Vraag & Antwoord

Anders (software)

Programma deinstalleren

7 antwoorden
  • Als virusscanner heb ik Norton gebruikt. Het abonnement hiervan, t.b.v. update virusdefinities, is verlopen. Ik moet dus een nieuw abonnement nemen. Dacht slim te zijn door alles van Norton te de-installeren, hierover heen ook de Norton Removal Tool en tenslotte alle verwijzingen in het register naar alles wat te maken heeft met Norton System Works, Symantec etc etc eveneens verwijderen. Reboot gedaan (tweemaal). Vervolgens Norton anti virus opnieuw geinstalleerd. Bij registreren wordt toch weer vermeld dat het abonnement is verlopen. Waar worden in het register de abonnementgegevens geregistreerd en is dit verwijderbaar?
  • Je bent hier een beetje onduidelijk, heb je, je abbonement verlengd, of probeer je hem gewoon opnieuw te installeren? In het eerste geval, had je volgens mij ook gewoon op abbonement verlengen kunnen klikken? In het tweede geval, ik zou het niet weten :( .
  • Hij wilde Norton opnieuw installeren om zodoende zonder te betalen weer een jaar anti-virus definities te kunnen downloaden. Iets wat illegaal is en wij dus ook niet aan mee werken.
  • Dat het illegaal is staat buiten discussie. Mijn mening is echter wel dat Symantec (en da's niet de enige) dergelijk gedrag in de hand werkt door de belachelijk hoge prijzen voor een jaartje abonnement (1x "b", 2x "n" :wink: ) [u:6e7707f180]ten opzichte van het totale product[/u:6e7707f180]. Ik meen me te herinneren dat een nieuw abonnement voor NAV2001 destijds een schappelijk bedrag was. Het jaar daarop werd dat bedrag verhoogd naar een bedrag van enkele tientjes (guldens!!). Ik meen een verhoging van ca. 300%. Ook de support was ver beneden peil..... Voor een wat "normaler" bedrag gaat een gebruiker niet allerlei tijd en moeite vretende stunts uithalen om z'n abonnement te verlengen. Voor wat hoort wat..... Ik heb geen idee wat Symantec hier tegenwoordig voor vraagt, maar een bedrag van, laten we zeggen, maximaal 10 Euro lijkt me meer dan voldoende en voorkomt allerlei "gescharrel". Dat hele verhaal geldt ook voor andere software. Er wordt gekopieëerd bij de vleet en de makers missen ik-weet-niet-hoeveel aan inkomsten. Ik ben er van overtuigd dat er heel wat minder gekopieëerd zou worden als de prijzen wat normaler zouden zijn en dat men dan heel wat meer in het laatje kreeg dan nu. Ik wil al dat gekopieëer niet goedpraten, maar er steekt wel een zekere logica achter........ Een computersyteem is tegenwoordig voor vrijwel iedereen betaalbaar (ik betaalde in de vorige eeuw nog een vermogen voor een simpel systeempje!), maar de software lijkt alleen maar duurder en duurder te worden. En nou niet vertellen dat het goedkoper KAN, want dat weet ik. Maar de modale computeraar zit toch een beetje vastgebakken aan M$. "Knutselsystemen" als Linux blijken voor hem toch niet weggelegd.
  • Je kunt voorlopig ook eerst AVG installeren. Kun je gratis gebruiken.
  • Voor zover ik weet was deze truc bij norton mogelijk bij de oudere versies, maar niet meer vanaf versie 2006 of 2007. Hangt dus van de versie af of het lukt, maar ook dan alleen als alles heel goed geschoond is. En natuurlijk is deze en andere software veel te duur. Ik geloof dat je zelfs geen upgrade meer kan kopen voor norton antivirus. Ik ben ook niet direct een voorstander van illegaal, maar de belachelijke prijsverhogingen voor software zijn imho ook behoorlijk illegaal!
  • Iedereen reageert dat mijn actie illegaal is, maar heeft er anderzijds begrip voor omdat men ook van mening is dat Norton een veel te hoge prijs vraagt voor haar product. Mijn gedeinstalleerde versie van Norton anti virus was ondergebracht in system works van 2004. De enige goede tip welke ik heb gekregen, is om AVG te gebruiken. Maar wat ik vooraf wel moet doen om Norton weer opnieuw te installeren, is niet gegeven. Weet niemand dit!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.