Vraag & Antwoord

Anders (software)

Scannen met Canon MP160 lukt niet met Acer Aspire en Vista

Anoniem
Robertnl
4 antwoorden
 • Hallo,

  Laptop Acer Aspire 9305AWSMI (besturingssysteem Vista Premium)
  Canon fax/scanner/printer Pixmania MP160

  Er kan wel geprint worden, maar tijdens/na het calibreren komt de foutcode 2,155,0 en de mededeling dat de kabel (die wel degelijk is aangesloten) niet is aangesloten. Canon software is al een keer via configuratie/software verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, maar de foutmelding blijft, waardoor scannen onmogelijk is.

  Heeft iemand enig idee hoe ik de scanner wel werkzaam kan krijgen?

  R.
 • Ik kan me herinneren dat een kennis allerhande problemen had met een canon pixma, doordat hij de software installeerde met een aangesloten printer. De usb-kabel moet er NIET inzitten als je de software installeert, dat doe je pas aan het einde van de installatie.
  Verder: weet je zeker dat je vista drivers hebt? Die verschillen namelijk van XP.
  Als dit allemaal in orde is:
  -Kun je wel scannen vanuit een ander programma? (tekenprogramma, fotobewerkingssoftware o.d.)
  -staat de scanner in je devicemanager?
 • Jan dank je voor je antwoord. De software is geïnstalleerd conform de instructies; dus dit is in orde. Scannen is in het geheel niet mogelijk. Het betreft een nieuwe laptop met voorgeprogrammeerde Vista en een nieuwe printer. Het vreemde is dat bij een aansluiting op een Dell laptop (ook Vistabesturing) geen problemen zijn met scannen. Dezelfde softwareschijf gebruikt van Canon.

  Ik denk dat in de Acer laptop het probleem zit. Je hebt het over de devicemanager. Ik schaam mij om het vragen, maar hoe roep ik dit op?

  R.
 • Je kunt op diverse manieren in de devicemanager komen. Het snelste is Start-run (uitvoeren?) en dan devmgmt.msc intikken.
  Volgens mij moet zo'n multifunctional zowel als printer als als 'imaging device' herkend worden. Het ding moet wel aanstaan als je de devicemanager opent.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.