Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

kan programma niet verwijderen?

Anoniem
None
21 antwoorden
 • omdat mijn computer super sloom is, ben ik hem een beetje aan het opruimen. van de meeste programma's heb ik geen idee wat het is, dus laat ik het er maar op staan.

  maar van 1 programma weet ik wel wat het is, en dat wil ik eraf hebben, maar blijkbaar is dat programma nogal aan mij gehecht want hij wil niet verwijdert worden(ondanks dat ik het programma nooit gebruik).

  ik verwijder de programma's via: software->programma's wijzigen of verwijderen.

  het gaat om het programma realone player. als ik op verwijder klik komt hij met de melding: uninstaller component missing.

  hoe kan dit? en wat kan ik er aan doen?

  alvast heel erg bedankt.
 • Wat je zou kunnen proberen is het programma in eerste instantie opnieuw installeren, dus over de oude heen, zodat ie ontbrekende onderdelen aanvult. Vervolgens kijken of je hem kan verwijderen.
 • gewoon alles met regedit uit het register halen .
  start<>uitvoer<>regedit
 • :oops: ik had er misschien even bij moeten vermelden dat ik echt een ramp ben met computers………

  ik kan dit niet volgen….

  de 1e optie ga ik nu proberen.. ik kom niet ver. ik heb het geprobeer bij zoeken en dan op real one. maar hij komt alleen met snelkoppelingen. en ook optie's als unistal real one, maar dan geeft hij weer die fout meldingen.

  de 2e optie is al chinees voor mij. start-> uitvoeren en verder kom ik niet…
 • Blijkbaar een vaker voorkomend probleem:
  http:/
  eal.lithium.com
  eal/board/message?board.id=realplayer&message.id=886
  http://www.google.nl/search?hl=en&q=uninstall+realone

 • Om te verwijderen kan je het eigen RealOne-uninstall-programma gebruiken.

  1. Via Start -> Zoeken -> Alle bestanden en mappen > zoeken naar r1pclean.exe
  2. Als je de plaats van dit bestand gevonden hebt, ga je er naartoe en dubbelklik erop.
  3. Een MS-DOS scherm opent met een waarschuwing. Klik op Y en dan ENTER.
  4. De uninstall moet nu starten.
  5. Vragen worden gesteld of je de database wil behouden en of de registerkeys moeten worden behouden. Als je alles volledig wil verwijderen moet je daar telkens N op antwoorden.
 • [quote:19b26a3cec="KAPE"]Om te verwijderen kan je het eigen RealOne-uninstall-programma gebruiken.

  1. Via Start -> Zoeken -> Alle bestanden en mappen > zoeken naar r1pclean.exe
  2. Als je de plaats van dit bestand gevonden hebt, ga je er naartoe en dubbelklik erop.
  3. Een MS-DOS scherm opent met een waarschuwing. Klik op Y en dan ENTER.
  4. De uninstall moet nu starten.
  5. Vragen worden gesteld of je de database wil behouden en of de registerkeys moeten worden behouden. Als je alles volledig wil verwijderen moet je daar telkens N op antwoorden.[/quote:19b26a3cec]

  als ik dit doe verwijdert hij alles wat met real1 te maken heeft? en de database en registerkeys die jij hier noemt die horen ook daarbij?


  jullie moeten het mij niet kwalijk nemen hoor als ik domme vragen stel, ik kom uit het hoge noorden uit een rot gat, en heb van een hoop verstand, maar echt absoluut niet van compu's.
 • [quote:038775db48]If you need to completely uninstall and then reinstall RealOne Player to make it work normally again, use the special utility program called .r1pclean.exe to completely remove RealOne Player and other RealNetworks software from your computer. The .r1pclean.exe program deletes nearly all RealNetworks programs, including RealDownload, RealArcade, RealGames, RealSlideshow, RealProducer, RealEncoder, previous versions of RealPlayer, and other RealNetworks programs. It will not remove or disable your My Music folder or RealServer.[/quote:038775db48]

  Dus het verwijderd alles van RealOne player maar ook andere dingen van RealNetworks zoals; RealDownoad, RealArcade, RealGames en de andere opgenoemde RealNetwork progs. :lol:
 • [quote:1a11cd104c="piacevole"][quote:1a11cd104c]If you need to completely uninstall and then reinstall RealOne Player to make it work normally again, use the special utility program called .r1pclean.exe to completely remove RealOne Player and other RealNetworks software from your computer. The .r1pclean.exe program deletes nearly all RealNetworks programs, including RealDownload, RealArcade, RealGames, RealSlideshow, RealProducer, RealEncoder, previous versions of RealPlayer, and other RealNetworks programs. It will not remove or disable your My Music folder or RealServer.[/quote:1a11cd104c]

