Vraag & Antwoord

Anders (software)

PQSERRVICE

Anoniem
gerben
9 antwoorden
 • Op mijn HD staat een partitie, die genoemd wordt PQSERVICE met een omvang van 2,252 Gb.
  Aan de naam PQSERVICE is dan nog toegevoegd de term: FAT32 partitie: 0x12 (Compaq Setup).
  Alle schijven en partities heb ik geconverteerd naar NTFS.
  Kan ik deze partitie straffeloos verwijderen en toevoegen aan mijn C-schijf?

  Wie weet op deze vraag een antwoord?
 • Gerede kans dat je recovery bestanden daar staan. Als je zeker weet dat je die niet meer nodig hebt, kun je je de partitie wissen. Je kunt voor de zekerheid ook even backuppen op een dvd.
 • PQSERVICE bevat inderdaad de recoverybestanden voor een Acer computer. Hoe je die gebruikt staat hier: http://www.acerpanam.com/synapse/data/7117/documents/Acer%20eRecovery%20Management.pdf

  Als de data op de recoverypartitie verouderd zijn en je dus toch nooit alles wilt terugzetten nar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen kun je de partitie natuurlijk wissen. Als je dat misschien wel ooit wilt, maar de schijfruimte niet kunt missen, kun je met het recoveryprogramma de data op deze partitie ook naar een dvd branden, (en hem daarna wissen.)
 • Hoe verwijder je dan deze pqservice partitie. Als ik namelijk met de rechtermuis knop op deze partitie klik, heb ik alleen de optie help.

  Ik moet er wel even bij vermelden. Het betreft een harde schijf die ik nog over heb. Deze heb ik in een externe behuizing gedaan. Ik heb de voormalige C en D tot 1 partitie gemaakt die ik nu gebruik als een soort verwisselbare schijf.
 • In welk programma klik je met de rechtermuisknop op die partitie?
  Verwijderen zou ik met Partition Magic doen (maar dat moet je dan wel hebben) Het kan natuurlijk ook met Fdisk. Er zijn ook freeware partitiemanagers, maar ik heb daar zelf geen ervaring mee.
  Met welk programma heb je de twee oorspronkelijke partities samengevoegd? Is dat niet te gebruiken?
 • Op beide vragen is het antwoord: in computerbeheer. Ik heb geen PM.
 • Niemand een idee hoe ik deze partitie kan verwijderen?
 • Ik heb al gezegd dat het ook met fdisk kan en dat er ook freeware partitiemanagers zijn. Google even.
  Maar goed, een andere oplossingom de verborgen partitie zichtbaar te krijgen staat hier: http://ezinearticles.com/?Access-To-The-Hidden-Partition-Pqservice&id=414487
  het in dat artikel genoemde programma Partedit32 is hier te vinden: http://laptop-support.net/Select/ParTEDIT32.html
 • Ik heb geprobeerd de partitie te verwijderen met Fdisk, dat lukte me ook, totdat ik erachter kwam dat met de demo versie je alles kan doen, maar dat niets wordt doorgevoerd. Voor PM geldt hetzelfde. Schijnbaar moet je de daadwerkelijk software kopen. Ietwat duur voor een enkele actie. Iemand nog suggesties?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.