Vraag & Antwoord

Anders (software)

Justwrite

Anoniem
theplayer1
37 antwoorden
 • Ik heb via de Aldi een Wacom Volito schrijftableau gekocht, enige tijd geleden. Daar zit schrijfsoftware bij: Justwrite.
  Al vele malen opnieuw geïnstalleerd maar zo gauw je op een functie klikt (startbalkje in WORD iof EXCEL), loopt de applicatie helemaal vast.
  Ik heb geen idee hoe dat komt. Weet iemand raad?
 • Weet niemand iets over deze apllicatie te vertellen??

  Nogmaals het probleem
  Ik had Word97 maar ben overgegaan op Word 2003. De applicatie Justwrite zou hieronder moeten werken volgens de fabrikant Wacom (van het schrijftableau).
  Al vele malen aan de telefoon gehangen (met een zeer gebrekkig Nederlands sprekende Duitse helpdesk in Amsterdam) maar hij verwijst me naar de Office-applicatie Word 2003 voor instellingen omdat Justwrite gewoon zou moeten werken. Er wordt daarbij gesproken over beveiligingsinstellingen macro's enz. maar niet helpt.

  Uiteindelijk heb ik alle software van Justwrite verwijderd, incl. schoonmaak van het register, en opnieuw geïnstalleerd. Geen resultaat. Het zou dus in Word 2003 moeten zitten.

  Weet iemand raad?
 • Een idee is om je vrag te stellen op het forum van Wacom.
  Krijg je vermoedelijk antwoord van 1 van de werknemers.
  Te vinden op Wacom Forum
 • [quote:a8eb7d7594]Een idee is om je vrag te stellen op het forum van Wacom. Krijg je vermoedelijk antwoord van 1 van de werknemers. [/quote:a8eb7d7594]

  Daar ben ik dus het eerst mee begonnen. Een vrijwel onverstaanbare Duits sprekende werknemer daar komt uiteindelijk met het advies om instellingen in Office (Word) 2003 te wijzigen, maar hij weet niet welke! Hij roept iets over beveiliging, macro's enz. maar komt er niet uit……
 • [quote:1d72679998="theplayer1"]Wacom Volito schrijftableau (..) Word 2003 [/quote:1d72679998] Toen ik de zoekwoorden [code:1:1d72679998] wacom justwrite office 2003 [/code:1:1d72679998] intypte in google toonde deze

  Wacom Europe GmbH - Ondersteuning - Veelgestelde vragen
  http://www.wacom-europe.com/nl/downloads/tools/index.asp voor een bijgewerkte versie van JustWrite Office die wel compatibel is met Microsoft Office 2003. …
  www.wacom.eu/int/support/faq/show_faq.asp?lang=nl&id=261 - 22k -

  Had je die "bijgewerkte versie van JustWrite Office" al geïnstalleerd?
 • [quote:9974da2410] Toen ik de zoekwoorden
  Code:
  wacom justwrite office 2003
  intypte in google toonde deze

  Wacom Europe GmbH - Ondersteuning - Veelgestelde vragen
  http://www.wacom-europe.com/nl/downloads/tools/index.asp voor een bijgewerkte versie van JustWrite Office die wel compatibel is met Microsoft Office 2003. …
  www.wacom.eu/int/support/faq/show_faq.asp?lang=nl&id=261 - 22k -

  Had je die "bijgewerkte versie van JustWrite Office" al geïnstalleerd?[/quote:9974da2410]

  In het gebrekkige telefoongesprek dat ik had met de helpdesk werd gezegd dat ik voor mijn versie 4.2 geen update hoefde te installeren voor het functioneren met Word 2003. Het probleem zou nl. niet zitten in de Justwrite software maar in de instellingen van Word 2003: er werd iets geroepen over beveilging en macro's maar ik heb helemaal niets kunnen vinden wat hiermee te maken zou kunnen hebben.
 • De instellingen voor macro's in Word2003 vind je via
  Extra / Macro / Beveiliging.
  Als de beveiliging ingesteld staat op Erg hoog of Hoog dan is dit hoogstwaarschijlijk de oorzaak van je probleem. Verlaag de instelling naar gemiddeld en probeer e.e.a. opnieuw.
 • [quote:3093ee0501]De instellingen voor macro's in Word2003 vind je via
  Extra / Macro / Beveiliging.
  Als de beveiliging ingesteld staat op Erg hoog of Hoog dan is dit hoogstwaarschijlijk de oorzaak van je probleem. Verlaag de instelling naar gemiddeld en probeer e.e.a. opnieuw.[/quote:3093ee0501]