  Dus het verwijderd alles van RealOne player maar ook andere dingen van RealNetworks zoals; RealDownoad, RealArcade, RealGames en de andere opgenoemde RealNetwork progs. :lol:[/quote:1a11cd104c]

  die engelse forums heb ik niet helemaal doorgelezen…
  computertermen in het nederlands zijn al als chinees voor mij, laat staan in het engels.

  maar de bovengenoemde programma's die verbonden zijn aan real1, gebruik ik die zonder dat ik daar weet van heb? dat ze bv. aan andere programma's gekoppelt zijn? of moet ik die echt zelf aan klikken om er gebruik van te maken?
 • nu heb ik er nog een probleem bij sinds het verwijderen van een aantal programma's (real1 heb ik nog niet verwijdert, ik wacht nog op antwoord).

  als ik mijn computer nu opstart komt er elke keer zo'n kladblok naar voren met de volgende opmerking:

  [.ShellClassInfo]
  LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21787

  help :oops:
 • niemand die het weet?
 • Je laatste foutmelding (kladblok) zegt me niets, maar wat de rest betreft doe ik een poging:

  "nu heb ik er nog een probleem bij sinds het verwijderen van een aantal programma's" mmm… 'k vrees dat je een boel niet op de goede manier verwijderde? (deed je het via Configuratiescherm, Software ??)

  Wat ik in jouw geval zou doen:
  a. die real player terug installen (te halen op http://netherlands.real.com
  ealmusic/?&src=ZG.nl.idx ) - en als dit je problemen geeft vertel je het even.
  b. dan via Software (configuratiescherm) terug uninstallen

  Die andere dingen die genoemd worden zal je wellicht toch niet gebruiken. Hoe komt die Real player trouwens op je computer?

  Probeer dat even uit, dan zien we wel of het lukte en in hoever.
 • Voor dat probleem met dat kladblok, check je http://www.tech-geeks.org/list-archive/tech-geeks/07-2003/msg00875.html Is wel in het Engels. Maar er staat dat een bestand met de naam desktop.ini terecht is gekomen, met de inhoud die jij noemt, in de map C:\Documents and Settings\%username%\StartMenu\Programs\Startup. Die desktop.ini zou je dan kunnen verwijderen. Na het opstarten, zou dit probleem verholpen moeten zijn.
 • ik snap er echt niks meer van. heb gewoon een paar programma's verwijdert en ineens houdt er vanalles mee op. ik kan geen cdroms meer branden, mijn boxen doen het niet meer. die melding die ik krijg met het opstarten….
 • [quote:dfafb33780="nicole1985"]ik snap er echt niks meer van. heb gewoon een paar programma's verwijdert en ineens houdt er vanalles mee op. ik kan geen cdroms meer branden, mijn boxen doen het niet meer. die melding die ik krijg met het opstarten….[/quote:dfafb33780]
  Nicole,
  als je nu eens begon met te vertellen hòè jij die dingen 'verwijderde' - want precies dààr kan de oorzaak van je ellende liggen.
  (en als het niet daar te vinden is, gaan we zoeken in de richting van virussen en/of spy- en malware)
 • ik heb ze verwijderd via start-> configuratiescherm->software-> software wijzigen en verwijderen.  ik word er een beetje moedeloos van.
 • Maar werden die applicaties na het bevestigen ervan onmiddellijk verwijderd of kreeg je nog andere opties te zien? Zoals Automatisch/handmatig verwijderen. Of er extra toestemming gevraagd werd om systeembestanden te verwijderen?
 • ik geloof dat ze onmiddelijk werden verwijdert.

  ik denk dat ik mijn computer maar naar de computer winkel breng en een paar 100 euro neer leg, want ik help dat ding alleen maar verder naar de kl*ten.

  ik kan hem nou niet eens meer normaal afsluiten. dat moet ik via ctrl.alt. delete doen.

  beestje is nog geen eens 2 jaar oud. zucht.
 • mijn compu gaat nog niet naar de winkel, alles hier in huis houdt er mee op, en die dingen hebben voorang.

  maar ik wil graag dat mijn boxen het weer doen. maar ik kan nergens drivers vinden.

  ik heb het al geprobeerd met de windows xp cdrom, maar dat wil ook niet.

  volgens mij is het een avance ac 97 audio.

  kan dit kloppen?
 • [quote:4acf03eb0b="nicole1985"]volgens mij is het een avance ac 97 audio. kan dit kloppen?[/quote:4acf03eb0b] Of dit klopt, zou je kunnen checken met applicatie SIW. Ook zou je nog kunnen checken, of er een audio driver wordt aangeboden bij de optionele updates van Windows Update.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.