Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ghost-image op externe HD - hoe?

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Als ik een Ghost-image op een [u:257f013e5c]externe[/u:257f013e5c] HD wil zetten (een Lacie, USB 2.0), lukt dat niet. In het DOS-venster waarin het programma draait, wordt wel de interne HD gezien, maar niet de externe. Een Ghost-image op een van de "interne" partities is dan ook geen probleem, maar daar wil ik hem voor de veiligheid juist niet op hebben. Weet iemand raad? Alvast bedankt.
 • Welke ghost gebruik je (versie), en hoe? Vanaf de harddisk, of geboot vanaf cd?
 • dat is toch logies .
  je bord moet wel kunnen booten van een usb device .
  met acronis true image gaat dat wel
 • Sorry, Gerben, dat had ik erbij moeten zeggen: ik heb versie 2003. Het werken met Ghost voor het wegschrijven én het inlezen van een image gebeurt altijd vanuit een DOS-omgeving (ik dacht zelfs dat dat voor alle Ghost-versies geldt, ook voor de laatste). Je maakt dan ook een speciale DOS-opstartdiskette waar naast de bootbestanden van DOS ook het benodigde Ghost-programma op weggeschreven staat. Op mijn DOS-schermen wordt keurig de interne HD mét alle partities herkend, maar niet de externe. Volgens de manual moet die externe wél worden herkend, dus kennelijk doe ik iets verkeerd. Maar wat? Werk je zelfs met Ghost?

  020: logisch dat acronis de externe wel herkend, want dat programma boot vanuit een Windows-omgeving.
 • USB wordt niet ondersteund in DOS, en is volgens mij ook niet mogelijk….

  edit:
  Kan dus wel, lees dit maar ff door.
 • USB wordt wel ondersteund, maar niet standaard. Je moet er drivers voor op de flop hebben zitten. Jij hebt trouwens de laatste dos versie van ghost, datzelfde programma is niet verder ontwikkeld. Kijk maar eens of het een beetje wil met een aangepaste bootflop. Wordt het niks, stap dan maar over naar acronis trueimage.
 • ik ghost op een kleine partitie. Daarna verplaats ik de ghost naar een usb schijf.
 • Allemaal goed en wel, maar hoe zet jij dan de partitie terug, als de windows installatie niet meer werkbaar is?
 • Precies, Gerben: ook ik had mijn Ghost-image op een aparte partitie van mijn interne HD staan, maar omdat ik wilde voorkomen dat ik bij een niet-werkende Windows nergens meer bij zou kunnen, kocht ik een externe HD voor een backup. Alle opties geprobeerd die Ghost zelf aangeeft (zoals een vinkje bij de vraag of er iets op de USB2.0 is aangesloten: ja, namelijk die externe HD), maar nop. Uiteindelijk inderdaad uitgeweken naar Acronis - die herkent de externe HD wel. Ik ben dus uit de brand, maar ik was erg gehecht aan m'n Ghost. Jammer dus. Dan maar geen Ghost.

  Een andere vraag, Gerben: stel ik heb een Ghost-image gemaakt van mijn partitie C: van 10GB groot met daarop mijn kakelverse XP, en stel dat in de loop der tijd ik die partitie heb vergroot naar 15GB - kan ik dan, als ik terug wil naar die kakelverse XP, mijn 10GB-image terugzetten op mijn 15GB-partitie?
 • Voorzover ik weet, kun je de partitiegrootte bij het terugzetten wijzigen. En zoniet, dan zet je de 10GB terug, en past hem daaran aan naar 15 mbv. partition magic.
 • Dank je wel voor je antwoord. Ik zoek ondertussen verder naar dat Ghostprobleem. Zal je op de hoogte houden.
 • [quote:ac8a270dfc="Ezra.dg"]Een andere vraag, Gerben: stel ik heb een Ghost-image gemaakt van mijn partitie C: van 10GB groot met daarop mijn kakelverse XP, en stel dat in de loop der tijd ik die partitie heb vergroot naar 15GB - kan ik dan, als ik terug wil naar die kakelverse XP, mijn 10GB-image terugzetten op mijn 15GB-partitie?[/quote:ac8a270dfc]
  Dit is geen probleem. De partitie blijft na het terugzetten van de image ook gewoon 15 GB.

  Succes,
 • dank je, john
 • [quote:5b03b2118e]Allemaal goed en wel, maar hoe zet jij dan de partitie terug, als de windows installatie niet meer werkbaar is?[/quote:5b03b2118e]

  Ik heb meerdere pc's. Bij een kapotte windows plaats ik de systeemschijf via usb of wat dan ook als extra schijf in een andere wel werkende pc en kopieer zo de boel. Ik heb 3 systemen zonder cd rom en daar doe ik dat al een paar jaar mee zo.

  Sinds een tijdje ben ik gestopt met ghost maar gebruik arconis, die werkt beter, vooral op sata2 schijven.
 • Dat is inderdaad wel een oplossing. Wat bewerkelijk, maar het gaat. De acronis bootdisk (cd) moet bij mijn weten gewoon rechtstreeks een usb schijf kunnen aansturen.
 • [quote:86d26c3044="gerben"]Dat is inderdaad wel een oplossing. Wat bewerkelijk, maar het gaat. De acronis bootdisk (cd) moet bij mijn weten gewoon rechtstreeks een usb schijf kunnen aansturen.[/quote:86d26c3044] ja klopt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord