Vraag & Antwoord

Anders (software)

Remote Control Software in Netwerk

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Dag Mensen,

  Ik ben op zoek naar een programma zoals Smartcode VNC.
  In Smartcode VNC bestaat er de mogelijkheid om al je schermpjes in Thumbnail view weer te geven. Ik zie dus in 1 oogopslag wat personen precies aan het doen zijn.
  Maar hier zit 1 groot nadeel aan, als ik zie dat een gebruiker ongewenste dingen doet, wil ik de gebruiker uitloggen en zijn account disablen. Hiervoor moet ik dus direct kunnen zien welke gebruiker is ingelogt. In Smartcode zie ik dat niet direct, behalve als ik een CTRL+ALT+DEL stuur.

  Ik ben op zoek dus naar een programma waar ik snel kan zien wat alle gebruikers aan het doen zijn, en direct zien welke gebruiker precies is ingelogt op het werkstation.

  Weet iemand iets voor mij?

  Ik zou het echt heel erg op prijs stellen.

  Danny.
 • als ik eerlijk ben, vind ik het constant monitoren wel wat overdreven. Misschien ook gezien privacy niet erg handig. Misschien wat overbodig commentaar, maar zo zie ik het even
 • De gebruikers zijn in dit geval leerlingen. Spelletjes, Porno, Hyves enz. zijn niet de bedoeling onder de les, en daarvoor word de acount geblokt.

  Het is ook niet constant monitoren, maar af en toe steeksproefgewijs. Er word uiteraard rekening gehouden met de privacy.
 • Is het dan niet handiger dit soort sites te blokkeren op het hele netwerk? Dan kunnen ze het simpel weg niet, dus dan hoef je ook niet mee te kijken…
 • [quote:f623bd85ef="Phaldmmor"]Is het dan niet handiger dit soort sites te blokkeren op het hele netwerk? Dan kunnen ze het simpel weg niet, dus dan hoef je ook niet mee te kijken…[/quote:f623bd85ef]

  tsja nog makkelijker idd. Content filteren
 • Ik weet wel dat ik sites kan blokkeren, maar hier gaan we ons systeem niet aanpassen, hier gaan we mensen opvoeden.
  We hebben duidelijke regels over computergebruik, en de meesten houden zich daar aan. Maar een enkeling niet dus, en daarvoor hebben wij dat programma nodig.

  We werken al heel erg lang met Smartcode VNC, en dat werkt prima. Alleen wil ik het iets makkelijker hebben. Direct zien welke user is ingelogt.

  Iemand enig idee?
 • :x Je hebt wel redelijk wat lef! Dat je durft te praten over "mensen opvoeden", misschien een optie om eens met jezelf te beginnen?

  Zodra je "stiekem" of "ongevraagd" mee gaat kijken overtreed je per direct de recht op privacy die een leerling heeft. Tenzij jullie de leerling een contract laten ondertekenen dat ze hiermee instemmen en volgens mij zal je dan ook de ouders moet laten tekenen.

  Hoe zou je hetzelf vinden dat mensen ongevraagd mee kijken met wat je op de computer doet? Dat ze meeluisteren aan de telefoon, etc. Leerlingen hebben ook rechten. Je kunt wel leuk wat regels opstellen, maar zomaar meekijken op de computer is volgens de wet nog steeds niet toegestaan.

  Dus zorg ervoor dat je zaakjes legaal regelt ipv illegaal en de wet te overtreden. Het is toch van de zotte dat juist een school (en dus de overheid) compleet het verkeerde voorbeeld geeft. Geef eens een goed voorbeeld aan de leerlingen ipv het voorbeeld te geven dat alles en iedereen maar boven de wet staat.

  Nog geen twee weken geleden was hier ook al een ambtenaar met ongeveer dezelfde vraag, ik kan er bij mijn pet echt niet bij dat jullie "bewust" de wet overtreden en het verkeerde voorbeeld geven. Zou toch graag eens weten op welke gronden jullie denken hierop "recht" te hebben. :evil:
 • In grote lijnen ben ik het eens met je verhaal. Als we echter wat uitgebreider naar het BW (burgerlijk wetboek) kijken, komen we tot de conclusie dat dit niet helemaal op gaat. Een student/leerling dient zich te houden aan de regels van het huishoudelijk regelement (in dit geval de regels in de mediatheek) van een instelling. Indien een student/leerling (of om het even wie die gebruik maakt van computers in een instelling/bedrijf) deze regels overtreed is hij volgens het HR (indien hierin opgenomen) strafbaar (voor interne rechtspraak niet voor justitie). Indien daar is opgenomen dat een leerling/student de pc niet voor prive doeleinden (danwel anders omschreven) mag gebruiken, kan zijn account worden beblokkeerd en eventuele overige strafmaatregelen worden opgelegd. Er dient echter in de mediatheek wel kenbaar te worden gemaakt dat computer systemen onderhevig zijn aan fysieke controle. Een simpele poster (op een goed zichtbare plek) en een voorlichting is hiervoor voldoende.

