Vraag & Antwoord

Anders (software)

WORD 2003: combinatie van 2 functies onder 1 toets?

Anoniem
Jan bakker
6 antwoorden
 • Voor correctiewerk in WORD 2003 moet ik erg vaak een aantal dezelfde handelingen verrichten.
  Het gaat dan om een woord of zin selecteren, dan (in de werkbalk OPMAAK) de kleur ROOD kiezen en vervolgens de functie DOORHALEN kiezen.

  Kan ik deze laatste 2 aan een toets toewijzen zodat dit sneller gaat? (Een macro ervan maken lukt me niet)
 • Kijk eens of je iets kunt met autohotkey. http://www.autohotkey.com/
 • Een macro:
  [code:1:a5e3cb6478]Sub rooddoorhaal()
  Selection.Font.Color = wdColorRed
  Selection.Font.StrikeThrough = wdCharacterFormatting
  End Sub[/code:1:a5e3cb6478]
  Deze maakt vooraf geselecteerde tekst rood en doorgehaald. Als niets is geselecteerd doet hij dat met het hele woord waar de cursor in staat.
 • [quote:19e9bdb582]Een macro:
  Code:
  Sub rooddoorhaal()
  Selection.Font.Color = wdColorRed
  Selection.Font.StrikeThrough = wdCharacterFormatting
  End Sub[/quote:19e9bdb582]

  Ik kan wel een macro maken maar dan moet ik altijd kiezen voor toetsenbord of werkbalk. Hoe doe je het op deze manier dan?

  [quote:19e9bdb582]Kijk eens of je iets kunt met autohotkey. http://www.autohotkey.com/[/quote:19e9bdb582]

  Ik heb autohotkey geïnstalleerd, maar ik heb geen idee wat je ermee kunt en hoe het werkt. Het progje starten levert niets op, ook niet onder Word.
 • Ik snap het niet helemaal. Eerst schrijf je: [quote:eedafb48d1](Een macro ervan maken lukt me niet)[/quote:eedafb48d1] en nu:[quote:eedafb48d1]Ik kan wel een macro maken maar dan moet ik altijd kiezen voor toetsenbord of werkbalk. Hoe doe je het op deze manier dan?[/quote:eedafb48d1]
  Je wilt toch rood en doorhalen aan een sneltoets toewijzen? Dan kies je dus voor toetsenbord en configureert je sneltoets, lijkt me.

  Wat betreft de code die ik gaf: Druk in Word op alt-F11. De VBA-editor gaat open. Dubbelklik op New Macros onder Normal.dot in het linkervak. Typ of plak de code in het rechtervak, te beginnen met Sub en eindigend met End Sub. Sluit de VBA-editor.
  Ga in Word naar het menu Extra-aanpassen. (Ik heb een engelse Word en hoop dat ik het goed vertaal) Klik midden onderaan op toetsenbord. Kies in de linkerkolom Macros. Selecteer in de rechterkolom de nieuwe macro 'rooddoorhaal'. Ga in het vakje linksonder staan en druk op de sneltoets(combinatie) die je wilt gebruiken, b.v. alt-r. Druk op de knop Assign (Toewijzen of zo) rechts. De toetscombinatie komt nu in het vak rechtsonder te staan. Sluit af. Als je nu op alt-r drukt start de macro en wordt de selectie rood en doorgehaald.
 • [quote:deca1fd532]Ik snap het niet helemaal. Eerst schrijf je:
  Quote:
  (Een macro ervan maken lukt me niet)
  en nu:
  Quote:
  Ik kan wel een macro maken maar dan moet ik altijd kiezen voor toetsenbord of werkbalk. Hoe doe je het op deze manier dan?[/quote:deca1fd532]

  Ja. misschien heb ik me verkeerd uitgedrukt. Ik kan wel een macro maken, maar ik dacht dat je een andere manier bedoelde.

  Als ik een macro maken dan ga ik eerst naar EXTRA - NIUEWE MACRO OPNEMEN enz. naam geven, toetscombinatie en dan in MVB de opdracht intoetsen bijv. Met vriendelijke groet,

  Op jouw manier kom ik meteen in MVB maar dat is een grijs schermvlak met alleen de MVB werkbalk bovenin. Geen spoor van "Normal.dot" in 'het linkervak" (??)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.