Vraag & Antwoord

Anders (software)

geen beeld met DivX avi in media player classic en WMP11

Anoniem
kid jansen
4 antwoorden
 • Ik wilde net een aantal DivX avi's kijken en kwam er achter dat ik ineens geen beeld meer heb als ik dat doe in media player classic 6.4.9.0 en WMP11 (XP Pro SP2 helemaal up to date).

  Het beeld blijft gewoon zwart, media player classic zegt niks, en WMP11 zegt [quote:ea9520aaf4="Windows Media Player"]Windows Media player encountered a problem while playing the file. For additional assistance, click Web Help.[/quote:ea9520aaf4] Web Help geeft vervolgens deze pagina, waar ik helemaal niks aan heb, er zijn geen nieuwe drivers voor m'n geluidskaart en bovendien werkt het geluid prima en heeft alleen het beeld problemen. Quicktime Pro 7.2 geeft de melding dat het extra software nodig heeft om het af te spelen, die herkent de DivX codec dus (ook) niet.

  In de DivX Player 6.6, VirtualDub 1.7.4 en Adobe Premiere Pro 2.0 heb ik wel gewoon beeld.

  Ik heb de laatste versie van DivX geïnstalleerd die ik gewoon van divx.com heb
 • Ik dacht misschien is het een virus of iets dergelijks, maar NOD32 en Ad-aware 2007 Free vinden ook helemaal niks. DivX verwijderen en opnieuw installeren werkt ook niet.
 • Het lijkt op incompatibiliteit met de codec, om de één of andere reden willen m'n media player classic 6.4.9.0, 6.4.9.1 en de home cinema versie 1.0.10.0 en ook windows media player 11 niet overweg met de laatste DivX versie.

  Ik toen dus maar ffdshow tryouts, die ik op tweakers.net was tegengekomen, geïnstalleerd en nu werkt het wel gewoon, enige is dat het lijkt alsof de beeldkwaliteit wat minder is, maar het werkt in ieder geval weer.
 • Met deze player , VLC, kan je echt alles afspelen …

  Klik

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.