  Dit is eigenlijk direct te koppelen aan de regels die gelden binnen een bedrijf, bijvoorbeeld geen gebruik van internet voor prive doeleinden onder de baas zijn tijd. Het gaat zelfs zo ver dat er niet enkel directe controle hoeft te zijn maar dat ook alle sporen die iemand nalaat op internet mogen worden opgeslagen en later bekeken. Het recht op privacy gaat enkel op, op het moment dat je in een thuissituatie gebruik maakt van je eigen computer of op het moment dat prive gebruik letterlijk is toegestaan.

  Als student/leerling zul je altijd direct verantwoording moeten afleggen aan de regels (HR) die gelden op een school/universiteit.
 • [quote:a60afa1d03="cHiLlaH"]In grote lijnen ben ik het eens met je verhaal. Als we echter wat uitgebreider naar het BW (burgerlijk wetboek) kijken, komen we tot de conclusie dat dit niet helemaal op gaat. Een student/leerling dient zich te houden aan de regels van het huishoudelijk regelement (in dit geval de regels in de mediatheek) van een instelling. Indien een student/leerling (of om het even wie die gebruik maakt van computers in een instelling/bedrijf) deze regels overtreed is hij volgens het HR (indien hierin opgenomen) strafbaar (voor interne rechtspraak niet voor justitie). Indien daar is opgenomen dat een leerling/student de pc niet voor prive doeleinden (danwel anders omschreven) mag gebruiken, kan zijn account worden beblokkeerd en eventuele overige strafmaatregelen worden opgelegd. Er dient echter in de mediatheek wel kenbaar te worden gemaakt dat computer systemen onderhevig zijn aan fysieke controle. Een simpele poster (op een goed zichtbare plek) en een voorlichting is hiervoor voldoende.

  Dit is eigenlijk direct te koppelen aan de regels die gelden binnen een bedrijf, bijvoorbeeld geen gebruik van internet voor prive doeleinden onder de baas zijn tijd. Het gaat zelfs zo ver dat er niet enkel directe controle hoeft te zijn maar dat ook alle sporen die iemand nalaat op internet mogen worden opgeslagen en later bekeken. Het recht op privacy gaat enkel op, op het moment dat je in een thuissituatie gebruik maakt van je eigen computer of op het moment dat prive gebruik letterlijk is toegestaan.

  Als student/leerling zul je altijd direct verantwoording moeten afleggen aan de regels (HR) die gelden op een school/universiteit.[/quote:a60afa1d03]

  Weet niet wat er in het burgelijk wetboek staat, dus graag zou ik dat eerst eens nalezen, dus als je een linkje hebt naar de informatie waar je het overhebt dan ontvang ik deze graag.

  Huisregels zijn volgens mij nog altijd ondergeschikt aan privacy wetgeving, dit zou immers betekenen dat als je maar een bordje op hangt je iedereen zijn privacy maar mag schenden? Nog beter gezegt, als je maar een bordje ophangt mag je de wet aan je laars lappen? Of begrijp ik bovenstaande nu verkeerd?

  Bij mij zijn er toch andere regels bekend :

  http://www.cbpweb.nl/documenten/av_21_Goed_werken_in_netwerken.stm?refer=true&theme=blue.

  Hierin staat toch duidelijk vermeld dat een en ander in de wet geregeld is voor dit soort zaken. Kort samen gevat, je mag volgens mij pas zaken monitoren op basis van persoon als je hiervoor gegronde reden toe hebt, anders dient het monitoren annoniem te gebeuren, je mag dus wel monitoren, maar hier geen naam van een persoon aankoppelen.

  Aantal quotes

  "[i:a60afa1d03]Arbeidsomstandighedenwetgeving
  Het gebruik van controlemiddelen voor computers wordt arbeidsrechtelijk uitslui-
  tend expliciet genormeerd in het Besluit beeldschermwerk dat thans integraal is
  opgenomen in de artikelen 5.1 tot 5.3 van de Arbeidsomstandighedenregeling. De
  bepalingen zijn een uitvoering van een Europese richtlijn voor arbeidsomstandig-
  heden (90/270/EEG, 29 mei 1990, vijfde bijzondere Richtlijn). De regeling bepaalt
  dat zonder medeweten van de werknemer geen gebruik mag worden gemaakt van
  een kwalitatief of kwantitatief controlemechanisme. Voorts moet het systeem de
  werknemer duidelijkheid verschaffen over de werking ervan[/i:a60afa1d03].""

  "[i:a60afa1d03]Er is een duidelijke uitspraak gedaan over de huidige ìprivetiseringî van de
  werkplek. Dat houdt in dat een bepaalde mate van niet-zakelijk e-mail- en inter-
  netgebruik onder werktijd niet verboden kan worden."[/i:a60afa1d03]
 • Als leerlingen inloggen krijgen ze een scherm met regels en word uitgelegd dat wij steeksproefsgewijs meekijken. Die melding kunnen ze accepteren en aan het werk, of niet accepteren en direct weer uitloggen.

  Phaldmmor, idd opvoeden. En de optie om bij mezelf te beginnen laat ik voorbij gaan. Misschien heb jij dat wel nodig? Je mag ook normaal reageren. Ik gedraag me ook netjes. Kun je dat niet? Ga dan lekker anders je gal spuwen.

  Mensen bedankt voor jullie mening, en de regelgeving. Maar daar ben ik mij heel goed van bewust. Ik ben alleen op zoek naar een programma, en niet naar de ethische kanten van het verhaal.

  Dusver nog geen antwoord.

  Iemand?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.