Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

exchange 2003: alias verhuizen naar nieuwe gebruiker

Anoniem
WatchDog
4 antwoorden
 • Hallo

  Zoals in elke organisatie komen en gaan de personeelsleden bij ons. Bijgevolg dat de mailbox van het oude personeelslid (die aan een bepaalde dienst verbonden was) aan de netwerkaccount van het nieuwe personeelslid toegewezen worden.
  Procedure:
  - In AD oude gebruiker en bijhorende e-mailaccount verwijderen
  - In AD nieuwe gebruiker aanmaken, zonder e-mailaccount
  - In ESM Clean Up-agent runnen en de mailbox van de oude gebruiker reconnecten naar de nieuwe gebruiker

  Dit systeem werkt vlot. Alleen worden hier de e-mailaliassen over het oog gezien. Ze verdwijnen wanneer de oude gebruiker uit de AD wordt gewist.
  Bestaat er een mogelijkheid om die ook te migreren naar de nieuwe gebruiker?

  Mvg

  WD
 • Je kan een alias toevoegen aan elk willekeurig account, alleen een alias mag maar 1 keer voorkomen.

  Waar ik me echter wel over verbaas is dat jullie de mail zomaar toegankelijk maken voor andere personen. Dit laatste is namelijk bij de wet verboden en kan je als bedrijf wel eens aardig in de problemen brengen. Je moet wel met hele goede redenen komen om zomaar iemand zijn "persoonlijke" mail te lezen. Iemand die het jullie lastig wil maken kan jullie zo voor de rechter slepen. Je mag ook niet zomaar iemand zijn post openen, email lezen of telefoon afluisteren tenzij daar hele goede redenen voorzijn en dan nog moet je aan allerlei regels voldoen.

  Als er aan een bepaalde dienst een mailadres hangt dien je hier een algemene mailbox voor te maken en de personen die erbij moeten kunnen rechten te geven op deze mailbox.
 • Beste Phaldmmor

  Ik weet dat ik aan elke gebruikersaccount een reeks aliassen kan toevoegen. De vraag is hoe ik die kan migreren van de ene gebruikersaccount naar de andere, zonder dat ik bij die laatste het allemaal opnieuw moet intypen …

  Er dient volgens mij wel onderscheid gemaakt te worden tussen "persoonlijke" e-mails, dienst- en functiegebonden e-mails.
  Die eerste categorie dient eigenlijk niet op het werk verstuurd en ontvangen te worden. De diensten hebben inderdaad ook een gedeelde mailbox. Daarnaast zijn alle mails functiegebonden. Coördinator X. Wanneer de persoon ontslag neemt en iemand anders zijn functie overneemt dan heeft die persoon toch recht op al die mails. Hoe kan hij anders al de dossiers opvolgen?
  B.t.w. Ik werk dus voor een lokale overheid en al onze uitgaande post wordt door de secretaris en de burgemeester getekend (en bijgevolg ook gelezen). Soms geldt dit ook voor inkomende stukken …
 • Je bedoeld waarschijnlijk dat die persoon recht heeft op alle zakelijke mails, maar niet op de persoonlijke mails van zijn collega. Doe jij braaf alle mailtjes filteren of zet je de hele mailbox om? Indien je het laatste doet ben je gewoon fout bezig volgens de wet.

  Als overheid heb je een voorbeeld functie (ja ook als je daar systeembeheerder werkt). Je collega's hebben wel een en andere online voor jou en de burgmeester gezet, zie voor een goede samenvatting http://www.cbpweb.nl/documenten/av_21_Goed_werken_in_netwerken.stm?refer=true&theme=blue.

  Het is niet zomaar toegestaan gegevens uit persoonlijk mailboxen te lezen of aan derden te verstrekken, je moet echt wel aan een behoorlijk aantal regels voldoen. In Nederland geld nog wel steeds dat wet voor iedereen telt en al zeker helemaal voor de overheid.

  Dan nog een suggestie naar aanleiding van je echte vraag, ken geen programma die het doet. Maar een en andere is wel redelijk snel in elkaar te zetten met powershell volgens mij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.