Vraag & Antwoord

Anders (software)

Autoruns

Anoniem
lion
8 antwoorden
 • Even wat vragen m.b.t. "Autoruns" van M$:

  1) Waarom werkt de "Help" (Autoruns.chm) niet? (Pagina kan niet worden gevonden….)

  2) Bij het item "drivers" staan een aantal "file niet gevonden" gevallen. Waar ze bijhoren is niet te achterhalen. Is het de bedoeling om die gevallen "uit te vinken"?
 • Na veel gezoek in de catacomben van M$ fora:

  1/ make sure the .chm file is in the same folder as the autoruns.exe
  2/ right-click on the .chm file, pick Properties, then Unblock.
  3/ click on autoruns.exe

  Tja…….. Het ging dus om "2"…… Denk daar maar eens aan! :?

  Nou nog het "probleem" met de niet gevonden drivers. Een 3 tal verwijzingen hebben betrekking op SP2, maar zijn vermoedelijk "achtergebleven":
  - changer.sys, i2omgmt.sys en lbrtfdc.sys
  Iemand suggesties? Uitvinken?
 • Nou, een beetje kort door de bocht misschien maar als er een verwijzing staat naar een programma of bestand dat niet gevonden kan worden dan doet die verwijzing vanzelfsprekend helemaal NIETS.

  Dat kun je die verwijzing niet kwalijk nemen natuurlijk maar zinloos is 'ie evengoed dus uitvinken (of nog beter: verwijderen via een rechtsklik) is volkomen risicoloos.

  Gr,
  Jim
 • Ik kende het progje nog niet en vroeg me af of-ie in grote lijnen net zo werkt als MSConfig. Ofwel: blijft het uitgevinkte item staan, zodat je in geval je ooit eens iets absievelijk uitvinkt, dit "gewoon" weer kan aanvinken? Uit jouw reactie maak ik op van wel……..
  Of het uitvinken / verwijderen terug te vinden is in de opstartsnelheid van het systeem betwijfel ik overigens sterk.
  Typisch trouwens dat een progje als Ccleaner deze zaken (paar loze laadopdrachten) niet detecteert. Althans, ik heb ze niet terug kunnen vinden.
 • [quote:86f917f1ae]in geval je ooit eens iets absievelijk uitvinkt, dit "gewoon" weer kan aanvinken?[/quote:86f917f1ae]
  Inderdaad.

  En ook inderdaad: als je verschil in opstarttijd zou gaan merken dan moeten er wel héééél veel loze verwijzingen zijn. Windhoos leest bij de start enige duizenden registerregels in en dan maken die paar loze weinig verschil.

  En eenmaal opgestart doet het er al helemaal niet meer toe.

  Gr,
  Jim
 • Je hebt gelijk. In dit soort gevallen ben ik meestal meer geïnteresseerd in het feit waar deze achtergebleven souvenirs vandaan gekomen zijn.
  Alle goedbedoelde tips "om je systeem sneller te maken" zijn doorgaans alleen merkbaar op een enorm vervuild systeem. :wink:
 • Eerder genoemde "souvenirs" (changer.sys, i2omgmt.sys en lbrtfdc.sys) zijn m.i. inderdaad afkomstig van een SP2 install. o.i.d.
  Ik kom ze nml. op andere XP machientjes ook tegen in "Autoruns". Slordigheidsfoutje van M$…..(?)
 • Nou, slordigheidje…

  Het is meer de "Je-weet-maar-nooit-waar-het-goed-voor-is bewaardrift" van M$ denk ik.

  Als je bedenkt dat ALLE updates, ook van jaren geleden, en het complete SP2 voor eeuwig op je HD blijven staan als je zelf niet zo nu en dan ingrijpt dan is het blijkbaar gewoon de M$ manier.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.