  Dat had al eerder gedaan, maar er verandert niets door. Bij BEELD in Word 2003 moet de werkbalk Justwrite te zien zijn. Dat gebeurt niet. Ik heb het wel een keer voor elkaar gekregen, maar dan loopt Word helemaal vast. Het moet dus ergens anders in zitten. Is er niemand die Justwrite onder Word 2003 gebruikt? (in combinatie met een tablet dus..)
 • Zomaar een voorzet om te onderzoeken. (ben niet in bezit van )
  Zou het mogelijk kunnen liggen aan het feit dat word 2003 geinstalleerd is zonder handschriftherkenning?

  Kjk eens op :
  Handschriftherkenning installeren
  en/of
  How to install and configure handwriting recognition in Windows XP
 • Met dank voor je antwoord.

  [quote:e932154686]Kjk eens op :
  Handschriftherkenning installeren[/quote:e932154686]

  Deze site is helaas niet bereikbaar


  [quote:e932154686]How to install and configure handwriting recognition in Windows XP[/quote:e932154686]

  Hier kom ik ook niet verder mee.

  Meer uitlleg:
  De map JWP (JustWritePack) staat op de C-schijf en bevat een groot aantal bestanden. Eén daarvan is een Word-
  bestand: JWPack.dot
  Klikken daarop opent Word mét de gevraagde werkbalk van Justwrite. Maar meteen met een beveiligingswaarschuwingsscherm:

  JWPack\JWPack.dot bevat macro's
  Macro's bevatten mogelijk virussen. Het is meestal veiliger om macro's uit te schakelen, maar als de macro's betrouwbaar zijn, kan er enige functionaliteit verloren gaan.

  dan 3 opties:
  Macro's uitschakelen
  Macro's inschakelen
  Meer info

  Zowel inschakelen als uitschakelen geeft geen effect. WORD 2003 wordt gewoon geopend, met dus de toegevoegde werkbalk van Justwrite.

  Als je nu een stukje tekst tikt en daar met de muispen via Justwrite doorheen wilt strepen (wat normaal geen probleem is voor bijv. het corrigeren van teksten), dan krijg ik een nieuwe melding:

  De macro kan niet worden gevonden of is uitgeschakeld vanwege de beveiligingsinstellingen van macro's.
  Dit werkt dus niet.

  Normaal is echter dat ik WORD open en bij BEELD de werkbalk van Justwrite zie staan, helemaal onderaan met een vinkje. Dan zou de applicatie volledig moeten werken onder WORD.
  WORD slaat echter nu helemaal vast.

  Het moet ergens in de nieuwe versien van WORD 2003 zitten. Onder WORD '97 ging het prima.

  Ik kan nu weer nieuwe software van Justwrite gaan kopen, maar dat gaat me met mijn huidige legale software wel te ver…En alle links van Microsoft Office op internet leiden nergens naar een helpdesk met telefoonnummer voor info over WORD 2003.
  Help…
 • [quote:d4d73aaa59="theplayer1"][quote:d4d73aaa59] Toen ik de zoekwoorden
  Code:
  wacom justwrite office 2003
  intypte in google toonde deze

  Wacom Europe GmbH - Ondersteuning - Veelgestelde vragen
  http://www.wacom-europe.com/nl/downloads/tools/index.asp voor een bijgewerkte versie van JustWrite Office die wel compatibel is met Microsoft Office 2003. …
  www.wacom.eu/int/support/faq/show_faq.asp?lang=nl&id=261 - 22k -

  Had je die "bijgewerkte versie van JustWrite Office" al geïnstalleerd?[/quote:d4d73aaa59]

