Vraag & Antwoord

Anders (software)

AutoRuns zip file

15 antwoorden
 • In de gedownloade zip blijken 2 exe's te staan: Autoruns.exe en Autoruns[b:3a0a04c766]c[/b:3a0a04c766].exe Welke v.d. 2 is nou de juiste installer?
 • Het zijn geen installers, maar losse programma's. Autoruns is een windows programma, autorunsc is een command line tool. Zoals je ook op de site kunt zien. http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/Utilities/AutoRuns.mspx
 • En daar had ik dus even overheen gekeken... :oops: Maar wat is het nut van het "command line" gebruik? De meeste hulpprogjes zijn toch vaak met parameters op te starten? Wat zie ik (nu weer) over het hoofd?
 • Het is net wat je liever hebt, denk ik.
 • Snap alleen niet dat dit met 2 verschillende exe's moet..... Maar ik heb voorlopig weer wat omhanden! :wink: De help file is bijzonder summier overigens. 't Is me niet duidelijk of je "zomaar" items kunt [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=182275]uitvinken[/url]....... :roll: Werkt dat hetzelfde als bij MSConfig?
 • Ik meen dat het alleen een tool is, om te zien wat er allemaal automatisch draait. Niet om daar zelf iets aan te kunnen instellen.
 • Niet alleen "kijken"! Je kunt ook items uitvinken, zo ongeveer als in MSConfig. Maar wat het effect is: blijft het item (uitgevinkt) staan(?), net als in MSConfig, of wordt het verwijderd, etc., etc.
 • Dan moet je er misschien eens wat dieper in duiken. Ik gebruik autoruns zelf niet. Je krijgt zo'n zee aan informatie, dat je er eigenlijk weinig mee kunt. Ik gebruik zelf startupcpl, meer heb ik normaliter niet nodig. Het ziet meer dan msconfig, maar overspoelt je niet met gegevens.
 • Ik zal er eens "induiken".... :wink: Want klaarblijkelijk staan er wat driver-laadopdrachten welke al lang niet meer uitvoerbaar zijn omdat de drivers zelf niet meer bestaan dan wel niet meer op de aangeven locatie aanwezig zijn. Het zal dus mogelijk zijn om die opdrachten, welke er dus voor de kat z'n viool staan, door "uitvinken" te annuleren. Mogelijk achtergebleven souvenirs van een de-installatie o.i.d.....(?) [b:a4eecf98b9]Maar ik ben erg voorzichtig met die dingen, dus als er "autoruns gebruikers" zijn die meer weten: heel graag!![/b:a4eecf98b9]
 • Maak gewoon een goede image backup, voordat je aan het experimenteren slaat.
 • Zou een register back-up niet voldoende zijn, in dit geval?
 • Ik heb meer vertrouwen in een image. Als windows niet meer start, heb je aan een regsisterbackup bar weinig.
 • Daar zijn voldoende opties voor, ASR, wat bijna nooit door iemand wordt gebruikt. http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/wxppasr.html Erunt, ook handig. http://www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt/ Een register uit een restorepoint gebruiken. http://support.microsoft.com/kb/307545/nl Of door middel van een http://www.knopper.net/knoppix-mirrors/index-en.html cd of een cd van BartsPE of de UBCD4WIN de volgende bestanden uit de map system volume information\restore met een aantal cijfers\RP met een cijfer\snapshot. T.w.; _REGISTRY_USER_.DEFAULT _REGISTRY_MACHINE_SECURITY _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM _REGISTRY_MACHINE_SAM deze in b.v. TotalCommander kopieëren en renamen in DEFAULT SECURITY SOFTWARE SYSTEM SAM naar de windows\system32\config map Waarvan de file "system" het belangrijkste is, en alleen deze te kopieëren en te renamen al vaak voldoende is. Dit kun je ook doen, wat ik persoonlijk het gemakkelijkste vind, door de schijf in een andere pc erbij te hangen, wat vaak moeilijker is met een SATA schijf. Indien er geen systeem herstel werd gebruikt, dan zullen de bestanden uit de windows\repair map moeten worden gebruikt, dan val je terug naar de installatie omgeving en zul je alles weer opnieuw moeten installeren, dan is, indien mogelijk, een repairinstall uitvoeren beter. Opstarten met de XP cd, doorgaan tot installeren en daar voor een repair kiezen.
 • Dank voor de info en links. (De M$ link "Een register uit een restorepoint gebruiken" werkt overigens niet). Ik wist niet dat Windows Back-Up een ASR tool aan boord had! Typisch dat ik daar nooit een woord over ben tegengekomen in de C!T en/of T&T....... Daar wordt Winrescue aan de man gebracht!
 • Dat is die bekende F2 als je van de XP cd boot, waar niemand weet waarvoor die is. :) Link werkt weer hoor. :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.