Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

tabellen linken in acces

Anoniem
w.bauhaus
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Heb een tabel met vele velden in acces van persoonsgegevens en werkgegevens van mensen. Wil deze tabel nu splitsen in een [i:f74c438a99]persoonstabel[/i:f74c438a99] en een [i:f74c438a99]werktabel[/i:f74c438a99]. Maar wel zo dat deze aan elkaar gekoppeld zijn en wel op de volgende wijze.
  Beide tabellen beginnen met de drie velden: man of vrouw en hun achternaam en voonaam. Nu wil ik wanneer ik een persoon( m/v, achternaam, voornaam, dus de drie velden weer) toevoeg in de persoonstabel deze ook toegevoegd wordt in de werktabel. En dat ik bij deze toegevoegde naam de overige velden kan invullen in de werktabel. Vervolgens als ik een naam wis in de persoonstabel dat deze ook geheel gewist wordt in de werktabel met de bijbehorende inhoud van de velden. Hoe kan ik dit realiseren? Ben wel een leek op het gebied van acces. Gebruik acces 2003. Hoop dat ik duidelijk genoeg ben.
  Bedankt voor jullie reacties.
  Vr. gr. Jan
 • Beste Jan,

  Het ontgaat me even wat het nut is van de gesplitste tabbellen.
  Ik heb het idee dat de beide tabellen evenveel records hebben.

  Als je al met 2 tabellen wil werken moet je zorgen dat er in iedere tabel een veld aanwezig is. dit de 2 tabellen kan koppelen.
  Een naam is geen goed ideen omdat er twee dezelfde namen kunnen voorkomen. (jan Jansen).

  In een Query kun je de twee tabellen kopelen met als Join de 2 unieke velden

  Grtn Wim
 • Bedankt voor jouw reactie,
  Alles zit nu in een tabel en deze bestaat zo ongeveer uit 15 velden en het worden er waarschijnlijk nog meer.. Dit is volgens mij niet mooi om zo uit te printen. Het komt dan op verschillende pagina's toch! Ook het zicht op het computerscherm is dan overzichtelijker als de tabellen minder breed zijn. Bovendien lijkt mij het opsplitsen in werkgegevens en persoonsgegevens overzichtelijker.
  Ik dacht daarom dat het handiger is om de tabel dan te splitsen.

  Als ik jouw verhaal goed begrijp heb ik in beide tabellen een uniek veld nodig:
  de persoonstabel ziet er ongeveer zo uit:

  Man/Vrouw….Achtenaam Naam…Voornaaam…..Voorletters……straat….postcode…..woonplaats…telnummer…email….geb.datum….enz

  De werktabel:

  Man/Vrouw….Achternaam…..voornaam..in dienst sinds…..werkplek…..aantal uren…begeleider….functieomschrijving….etc


  Moet ik aan beide tabellen nu een uniek veld aan toevoegen..hoe? Wat voor veld zou dat dan moeten zijn?

  Of zeg je….met deze gegevens zou ik gewoon alles in een tabel houden.

  vr gr
  Jan
 • Het lijkt me verstandig om een tabel te maken met naam en adres gegevens. verder moet daar een ID veld met autonummering in komen en of een veld met een uniek klantnummer. in de tweede tabel zet je geen naam en adres gegevens maar alleen het klant of id nummer.
  dmv een query kun je deze tabellen weer koppelen.

  Op een formulier of rapport kun je toch altijd een selectie maken van de benodigde velden. dus het argument dat er te veel velden zijn is niet logisch.

  succes.
  Wim
 • Wim bedankt,
  Maar als ik een brede tabel heb past deze bijvoorbeeeld niet meer op mijn scherm en moet ik scrollen en weet dan bv niet meer zo goed op welke hoogte ik moet kijken…zie dan bv de naam van de persoon in het eerst veld niet meer. raak dan eigenlijk wat het overzicht kwijt. En met een smallere tabel heb ik wel het overzicht. Is dit te verhelpen? Of kies je steeds die velden uit die je nodig hebt en maakt daar een formulier van? het aantal velden en de breedte van de tabel doet dan niet meer ter zake. Zoiets? Ik vraag maar..ben bezig om me wat te verdiepen in acces.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.