb je kans dat kostbare informatie word overschreven.
 • [quote:feec912a5d="eduard33"][quote:feec912a5d="ke^in"]Hoe kan ik in gods naam de bestanden van hdd2 afhalen zonder ervoor te zorgen dat ik ze nooit meer kan vinden.. En welk programma gebruik ik hier voor[/quote:feec912a5d]

  Wederom verwijs ik naar [b:feec912a5d]getdataback[/b:feec912a5d] van runtime software, Onmisbaar voor de reguliere PC gebruiker: http://www.runtime.org/
  Ok, Dit programma is niet gratis. Maar ik heb de inverstering er dubbel en dwars uit! En mijn ervaring is dat het wel het best werkende recover programma is wat ik ken, En waar ik mee gewerkt heb. Partities of niet, bootsector beschadigingen of niet, Voor dit programma maakt het niet uit. Het leest alles wat nog op de schijf aanwezig is. (zelfs van jaren geleden, Mits dat niet overschreven is)
  Mocht je dit programma gebruiken? doe dat dan in een andere pc. of met nieuwe installatie (op een andere schijf) En het beste is als je de schijf die je moet recoveren, Even als een externe schijf kan maken. Zorg in iedergeval dat je geen data naar de schijf schrijft! formateren kan geen kwaad, Maar ga er niet op schrijven. Want dan heb je kans dat kostbare informatie word overschreven.[/quote:feec912a5d]

  Sorry dat ik er even tussen door kom maar ik heb even een vraagje over GetDataback

  Werkt dat GetDataBack ook met RAID schijven, want ik mijn array is er pas mee opgehouden, ik heb vervolgens een nieuwe aangemaakt met dezelfde specs zodat ik mijn data behouden zou blijven.

  Als ik in Windows kom dan wil die de schijf meteen formateren en met GetDataBack zietie de data wel maar is deze simpelweg waardeloos:
  -avi's speelt hij niet af
  -foto's zijn er helemaal gescrambled uit (meerdere foto's door elkaar
  -etc etc

  Kortom kan datarecovery wel met GetDataBack met een RAID0 opstelling
 • Daar heb ik geen ervaring mee. Ik heb zelf geen raid opstelling. (mede omdat ik dat voor mijn data te gevaarlijk vind :wink: )
  Maar volgens mij leest gedataback de schijven apart in. En dan zou je er waarschijnlijk niets aan hebben vrees ik…..
 • Hallo allemaal,

  sorry dat ik zo laat pas andwoord, maar deze week ben ik er dan ook aan begonnen. Na xp geinstalleerd te hebben op de pc waar het mee mis ging en de oude schijven er te hebben uitgehaald vond ik het toch tijd om mijn data terug te halen.

  Ik ging als volgt te werk:

  xp pc open -> hdd erin als slave ->getdataback zijn werk laten doen

  Nu vond hij gelukkig wel de foto partitie en die heb ik ook meteen gekopierd en veilig gesteld. ( hier zitten wel een redelijk aantal ghost/copupted bestanden in maar moet blij zijn met wat ik heb)
  Maar nu vind hij de oude windows partitie en bestanden niet.

  Ik vraag me af hoe een BSOD ervoor gezorgd kan hebben dat alles van de schijf af is?

  Ik heb ook al andere programmas gebruikt, maar geen succes
 • Da's erg vaag. In feite zou Getdataback alles lezen wat er op de schijf staat. Weet je zeker dat je de juiste schijf hebt ingelezen? Want dat is nogal eens lastig bij getdataback. Ik heb zelf 5 schijven waarvan ik telkens dacht de juiste te hebben ingelezen. Uiteindelijk was het natuurlijk de laatste schijf :roll:
  Maar als je er zekjer van bent dat je de juiste schijven hebt ingelezen? Dan is mijn enige verklaring dat het is overschreven. Anders zou Getdataback het moeten vinden Omdat het geen partities leest, Maar de gehele schijf als zodanig.
 • de schijf die ik inlees is de enige schijf die "beschadigd" is. Hij is 300 gig en heb meteen na het incident uit de pc gehaald. Wel vind hij veel bestanden die er ongeveer zo uitzien: SV3Ûh@W L$‰\$

