Vraag & Antwoord

Anders (software)

bios probleem??

8 antwoorden
  • Dag, Mijn computer deed het al ruim een maand niet, de reparateur zou vandaag komen maar meldde wegens ziekte af. Ik heb zelf maar wat geprobeerd en nadat ik het Bios op default waarden had gezet deed de computer het warempel weer, echter twee dingen zijn nu aan de hand: - het apparaat herkent de D schijf niet - de scsi/raid hostcontroller werkt niet, er is volgens appraatbeheer geen vorig stuurprogramma aanwezig. Wat betekent met name het laatste en hoe los ik dat evt op.
  • dat de D schijf niet gedetecteerd wordt kan zijn dat je tweede ide poort niet aanstaat in het bios . en de scsi/raid hostcontroller moet je ook aanzetten in het bios .
  • ik heb inmiddels de tweede harde schijf via BIOS als 3e master gevonden. waar precies in het BIOS of onder welke beschrijving zit de hostcontroller
  • Ik hen nog een sgoed gekeken, windows geeft steeds aan een nieuw apparaat, de controller te hebben gevonden, maar zoekt software. Ik heb alle diskette's gebruikt maar niets werkt. Heeft iemand een idee, het is een 7030 moederbord.
  • hoi misschien beetje rigoreus, maar nieuwe chipset drivers voor je mobo downloaden of een biosupdate als die er is. dan word er misschien automatisch meer herkent/ingesteld
  • dat had ik al geprobeerd, ik heb alle beschikbare software gewonload en geinstallerd, helpt niet. Er is een procedure bij waarbij je op een floppy moet kopieren die dan tijdens de boot met f6 moet worden opgestart, er gebeurt echter niets.
  • [quote:d604787988="jbiggie"]dat had ik al geprobeerd, ik heb alle beschikbare software gewonload en geinstallerd, helpt niet. Er is een procedure bij waarbij je op een floppy moet kopieren die dan tijdens de boot met f6 moet worden opgestart, er gebeurt echter niets.[/quote:d604787988] Je kan ook het bios zo instellen dat er eerst van de floppy wordt gestart. Indien de diskette de juiste drivers bevat, zou het probleem opgelost moeten zijn. Anders; welk merk en type moederbord heb je ?
  • Dat ga ik dan ook nog even doen, je hoort weer van me. Mijn moeder bord is overigens een MSI 7030 K8N, bij opstarten verschijnt platinum in beeld, dus ik heb steeds aangenomen dat het de K8N platinum is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.