Vraag & Antwoord

Anders (software)

crossloop

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Ik wil mijn vader op afstand helpen met problemen met zijn pc. Daarvoor gebruik ik Crossloop. Maar wat ik ook probeer, ik krijg geen verbinding. De uitleg op internet interpreteer ik misschien verkeerd.
  Ik ben de ontvanger (zwarte blad met mijn pc-naam en een toegangscode) en wil dus mijn vader (groene blad met ook toegangscode) laten deelnemen.
  Wat moeten we beiden nu precies doen zodat ik zijn bureaublad kan overnemen?
 • als jij ontvanger bent, kan je pa op jouw pc dingen wijzigen.
  volgens mij wil je het precies andersom.
  je pa start op zijn pc crossloop en gaat naar tabblad ontvangen,
  belt vervolgens het toegangscodenummer aan jou door, klikt op de knop verbinden en gaat zitten wachten.
  jij start crossloop op jouw pc op tabblad deelnemen, en voert daar de code in die paps aan jou doorbelde.
  klik op verbinden, en nu krijg je (met enige vertraging) toegang tot de pc van paps.
 • ja, dat dacht ik ook allemaal. Precies gedaan wat je schrijft.

  [quote:5261ea792c]volgens mij wil je het precies andersom.[/quote:5261ea792c]

  Klopt helemaal!

  Maar er gebeurt gewoon niets. Er komt geen verbinding. Waar zou dat aan kunnen liggen?
 • instellingen van de firewall?
 • [quote:900a6a295c]instellingen van de firewall?[/quote:900a6a295c]

  In Windows Firewall is Crossloop bij Uitzonderingen aangevinkt hetgeen betekent dat binnenkomende netwerkverbingen niet geblokkeerd worden.
  Moet ik dat ook verifiëren bij de andere kant?
 • ja, uiteraard!
  en misschien heb je ook nog een of andere antivirussuite draaien met een (soort) firewall aan boord…?
 • Zit er misschien ergens een router tussen?

  Want dan zul je daarin ook de benodigde poort(en) open moeten zetten (Forwarden).

  Gr,
  Jim
 • [quote:da9a541e64]en misschien heb je ook nog een of andere antivirussuite draaien met een (soort) firewall aan boord…?
  [/quote:da9a541e64]

  Ik heb Avast, maar daar ik kan daar geen firewall in ontdekken.

  [quote:da9a541e64]Zit er misschien ergens een router tussen?[/quote:da9a541e64]

  Ik heb geen router!
 • [quote:f0f1ba8a00]k heb geen router![/quote:f0f1ba8a00]
  Papa misschien wel?

  Trouwens, weet je dat zeker? Veel (bijna alle) providers verstrekken tegenwoordig een z.g. multipcmodem en daar zit dan wel degelijk ook een router in.

  Gr,
  Jim
 • [quote:d67ab19fae]Papa misschien wel?
  [/quote:d67ab19fae]

  Dat ga ik morgen checken!

  Ik heb overigens breedbandinternet en er hangt een kabelmodem in de meterkast. Ik zou niet weten of daar een router inzit. En ik hen nooit problemen dat iets geblokkeerd wordt o.i.d. Zou Crossloop nu het enige prog zijn dat daar tegenaan loopt?
 • Nou, een router gebruikt NAT (Network Address Translation) om data door te sturen naar de pc die dat opgevraagd heeft.

  Dus als jij op een link van een website klikt onthoudt de router van welke pc die aanvraag komt en stuurt vervolgens de bijbehorende binnenkomende data naar die pc door.

  Probeer je nou om van buitenaf contact te maken met een pc achter die router dan lukt dat niet, domweg omdat die pc daar niet om heeft gevraagd en de router dus niet weet voor wie die binnenkomende data bestemd zijn.

  En of een modem een ingebouwde router heeft kun je gemakkelijk controleren door in een DOS-box in te tikken:

  ipconfig /all

  en op "Enter" te duwen.

  Aan de weergegeven IP-nummers kun je zien of je pc een publiek- dan wel een privé IP-nummer heeft.

  Beginnen die nummers met 10. of 172.16./31. of 192.168. dan zit je inderdaad achter een router.

  Gr,
  Jim
 • [quote:52d9d5f6cd] En of een modem een ingebouwde router heeft kun je gemakkelijk controleren door in een DOS-box in te tikken:
  ipconfig /all
  en op "Enter" te duwen.
  Aan de weergegeven IP-nummers kun je zien of je pc een publiek- dan wel een privé IP-nummer heeft.

  Beginnen die nummers met 10. of 172.16./31. of 192.168. dan zit je inderdaad achter een router.[/quote:52d9d5f6cd]

  Ik heb dit gecheckt bij zowel paps als mijzelf: Geen router. Toch krijg ik geen verbinding met zijn computer.
  Ik doe het precies zoals je aangeeft.