  Daar kan ik dus niet zoveel mee.. Teven hoe kunnen er zoveel ghost bestanden op staan? De foto's waren allemaal goed tot de BSOD dus ik snap niet hoe ze beschadigd kunnen zijn.
 • Ik denk ook eerder dat het BSOD het gevolg is van wat er mis is gegaan met de schijf. en niet de oorzaak.
  Als er op dit moment niets meer te redden is? zou je als laatste optie kunnen proberen om de schijf te de-partitioneren en de hele zaak te formateren. En er dan alsnog met getdataback overheen gaan. Een format kan in feite geen kwaad voor getdataback. En baat't niet dan schaadt 't niet zegmaar. Je hebt kans dat er iets aan de hand is met de schijf waardoor getdataback in de war gemaakt wordt… klinkt nogal buitenaards… :lol: Mja.. je weet maar nooit.. Ik heb wat dat betreft met pc's gekkere dingen meegemaakt.
 • Dat GetDataBack een goed programma is,daar twijfel ik niet zo zeer aan,maar wel aan het moment om er voor te kiezen :wink:

  Dit soort storingen zijn vaak veroorzaakt door een corrupte bootsector.

  De storing van b.v. iddefridde

  "Als ik in Windows kom dan wil die de schijf meteen formateren" is typisch zo'n mogelijkheid.

  Kijk er eens naar met Testdisk,met deze tool is het heel goed mogelijk een beschadigde bootsector te repareren,door de "Backup-bootsector" terug te zetten.

  http://www.cgsecurity.org/

  http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

  1.Start Tesdisk en enter.
  2.Kies de goede schijf en enter 2x.
  3.Kies Advanced en enter.
  4.Zorg dat "Boot" geselecteerd staat en enter.

  Geef van dit laatste scherm eens de info over de beide bootsectors door.

  Als je ergens een printscreen kunt plaatsen,zou dat nog beter zijn.

  B.v. bij imageshack.

  http://imageshack.us/

  Ook voor ke^in geldt deze mogelijkheid,mocht de bootsector op jouw schijf corrupt zijn geraakt,dan is het terugzetten eenvoudiger,dan al je bestanden met een recovery programma te moeten opzoeken :wink:

  Even voor de goede verstandhouding,het is niet de bedoeling om de oplossing van eduard33 af te vallen of te ontraden,het kan best zijn dat jullie er niet aan ontkomen,maar nogmaals,het moment van toepassen is naar mijn idee wat te snel gekozen.

  Greetz
 • als de ruimte hebt maak eerst een ghost op een andere schijf vd bewuste schijven….. gaat er iets mis kun je tenminster een andere tool testen.
  Als het geen bootsector beschadiging is kan het nog een virus zijn? Beschadigen ook wel eens bestanden.
 • Ik ben het helemaal met wanderer eens :wink: Ik voel het ook niet als afvallen van mijn oplossing idee. Echter wat ik wel vreemd vind is dat er bestanden klaarblijkelijk beschadigt zijn. Nu heb ik er nog nooit van gehoord dat een corrupte bootsector bestanden beschadigt. Het zou kunnen hoor, En dan heb ik weer wat geleerd :wink:
 • [quote:6e36c984a3] Echter wat ik wel vreemd vind is dat er bestanden klaarblijkelijk beschadigt zijn.[/quote:6e36c984a3]
  [quote:6e36c984a3]Nu heb ik er nog nooit van gehoord dat een corrupte bootsector bestanden beschadigt.[/quote:6e36c984a3]
  Voor die beschadigde bestanden heb ik ook geen verklaring,het is naar mijn idee geen gevolg van een (nog steeds [u:6e36c984a3]mogelijke[/u:6e36c984a3] ) beschadigde bootsector.

  Naar mijn ervaring,kun je van alles uitspoken met bootsectors,zonder dat de data op betreffende schijven beschadigd raken.
 • Bedankt allemaal,

  Ik had gisteren weer tijd (gelukkig een keer niet zoveel huiswerk van mijn studie) en ben even aan de slag gegaan.

  Ik heb eerst van beide 300 gig schijven een ghost image gemaakt en ben toen gaan kijken of ik iets met de bootsector kon doen. Ik vraag me nou alleen af hoe het komt dat hij geen backup bootsector kan vinden??
  Wel is er nog 1 partitie over die hij wel herkent genaamd programma's. Dit is nou net de enigste partitie die ik niet nodig heb en waar ook geen waardevolle gegevens op staan.

  Na het formatteren van 1 van de schijven is er nog steeds niet meer info te vinden en lijkt het alsof er alleen maar meer bestanden beschadigd zijn.

  Ik denk dat ik van de week maar naar de plaatstelijke computershop ga om te kijken wat zij voor me kunnen doen want ik wordt er wel een beetje hopeloos van.

  Ik wil jullie allemaal nog even bedanken voor jullie inzet en ideeen.

  Mvg,

  Kevin
 • [quote:e4312fbc3d]Ik vraag me nou alleen af hoe het komt dat hij geen backup bootsector kan vinden?? [/quote:e4312fbc3d]
  Dit hoor ik voor het eerst moet ik zeggen :-? Weet je zeker dat je de juiste stappen hebt gevolgd?Het gaat om het scherm [u:e4312fbc3d]na[/u:e4312fbc3d] punt 4. in mijn post betreffende Testdisk.

  Hier 2 plaatjes,een goede en foute bootsector.

  Goed.
  http://www.helpmij.nl/forum/attachment.php?attachmentid=42030&d=1180180901

  Fout.
  http://www.helpmij.nl/forum/attachment.php?attachmentid=36320&d=1162827782
  [quote:e4312fbc3d]Na het formatteren van 1 van de schijven is er nog steeds niet meer info te vinden en lijkt het alsof er alleen maar meer bestanden beschadigd zijn. [/quote:e4312fbc3d]
  Je loopt jammer genoeg wel een beetje hard van stapel,er zijn meerdere mogelijkheden met Testdisk,zoals het repareren van de MFT en de Analyse mogelijkheid.

  http://www.cgsecurity.org/wiki/Advanced_NTFS_Boot_and_MFT_Repair

  http://www.cgsecurity.org/wiki/Examples

  Welke "format" heb je toegepast,gewoon of de fast?
  [quote:e4312fbc3d]Ik denk dat ik van de week maar naar de plaatstelijke computershop ga om te kijken wat zij voor me kunnen doen want ik wordt er wel een beetje hopeloos van. [/quote:e4312fbc3d]
  Het kan een tijdrovend klusje zijn,met een overeenkomstige rekening en vaak nemen ze er de tijd niet voor :wink:
  [quote:e4312fbc3d]Ik heb eerst van beide 300 gig schijven een ghost image gemaakt [/quote:e4312fbc3d]
  Heel slim,heb je al met de Ghost explorer gekeken of je bestanden uit de image kunt halen?

  Greetz
 • Hey wanderer,

  ik heb het nog eens geprobeerd en het blijkt dat ik een oudere versie van testdisk had. Op dit moment is hij bezig alle afbeeldingen eraf te trekken + hij heeft alle verloren partities gekopierd…

  Hardstikke bedankt
 • Welcome 8)

  [quote:fe8fe035c2]Op dit moment is hij bezig alle afbeeldingen eraf te trekken[/quote:fe8fe035c2]
  Euh,wat en hoe bedoel je?
  [quote:fe8fe035c2]hij heeft alle verloren partities gekopierd[/quote:fe8fe035c2]
  Met "Backup BS" de backup-bootsector teruggezet,of iets anders?

  Altijd interssant om te weten,al was het maar om iemand anders er ook mee van dienst te kunnen zijn,snap je :wink:

  Greetz
 • Ik bedoelde dat hij alle alle afbeelding met dat andere programmatje dat bij testdisk is van de schijf kopiert

  Hij kon alleen maar 2 identieke bootsectoren vinden dus dat hielp niet, maar toen ik een andere optie probeerde vond hij wel de partities, maar zonder naam of beschrijving.

  Je moet dan de eerste optie kiezen ipv advanced zoals jij me vertelde..
  Ik waardeer het tevens heel erg dat je me geholpen hebt, nu weet ik tenminste wat ik moet doen als het nog een keer gebeurd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.