Vraag & Antwoord

Anders (software)

PDFs maken met hyperlink

Anoniem
kid jansen
5 antwoorden
 • Hi, Ik zoek een (gratis) pdf maker die hyperlinks laat staan als hyperlink. En dan bedoel ik niet een link naar een site maar naar een lokaal document.

  Ik gebruik zelf laatste tijd veel PrimoPDF maar er zijn talloze andere, maar allemaal zover ik ze ken, handhaven ze bij de export naar PDF wel de opmaak maar niet de hyperlinkfunctionaliteit.

  Dat weburls in een PDF wel werken in Adobe, is de verdienste van Adobe Reader en niet de PDF export. Maak maar eens een PDF van een txt-bestand met alleen de tekst www.computertotaal.nl erin. Dat is in Notepad zeker geen hyperlink, maar wel in de Adobe Reader.

  Wat ik dus zoek is een (liefst gratis) PDF maker die dus een koppeling naar een bestand op de harde schijf, als hyperlink in Word, ook als hyperlink naar dat document handhaafd.

  Hoor het graag!

  Alvast dank,

  Edmond
 • Probeer/check eens met kale OpenOffice.org installatie (alleen het "Word" gedeelte met pdf afdrukoptie) , pdfcreator en cutepdf kunnen het igg niet..
 • Ja dank je wel. Dat wist ik. Maar dat is in dit geval nou net geen optie. Het moet een aparte PDF-writer zijn. Had even moeten vermelden dat OOo hier niet de oplossing is, sorry.

  groetjes Ed
 • Ik heb hetzelfde probleem met Adobe Acrobat Professional 7.0, zelfs daar krijg ik het niet voor elkaar. Ik heb wel documenten gemaakt met interne hyperlinks, of links naar documenten op een locale computer, maar Adobe Acrobat laat daar alleen de blauwe tekst en de onderstreping van over, de link zelf doet het niks mee.

  Dat was in http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1166092
 • De export naar PDF en XPS van Office 2007 doet het wel goed, maar die is alleen "gratis" voor bezitters van een legale Office 2007.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.