Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Welke gratis software voor fotobewerking?

andre@home
11 antwoorden
 • Ik zoek gratis software om foto's te bewerken. Liefst te downloaden. Welke pakketten raden jullie aan? En zijn die pakketten moeilijk om te leren?
 • Paint Shop vind ik zeer fijn!
  Weet alleen nog of het gratis is ;) ?
  Zo nee delete dit antwoord maar!
 • Photofiltre
  Photomeister
 • Gimp, deze biedt ook Nederlandse teksten.
 • [quote:9cb55cc1a7="Henk Meerwijk"]En zijn die pakketten moeilijk om te leren?[/quote:9cb55cc1a7]Wat is moeilijk? Je moet altijd de tijd nemen om de programma's te begrijpen. Gimp is dan mogelijk niet het handigste, maar kan wel veel. Paint SHop Pro is overigens shareware.
 • Picasa en GIMP kun je ook nog proberen.
 • Bedankt voor de suggesties. Nu moet ik nog een keuze maken. Ik vind gebruiksgemak belangrijk, maar Engelstalig mag eventueel wel. Welke gratis fotosoftware is het makkelijkst? Dan ga ik die eerst uitproberen.

  Het gaat alleen om het bewerken van foto's. Dus ik hoef er niet mee te kunnen tekenen.
 • [quote:8236fc12b1="Henk Meerwijk"]Welke gratis fotosoftware is het makkelijkst?[/quote:8236fc12b1] Wellicht de door PS al genoemde PhotoFiltre. Zie deze info over Fotobewerking http://www.gratissoftwaresite.nl/softwarebe.php
 • [quote:5f9d9a7d83="jolo"][quote:5f9d9a7d83="Henk Meerwijk"]Welke gratis fotosoftware is het makkelijkst?[/quote:5f9d9a7d83] Wellicht de door PS al genoemde PhotoFiltre. Zie deze info over Fotobewerking http://www.gratissoftwaresite.nl/softwarebe.php[/quote:5f9d9a7d83]Dan ga ik PhotoFiltre uitproberen. Dat advies scheelt me denk ik heel veel tijd. En bedankt voor die website met dat handige overzicht.
 • Ik ben nu de meest recente Photofiltre aan het proberen, versie 6.1.4. Het is lekker dat het in het Nederlands is en er zitten inderdaad redelijk wat mogelijkheden in. Maar er zit maar een heel beknopte Nederlandse handleiding bij. Ik bedoel die lange tekstpagina met gele achtergrond.

  En op het Franse forum van Photofiltre is welliswaar een categorie met Engelstalige berichten, maar die is heel beperkt. Is er ook een gratis uitgebreide Nederlandstalige of Engelstalige handleiding of helpfunctie van dit programma? Of is er een uitgebreid Nederlands of Engelstalig forum hierover?
 • Hier staan wel wat links naar hulp voor Photofilter zie ik nu.
  http://www.gratissoftwaresite.nl/photofiltre.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.