Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ccleaner reg files

Anoniem
lion
6 antwoorden
 • Een 2 tal vragen m.b.t. de aanmaak van "reserve"bestanden vanuit Ccleaner (waarvan de 1e vraag eigenlijk een algemeen karakter heeft):

  1) Is de naam van de .reg file eigenlijk van enig belang voor het evt. terugzetten van gegevens? (Ik neem dat dat ding iedere willekeurige naam mag hebben, zolang de extensie maaar .reg blijft?).
  2) Ik was bij iemand m.b.v. CCleaner v.2 het register aan het schoonmaken (Register Integriteit). Ik maakte [u:2b915e2a64]per onderdeel / item[/u:2b915e2a64] een "back-up file" aan. Wat me opviel is dat het programma soms voor een 2e keer een eerder (door het programma) gebruikte naam wilde gebruiken. Bugje in het programma?
 • Waarom zou je ze willen bewaren? het zijn geen sleutels die nog een functie hebben anders had de regcleaner van Ccleaner die ook niet eruit gefilterd.

  Overigens worden er alleen de echte niet ter zaken doende sleutels eruitgehaald.

  Betere regcleaners zijn RegscrubXP en Ntregopt.

  Ook is het eigenlijk flauwe kul, windows wordt niet sneller door een kleiner register ( wat maar een paar sleutels scheelt ), alleen een fragmentatie ervan misschien waar regopt voor bedoeld is, die defragmenteerd.
 • Echt "bewaren" doe ik ze niet. Toch sla ik ze op omdat ik graag op zeker speel. 't Zal de eerste (en ook de laatste) keer niet zijn dat een programma achteraf toch moeilijk gaat doen…..
  Overigens is M$ ook sterk in het aanbrengen van zinloze sleutels, want op meerdere PC's ben ik al dezelfde afwijkingen tegengekomen.
  En een "snellere PC" er aan overhouden? Nee, het effect van verwijderen (en ook van defragmenten) is bij een machien met voldoende geheugen nauwelijks merkbaar.

  Maar ik heb dit draadje gemaakt omdat ik 't nogal merkwaardig vond dat het progje (Ccleaner) om onduidelijke redenen een (in dezelfde sessie!) eerder gebruikte naam voor de reg file wil gebruiken en vroeg me af of er anderen waren die dit bugje(?) hadden ontdekt……

  Een ander punt van discussie m.b.t. Ccleaner zou m.i. het feit zijn dat er geen reboot waarschuwing is ingebouwd nadat Ccleaner de Internetcache onderhanden heeft genomen. De index files (index.dat) uit resp. de Cookies map en uit de Content.IE5 map zijn immers verwijderd en die worden alleen na een herstart van het systeem opnieuw aangemaakt!
 • Het moeilijk doen van het OS komt echt niet van Ccleaner, die verwijderd zoals eerder aangegeven, alleen de zinloze sleutels.

  En over de IE dat files, dan hoef je niet te rebooten hoor, IE starten, dan worden ze opnieuw aangemaakt, bij de andere overigens ook niet maar dan wordt wel die info nog gebruikt.

  Ik heb er geen bug in gevonden en als je erop zoekt, niemand verder.
 • "Moeilijk doen van het OS"…? Heb ik niet genoemd!
  Ik noemde het feit dat Ccleaner opnieuw een eerder gebruikte naam wilde gebruiken. Op zich natuurlijk geen "ramp", maar m.i. wel een schoonheidsfoutje, want de voorgestelde naam komt wel van Ccleaner en niet van 't OS….

  Wat betreft die .dat files (2 stuks!); ik heb nog niet kunnen ervaren dat die met het openen van IE opnieuw worden aangemaakt (bij mijn weten worden dergelijke zaken alleen bij een (her)start van Windows aangemaakt…… Maar ik zal binnenkort nog eens de proef op de som nemen.
 • 1) Nee, de naam is van geen enkel belang, zolang de extensie maar hetzelfde blijft.
  2) Lijkt me inderdaad niet goed. Bij mij maakt hij de filenaam uit de actuele datum, gevolgd door een serienummer.

  Overigens ben ik gestopt met het opschonen van mijn registry. iets wat ik voorheen elke paar maanden wel een keer deed. Het blijkt dat het niet slim is om rucksichloos alles te verwijderen wat een cleaner als overbodig aangeeft. Ook zo'n cleaner schijnt er wel eens naast te kunnen zitten. Enige kritische blik is dus wel gewenst voordat je wat verwijderd. Bovendien loop je dat risico voor een te verwaarlozen peformance verbetering. Ik las laatst ergens dat er welliswaar inderdaad een theoretische performance verbetering is, maar dat die vergelijkbaar is met het vrijmaken van één parkeerplaats in een gemiddelde amerikaanse staat. En daarvoor wil ik het risico niet nemen dat ik iets verwijder waardoor er straks iets niet goed meer draait.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.