  Ik bel hem op om te vragen wel nummer er staat. Dat vul ik bij mij in. Hij klikt op verbinden en ik klik op verbinden en vervolgens is het wachten…wachten…wachten.. maar er gebeurt niets.
 • Kun je wel een ping (met replies) naar de PC van je pa krijgen?
 • [quote:e006ad9f36]Kun je wel een ping (met replies) naar de PC van je pa krijgen?[/quote:e006ad9f36]

  ff helpen…hoe doe je dat?
 • [quote:a7d1c31e98="theplayer1"]ff helpen…hoe doe je dat?[/quote:a7d1c31e98]Win-toets+R, type: "cmd", nieuw venster hierin typen: "ping 127.0.0.1" (maar dan het ip-nr van je pa, en die kan achter zijn ip nr komen door hetzelfde te doen maar ipv "ping 127.0.0.1" te typen "ipconfig" (elke keer zonder de aanhalings tekens natuurlijk)).

  Wat je ook kan doen is naar dit progja kijken; CSpace (direct naar download), hiermee kan je ook remote connecten met anderen (remote desktop). Dit gebruik ik om mijn ouders te helpen met de compu problemen.
 • [quote:821c0096f2="Drewster"]… en die kan achter zijn ip nr komen door hetzelfde te doen maar ipv "ping 127.0.0.1" te typen "ipconfig" (elke keer zonder de aanhalings tekens natuurlijk)). …[/quote:821c0096f2]

  Met behulp van ipconfig zul je enkel je interne IP-adres kunnen achterhalen en ervan uitgaande dat hij achter een router zit, zal dat dus niet het juiste adres opleveren. Beter kun je gaan naar een site als http://www.watismijnip.nl/ om je externe ip-adres te achterhalen.

  Overigens is het wel of niet kunnen pingen niet een betrouwbare test. Het kan immers zo zijn dat de ontvangende pc of router geen ping-replies terugstuurt.
  Met andere woorden: als ping wel een antwoord oplevert, is de verbinding oke, als het geen antwoord oplevert ben je nog geen stap verder.
 • [quote:6025839e9f="human printer"]Met behulp van ipconfig zul je enkel je interne IP-adres kunnen achterhalen en ervan uitgaande dat hij achter een router zit, zal dat dus niet het juiste adres opleveren. Beter kun je gaan naar een site als http://www.watismijnip.nl/ om je externe ip-adres te achterhalen.[/quote:6025839e9f]Volgens mij wel, maar zo niet dan typ je gewoon "ipconfig /all" en dan zie je het zeker.
 • [quote:f7eea55aaf="Drewster"]Volgens mij wel, maar zo niet dan typ je gewoon "ipconfig /all" en dan zie je het zeker.[/quote:f7eea55aaf]
  Ook met ipconfig /all zie je enkel je interne ip-adres en niet je extern adres.
 • [quote:3a91550415]Wat je ook kan doen is naar dit progja kijken; CSpace (direct naar download), hiermee kan je ook remote connecten met anderen (remote desktop). Dit gebruik ik om mijn ouders te helpen met de compu problemen[/quote:3a91550415]

  ja, dit is wat ik ook wil, maar met Crossloop werkt het niet. Nou heb ik CSpace gedownload, maar ook hier ik begrijp niet hoe dit werkt. Ik heb inmiddels een ID key. Maar wat nu?
  Dat "How Does It Work" is nogal ingewikkeld.
  Bijv.: All users create 2048-bit RSA keys for themselves (ik heb geen idee hoe dat moet en daar begint het al mee…)

  Moet mijn vader dit prog ook downloaden? En hoe zie ik dan zijn beeldscherm?
 • Je vader moet ook CSpace ophalen, en een een code laten genereren, dan kan jij hem toevoegen door zijn code te gebruiken en visa versa. Het lijkt dan een beetje op een soort messenger en heb je hem als "contact" in je lijst staan. Rechts klikken op een contact geeft een menutje met daarin de optie "Remote desktop" als je daar op klikt krijgt je vader een pop-up met de vraag of hij jouw de controle over zijn compu wil geven. Hij klikt op Ok (oid), en dan krijg jij een venster met zijn desktop en zolang als jouw muis binnen dat venster zit bestuur je zijn compu.

  Ik moet er wel bij zeggen dat het niet altijd even soepel gaat vooral als je vader een langzame "up" verbinding heeft zit er een behoorlijke vertraging in je handelingen. Maar mijn ouders hebben de traagste verbinding ever en daar wil het ook wel, zij het niet echt soepel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.