Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

word-bijlage via email niet herkend

None
24 antwoorden
 • Een bijlage in word die met O.E. v 6.0 door onze secretaris aan een groep verzonden wordt (via verzend-optie "aan";) komt bij sommigen binnen als 27 (!) bladzijden lettertekens.Verzender heeft een tijd met zijn internet-server overlegd zonder succes. Ligt dat aan de instellingen bij de ontvangers, bv. een verouderde Word-versie, of is het iets met html? Wie heeft een suggestie?
 • Tot nu toe wel 39 x bekeken, maar niemand een idee?het ziet er zó uit

  [img:9122dc45a1]http://i8.tinypic.com/6t0aott.jpg[/img:9122dc45a1]

  en genoemde secretaris wordt er bijna deperssief van
 • mmm… bijlage opgesteld in een lettertype dat door de andere computers niet wordt herkend? (als het een speciaal - lees: weinig gebruikt, apart, kunstig - lettertype is: probeer ff een ander lettertype)
 • de word-bijlage wordt altijd geschreven in times new roman . Bovendien is mijn ervaring dat er in zo'n gevaal een er op lijkend lettertype gekozen wordt als letterype niet herkend zou worden door de pc bij uitpakken, zoals je bv. bij sans serif en arial hebt. Alvast dank.
 • het doet mij denken aan een ascii weergave van een plaatje….
  open maar eens een plaatje in kladblok, dan krijg je zo´n soort reeksen te zien.
  maar even voor de duidelijkheid: zie je die reeksen zo in het mailtje te voorschijn komen, of zie je het (ook) zo als je de bijalge eerst op de hd zet en dan vanuit de verkenner opent?
  en: zie je ze ook zo als je ze vanuit word opent?
 • ook als je de bijlage eerst opslaat…?
 • [quote:400b239210="f.j.stols"] komt bij [u:400b239210][i:400b239210]sommigen[/i:400b239210][/u:400b239210] binnen …[/quote:400b239210]

  als dat klopt, dat het dus niet bij ièdereen is, dàn verwondert me dat en daarom moest ik aan de lettertype-mogelijkheid denken…
  (en dus gaat het openen vanuit verkenner en vanop de HD ook niet veel oplossen denk ik?)
 • die redenering is helder en niet onlogisch, maar het moet een oorzaak hebben en daarom mijn vragen om er achter te komen hoe die betreffende pcs .doc behandelen.

  overigens aanvullend een vraag: hoe zit het met de officeversies op de verzendende en de niet-perfect-ontvangende pcs?
 • probleem is dat het euvel zich niet bij mij voordoet maar bij een aantal anderen van een groepje. Ook kreeg ik een tip dat het aan de HTML-instellingen van Outlook Express zou kunnen liggen (Extra/opties/tabblad verzenden en dan kijken bij de desbetreffende HTML-instellingen) ik heb die instructies rondgemaild in de groep, en wacht reacties af.Ander punt is dat het merendeel van de groep 70+ is, en vermoedelijk maar eens in de week/maand achter de pc zit….
  Maar ik was blij verrast dat ik nu wat reacties heb.
 • Moest je het document IN je mail versturen, dan zou het mogelijk zo te verklaren zijn, maar dat het dan bij bijna iedereen zò zou zijn… dat zou betekenen dat iedereen zijn HTML op dezelfde manier ingesteld staan heeft…? lijkt me weinig waarschijnlijk (maar 't zou wel kunnen)

  Maar als je het met bijlage verstuurt, heeft het verder toch niet met HTML te maken?

  ps: het is toch geen docx die zij als doc proberen te lezen? (versie 2007 <> 2003)
 • helaas ben ik ook niet zo deskundig, en denk dus al gauw dat anderen het wel beter zullen weten. In het land der blinden is… Maar je zal zeker gelijk hebben met het feit dat het vreemd is dat een word-bijlage (met één eenvoudig plaatje in het briefhoofd) niet geopend kan worden.Ik wacht reacties af van "de groep".
 • heb je net een pb gestuurd, maar ben dit nog vergeten: laat het bestand eens door zo iemand naar jou terugsturen? Kan je het dan zelf nog lezen?
 • 'k schop dit even terug omhoog in de hoop dat iemand toch nog met een oplossing voor de dag komt.

  Ondertussen kreeg ik van de TS een mail met de beruchte doc-bijlage (is dus een doc en geen docx) - en die is bij mij gewoon te openen en te lezen.

  Ligt dus duidelijk niet aan de bijlage zelf.

  Iemand anders met ideeën?
 • tja, het is de vraag of we op meer ideeën zitten te wachten: de bijalge is ok, dus moet het verschijnsel - zoals gezegd- een oorzaak hebben ín de weigerachtige pcs. zolang we daar geen info over hebben, zit m.i. deze draad in de ijskast… :wink:
 • 'k geef dit nog even mee dan, komt uit een mail die f.j.stols me stuurde [size=9:7544f93f17]('k hoop dat hij het posten ervan me niet kwalijk neem, mja, er staat toch niets persoonlijks in)[/size:7544f93f17]

  "ik had geen problemen met ontvangst van een email-met-doc.bijlage, alleen enkele leden van de locale probus-club.
  Inmiddels één terugkoppeling gekregen dat bij "individuele "verzending door de secretaris alles goed binnenkomt.
  Kennelijk wordt verzending met het groepsadres (via de optie "aan" in Outlook express zodat iedereen kan zien wie er nog méér dezelfde mail gekregen hebben) door sommige servers niet vetrouwd.
  Het zou interessant zijn na te gaan of dat één en dezelfde server is, maar ik denk het niet.
  Ik heb de hoop dat het lek boven komt onderdehand opgegeven."

  Misschien brengt het je op ideeën, Derk? (mijn potje is ondertussen leeg, 'k werk nooit met Outlook en ook niet met netwerken)
 • [quote:8e3b0c2db9="derkdejong"]overigens aanvullend een vraag: hoe zit het met de officeversies op de verzendende en de niet-perfect-ontvangende pcs?[/quote:8e3b0c2db9]ik zou die vraag eerst nog wel eens beantwoord willen hebben…
  En verder welke document filters zijn er geïnstalleerd. Ik installeer altijd alle filters zodat je eigenlijk nooit problemen hebt met docs van welke office versie dan ook…..
 • @passer: ik heb begrepen dat die mails wel aankomen op die andere pcs, compleet met bijlagen, maar dat die bijlagen verminkt worden weergegeven. dat zo zijnde denk ik dat dat met die servers geen probleem zou mogen zijn…
 • daarom die vraag nog maar eens……
 • wat betreft de servser: 6 x planet.nl, 2 x hetnet.nl en 1 x wxs.nl .
  Maarrr… in de groep zijn er wel meer met deze servers die de mail + bijlage wel ongeschonden binnenhalen. Enigszins verdacht is het wel. Wellicht moet ik de "gedupeerden" verzoeken contact op te nemen met hun helpdesk?
 • ja, da´s wel zo verstandig, want op afstand, én viavia, verder rommelen met en gissen over verschillende problemen op verschillende pcs, dat lijkt niet echt zinvol. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.