  In het gebrekkige telefoongesprek dat ik had met de helpdesk werd gezegd dat ik voor mijn versie 4.2 geen update hoefde te installeren voor het functioneren met Word 2003. Het probleem zou nl. niet zitten in de Justwrite software maar in de instellingen van Word 2003: er werd iets geroepen over beveilging en macro's maar ik heb helemaal niets kunnen vinden wat hiermee te maken zou kunnen hebben.[/quote:d4d73aaa59]
  oja…. test eerst toch maar de 4.3 update…
  http://www.wacom-europe.com/nl/downloads/tools/tools.asp
  Stel dat de medewerker gewoon niet goed bij is… zitten we hier voor jan joker te schrijven….
 • In de herkansing (last van dikke vingers :-))
  Voor het geval je het nog eens wilt proberen, kijk eens op :
  Handschriftherkenning installeren
 • [quote:94fd813fcb]Handschriftherkenning installeren[/quote:94fd813fcb]

  Nogmaals dank! Het lukt nu wel om de link te openen. Echter alles stappen 2 keer uitgevoerd. Geen resultaat. Ik vraag me ook af of het met handschriftherkenning te maken heeft; het is gewoon een schrijftableautje met een digitale pen die als muisvervanger dienst doet en de grote handigheid heeft (had!) met die pen teksten digitaal te corrigeren in vele kleuren en pendiktes, te gummen enz.
  Maar met de overgang naar WORD 2003 is dat afgelopen…

  Ik zal nog eens die versie 4.3 installeren en kijken of dat helpt
 • Dit is het dus:

  http://www.wacomshop.nl/product.html?ItemID=133
 • Inmiddels versie 4.3 geïstalleerd. Geen enkele verbetering! Programma en werkbalk blijven weigeren.

  Het testbestand zegt:

  2. Bekende problemen en workarounds

   Als u geen JustWrite Office-werkbalk ziet in uw Office-programma, is deze waarschijnlijk niet goed geïnitialiseerd. Als u de JustWrite Office-werkbalk handmatig wilt inschakelen, selecteert u de optie ‘Office-werkbalk inschakelen’ in de programmagroep ‘Wacom JustWrite Office’. Controleer ook of de optie JustWrite Office in het menu Beeld van uw Office-toepassing is geactiveerd.

  Dat heb ik gedaan:

  1. Ik kan de werkbalk van JustWrite Office niet zien. Wat is er aan de hand?
  Misschien hebt u de werkbalk per ongeluk gesloten. Kies Beeld -> Werkbalken in Microsoft Word of Microsoft PowerPoint en selecteer de JustWrite Office-werkbalk Het is ook mogelijk dat de JustWrite Office-werkbalk niet is geïnitialiseerd. Kies in dit geval menu Start -> Programma’s -> JustWrite Office -> Werkbalk configureren en voer de configuratie uit.

  Ok dit heb ik gedaan. Geen resultaat.
  Om moedeloos van te worden…
 • Dus het probleem met Justwrite 4.3 in combinatie met Word 2003 is nog hetzelfde. Had je overigens Windows XP Logboeken al gecheckt, of deze aanvullende info kan geven?
 • [quote:7112cb7701]Dus het probleem met Justwrite 4.3 in combinatie met Word 2003 is nog hetzelfde[/quote:7112cb7701]

  ja, helaas. Overigens met versie 4.2 ook.

  [quote:7112cb7701]Had je overigens Windows XP Logboeken al gecheckt, of deze aanvullende info kan geven?[/quote:7112cb7701]

  Dat is nieuw voor me. Wel gecheckt, en nogal wat fouten gevonden (bij Toepassingen), maar ik zie nergens iets over Justwrite of Word staan (wel: hang Winword.exe)
 • winword.exe is de opstart file van m$ word
 • en die hangt blijkbaar….
  Start Word eerst een op en dan die andere applicatie, zou niet moeten maar…..
  Of installeer Word nog eens opnieuw….
 • en nu is er een versie 4.4 die zelfs met office 2007 zou moeten werken:
  http://www.wacom-europe.com/nl/downloads/tools/tools.asp

  Kun je trouwens -als je hebt gekozen voor macro's inschaklen- die macro's zien? (in tools-macros)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.