Vraag & Antwoord

Anders (software)

Waarom start Word (Office XP Pro) zo vreselijk traag op

Anoniem
derkdejong
6 antwoorden
 • Ik heb zojuist een nieuwe installatie van Windows XP Pro uitgevoerd. Dus ook op een totaal nieuw geformatteerde disk. Daarna ook Office XP geïnstalleerd.
  Ik constateer dat het minimaal 5-10 seconden duurt voordat Word op zijn eerste scherm (Document1) komt. Dezelfde ervaring voor de andere Office XP-producten (Excel, PPs etc.).
  Wat is hiervan de reden en wat kan ik er aan doen om dat weer 'normaal' te krijgen? Ik ben gewend dat het in 'splitsecond' naar dat eerste relevante scherm schiet.
  Omdat ik geen reden/oplossing weet/zag, heb ik zojuist maar eens een versie van Word97 geïnstalleerd en dat lijkt niet deze problemen te geven. Uiteraard vind ik dat geen oplossing.
  [b:c06ab953d8]Wat moet/kan ik doen?[/b:c06ab953d8]
  N.B. Ik heb dezelfde versie van Office XP Pro onder een ME systeem draaien en daar zie ik die traagheid helemaal niet.
 • het kan te maken hebben met je virusscannerinstellingen.
  avg (in zijn standaardinstallatie) vindt het heerlijk om elke start van een officeprogramma aan te grijpen voor een uitgebreide controle.
  andere vertragers zijn mij niet bekend.
 • [quote:99af5c8928="derkdejong"]
  avg (in zijn standaardinstallatie) vindt het heerlijk om elke start van een officeprogramma aan te grijpen voor een uitgebreide controle.
  [/quote:99af5c8928]
  Weliswaar is AVG geïnstalleerd en doet hij 'zijn ding' bij het opstarten van het systeem, [b:99af5c8928]dus éénmaal per dag[/b:99af5c8928], en ik neem toch aan dat er nadien geen consequenties meer zijn? [b:99af5c8928]Of toch??[/b:99af5c8928]
 • nou, bij mij staat in de statusbalk (links onderin) overduidelijk dat avg bezig is met een viruscontrole….. en ik moet echt avg helemaal deactiveren wil ik daarvan zijn.
 • [quote:1ab16ddfbb="derkdejong"]nou, bij mij staat in de statusbalk (links onderin) overduidelijk dat avg bezig is met een viruscontrole….. en ik moet echt avg helemaal deactiveren wil ik daarvan zijn.[/quote:1ab16ddfbb]
  Ik bedoelde te zeggen dat ik [b:1ab16ddfbb]slechts[/b:1ab16ddfbb] onmiddellijk na opstarten van het systeem constateer dat AVG zijn (complete) test staat uit te voeren. Na eerst of gelijktijdig updates te downloaden en te installeren. Daar is hij na verloop van tijd (meestal zo'n 30 minuten in de background) mee klaar en daarna [b:1ab16ddfbb]zie[/b:1ab16ddfbb] ik geen [u:1ab16ddfbb]controle[/u:1ab16ddfbb]-activiteiten meer, dus ook niet meer het icoontje met dat witte zoutje erin. Ik dacht dus dat AVG dan niet veel meer doet [b:1ab16ddfbb]tot[/b:1ab16ddfbb] de volgende (dag) aanlogsessie.
  [b:1ab16ddfbb]Vergis ik me daarin?[/b:1ab16ddfbb] En hoe kan ik e.e.a. dan toch beïnvloeden zodat ik er geen [b:1ab16ddfbb]last[/b:1ab16ddfbb] van heb. Want nogmaals: hetgeen ik constateer vind ik hinderlijk. Maar misschien juist ten goede en extra veiligheid?
  N.B. Ik werk met de Free Versie. Zou de (koop)licentie beter zijn in te stellen?
 • AVG Free doet dat inderdaad. Heb je de pro versie (de betaalde) dan heb je daar geen last van. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.