Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel: Omzetbarometer (opzetje gevraagd)

xerxes
2 antwoorden
 • Ik moet een omzetbarometer voor mijn werk maken, maar mis een opzetje.
  Iedere dag kan er het aantal verkochte artikelen uit ons systeem gehaald worden. Verkochte artikelen worden niet apart vernoemd; verkochte artikelen is een groep.
  Het doel per dag kan ook vastgesteld worden.
  Wens: in een duidelijke grafiek (die iedereen in één oogopslag snapt) het aantal verkochte artikelen (=1 groep) tov het doel laten zien (de aantallen mogen echter niet zichtbaar zijn, het moet in percentage worden weergegeven).
  De volgende dag zou de grafiek moeten groeien met het verkocht aantal artikelen en de "doelkolom" in de grafiek zou ook weer met een dag moeten groeien.
  Het doel staat al voor de hele maand vast; iedere avond is het verkochte aantal artikelen direct uit ons systeem te halen.
  Ik dacht aan 2 kolommen: 1 kolom van de werkdagen met het doel en 1 kolom met het gerealiseerde resultaat tot dusver en deze naast elkaar.
  Maar ik vind dit geen duidelijke grafiek (of ik doe het niet goed).
  Kan iemand mij een opzetje geven of desnoods een heel andere insteek?
  Misschien denk ik wel verkeerd en moet ik dit heel anders oplossen.

  Ik hoor het graag.


  [/img]
 • Ik zou er nog een tweetal kolommen aan toevoegen voor de cumulatieve aantallen doel/werkelijk:

  dag1: doel dag 1 (=cum. dag 1)
  dag2: cum dag 1 + doel dag 1
  etc.

  Eventueel kan je deze cumulatieve aantallen voor zowel werkelijk als doel nog in een percentage uitzetten tov van het totale maanddoel. Vervolgens is het een kwestie van een lijngrafiek maken met een lijn voor doel (oplopend tot 100%) en een lijn voor werkelijk (hopelijk oplopend tot >100%).

  Overigens leert mijn ervaring dat dit soort overzichten zich niet echt leent voor grafieken. Grafieken zien er leuk uit, maar bij het analyseren van afwijkingen tov het doel wil men toch al gauw de harde cijfers erbij hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.