Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excell probleem berekening

None
8 antwoorden
 • Goedenavond,

  Ik ben nu al uren aan het peinzen maar kom niet tot de oplossing van het volgende probleem:

  [code:1:7d3cd13017]
  Kolom1 Kolom2 Kolom3
  rij 1 2 x
  rij 3 4 x
  rij 5 6 x
  [/code:1:7d3cd13017]
  Wat ik nu wil berekenen is alle rijen van kolom1 * alle rijen van kolom2, als resultaat in kolom 3, zodat ik niet de index cijfers hoef aan te passen.

  Zou iemand me kunnen helpen aub?

  Bedankt!

  Tom
 • Mogelijk dat ik niet helemaal helder ben aan 't eind van de dag, maar misschien moet je toch nog eens duidelijk uitleggen wat je nou eigenlijk bedoelt. Ik kan er niet meer van maken dan dat in kolom 3 het product moet komen van kolom 1 en kolom 2 (en dat per rij)…….. :roll:
  Maar dat zal je wel niet bedoelen, neem ik aan………?
 • Ja dat is de bedoeling, ik wil dus zo'n formule zetten in kolom 3 =product(rij_i*rij_j)

  waarbij de eerste rij (i=1) * de eerste rij
  waarbij de tweede(i=2) * de tweede rij

  zodat kolom 3 automatisch wordt ingevuld,

  Voorbaat dank,

  Tom
 • Eerlijk gezegd kom ik met deze tekst nog steeds niet veel verder dan =a1*b1 (maar dat zal het wel niet zijn :wink: ).

  Zou je nog eens helder kunnen uitleggen wat je bedoeld met [i:36910b8225]=product(rij_i*rij_j)[/i:36910b8225], eventueel met een cijfervoorbeeld waar we kunnen zien met welke cijfers er wordt gerekend en wat het antwoord van de formule zou moeten zijn?
 • Het is ook mij nog steeds niet helder. Ik ga er even vanuit dat je het volgende bedoelt……:
  A1*B1=C1
  A2*B2=C2
  A3*B3=C3
  Etc., etc.
  Ook het "automatisch worden ingevuld" kan je meerdere kanten mee op. De simpelste is "gewoon" om in cel C1 een formule te zetten; "=A1*B1" (zonder aanhalingstekens). Het enige dat je dan nog te doen hebt, is simpelweg een cel waarin die formule staat, kopiëren naar z'n "benedenbuurman"….. (Kopiëren, Plakken). Dus, b.v. cel C3 (waarin de formule "=A3*B3" staat), kopiëren naar C4.
 • =SOMPRODUCT(A$1:A1;B$1:B1)
  :oops: 8)
 • Waar is uit af te leiden dat TS dit bedoelt? Ik kan 't er niet uithalen….. :roll:
 • Ik ga er van uit dat Lion gelijkheeft en Tom twee kolommen cijfers heeft staan en in de derde kolom telkens het product van die twee cijfers wil hebben. (maar misschien kan hij het zelf even vertellen)

  Als de cijfers staan in A1 en B1 komt in C dus =A1*B1 te staan
  Dat kan ook =product(A1;B1) zijn, dus met een ; en niet met een *.

  Copiëren en plakken is niet nodig. Klik in C1 en zet de cursor op het kleine vierkantje dat rechtsonder ontstaat. De cursor verandert in een dun kruisje. Druk de linkermuisknop in en sleep naar beneden in kolom C tot aan de onderkant van de ingevulde kolommen A en B. Excel copiëert de formules naar alle cellen in kolom C en past zelf de indices aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.