Vraag & Antwoord

Anders (software)

drivers

Anoniem
a.tip
16 antwoorden
 • [quote:0db6855ea3="Phaldmmor"]Wat ook erg handig kan zijn is de driver van je netwerkkaart, zeker als je een draadloze netwerkadapter hebt, deze worden niet altijd standaard herkend door Windows. Als je eenmaal netwerk verbinding hebt kan je het internet op om eventueel andere drivers te downloaden die je mist.[/quote:0db6855ea3]wat denk je wat er in de chipset drivers zit .
  ook de lan drivers
 • welke zijn de belangrijkste drivers bij een herinstallatie van je pc. Welke moet je bij de hand hebben en welke kan je ev na de herinstallatie gaan opzoeken als er bv een bepaald onderdeel niet functioneert.

  dankje,
 • [quote:755e557114="UseTheForce"]welke zijn de belangrijkste drivers bij een herinstallatie van je pc. Welke moet je bij de hand hebben en welke kan je ev na de herinstallatie gaan opzoeken als er bv een bepaald onderdeel niet functioneert.

  dankje,[/quote:755e557114]chipset en video
 • Wat ook erg handig kan zijn is de driver van je netwerkkaart, zeker als je een draadloze netwerkadapter hebt, deze worden niet altijd standaard herkend door Windows. Als je eenmaal netwerk verbinding hebt kan je het internet op om eventueel andere drivers te downloaden die je mist.
 • Vind chipset drivers wel een hele cryptische omschrijving. Ik begrijp daar niet uit dat je dan ook de drivers voor je netwerkkaart dient te downloaden.

  Verder heb je voor herinstallatie heb je bijvoorbeeld niet direct je drivers nodig van alle chipset op je moerderbord (bijvoorbeeld je norht and south_brigde, speciale drivers voor je cpu, etc). Deze staan ook meestal niet op de CD meegeleverd door de fabrikant en moet je speciaal downloaden en dat doen de meeste mensen niet eens, omdat zonder deze drivers je computer meestal ook wel goed werkt. Verder heb je ook de drivers van je videokaart niet nodig, omdat deze meestal wel minimaal SVGA ondersteund.

  Dus als je nou echt wilt gaan zeuren vind ik dat prima, maar UseTheForce zijn vraag luid welke drivers je nodig hebt voor je begint met de installatie en welke je achteraf kan downloaden, al dat gene wat jij noemt kan volgens mij achteraf met gemak worden gedownload, dus misschien zou je eens eerst naar je eigen antwoord moeten kijken..
 • Er wordt niet gevraagd, welke drivers noodzakelijk zijn, maar welke belangrijk zijn? Voor mij zijn dat ook allereerst de chipset drivers. De drivers op meegeleverde cd's zijn vaak al ruimschoots verouderd, als je het bord uit de winkel krijgt. De enige drivers die noodzakelijk kunnen zijn, zijn drivers voor een harddisk controller. En wie is hier nou eigenlijk aan het zeuren?
 • dus chipset, video, netwerk en harddisk moet ik tijdens de herinstallatie bij de hand hebben.

  Nog een vraagje, deze chipset driver is dit de driver voor mijn processor? of mijn moederbord? Of de comunicatie tussen beide? ? En hoe komt het eigenlijk dat een pc een herinstallatie toelaat alvorens deze geinstalleerd is?

  Kan er iemand mijn mss een linkje geven naar de chipset driver die ik nodig heb, kan je dit uitmaken uit mijn onderstande spec's?

  Dank je.

  Ps: wat is een IDE controller?
 • Dit is de link:

  http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

  select product: motherboard
  select series: socket 939
  select models: A8N Sli Premium

  Klik op Search

  Dan heb je alle drivers bij elkaar.

  Met de IDE driver wordt hier de RAID driver bedoeld.
 • [quote:d5283b6b24="gerben"]Er wordt niet gevraagd, welke drivers noodzakelijk zijn, maar welke belangrijk zijn? Voor mij zijn dat ook allereerst de chipset drivers. De drivers op meegeleverde cd's zijn vaak al ruimschoots verouderd, als je het bord uit de winkel krijgt. De enige drivers die noodzakelijk kunnen zijn, zijn drivers voor een harddisk controller. En wie is hier nou eigenlijk aan het zeuren?[/quote:d5283b6b24]

  De drivers voor je harddisk/sata driver zijn idd ook wel noodzakelijk.
  Wat is jullie defenitie van chipset drivers?

  En ik ben misschien aan het zeuren, maar wie de bal kaats.. (geld ook voor een moderator :P ). Bovendien zou je misschien ook iets verder kunnen lezen dat de eerste zin…
 • Volgens mij heeft Gerben en ik al het antwoord gegeven.
  Chipset drivers zijn alle drivers die je op het mobo kunt vinden.
  1. de sata/raid driver
  2. de LAN driver
  3. de audio driver
  4. de AMD cool and quiet drivers

  en laten we het netjes houden.
  Prettige Kerstdagen.
 • De naam zegt het al "chipsetdrivers", vooral nodig bij oudere chipsets met een SATA controller in de "southbridge" die moet laden bij een SATA schijf aan die controller via F6 bij een install.

  Heb je geen definitie verder voor nodig. :?

  De huidige kunnen in de bios op IDE modus worden gezet.
 • [quote:f676eaefab="Lange Pier"]De naam zegt het al "chipsetdrivers", vooral nodig bij oudere chipsets met een SATA controller in de "southbridge" die moet laden bij een SATA schijf aan die controller via F6 bij een install.

  Heb je geen definitie verder voor nodig. :?

  De huidige kunnen in de bios op IDE modus worden gezet.[/quote:f676eaefab]

  Het betreft hier dus de alleen de drivers van je moederbord en daar zit dus niet de drivers bij van je wlan kaart of netwerkkaat (tenzij die onboard zit). Dus was mijn opmerking ook niet zo raar en was ik dus ook niet aan zeuren? :roll:
 • In die SATA driver op flop zit alleen de SATA driver.

  In de chipsetdrivers zitten ook de controller drivers voor LAN en AUDIO onboard, en bij een VIDEO ONBOARD zit daar de controller driver er ook in, maar niet de drivers voor die onboard chips zelf, dat zijn vaak 3e party chippies met hun eigen drivers.

  Dus de chipsetdrivers dienen altijd geïnstalleerd zijn voor de controllers voordat je de onboard devices kunt laten werken met de daarvoor bedoelde drivers en die controllers in chipset dienen ook op enabled te staan in de bios, overigens.
 • ok, dus als ik het goed heb heb ik enkel mijn chipset driver(s) nodig welk een pakket is vd meest belangrijke drivers nodig na of beter tijdens mijn herinstallatie, juist? dus xp cd erin install en daarna deze chipset… weer juist!?

  dankje en prettige feesten voor alle.
 • bij het downloaden van mijn chipset drivers heb ik de keuze uit de normale windows XP versie en de 64bit verie. Hoe achterhaal ik welke ik heb? Zie namelijk niet op mijn originele cd staan nog in mijn systeemeigenschappen.

  Dankje
 • Als er niet specifiek 64 bits bijstaat is het 32, en 64 is alleen in het Engels bij mijn weten.

  http://www.belarc.com/free_download.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.