Vraag & Antwoord

Anders (software)

Wat betekent deze foutmelding?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Geachte forummers,
  Sinds kort krijg ik zo af en toe de volgende melding geprojecteerd op mijn scherm: "De instructie op 0x01e51ea8 verwijst naar geheugen op 0x01e51ea8. De lees- of schrijfbewerking ("read";) op het geheugen is mislukt.
  Klik op OK om het programma te beëindigen".

  Wie weet wat dit inhoudt, en wat moet er aan gebeuren?
  Alvast dank.
 • Kan een geheugenprobleem zijn, maar kan ook een defect aan het programma zijn. Geheugen kun je testen met memtest. Als het steeds hetzelfde programma is, kun je dat eens opnieuw installeren, en/of kijken of er een update voor te vinden is.
 • Dank Gerben,

  Maar het is niet bij een bepaald programma. de melding verschijnt willekeurig, maar meestal bij het afsluiten door middel van het kruisje.
  Overigens verschijnt ie alleen onder Windows XP. Ik heb een dualboot met Vista, en bij laatsgenoemde is ie nog nooit verschenen. Daarom denk ik dus dat het wellicht niet aan het geheugen ligt.
 • Je kunt het toch alleen maar uitsluiten, door het daadwerkelijk te testen.
  Meten is weten, gissen is missen. ;-)
 • Vermoedelijk is het een echte bug. Het lijkt wel een instructie die zich zelf probeert uit te voeren.
  Ook wel eens een "execution exception" genoemd.
 • Zo'n soort fout zie ik vaak bij Outlook 2000 op mijn XP2400 systeem wanneer ik het programma (vermoedelijk) iets te vroeg afsluit. Ik maak me over zoiets geen zorgen. Meestal wijst zo'n foutmelding op serieuze problemen. Ik verwacht dan wel toevallige crashes en (zo nu en dan) beschadigde bestanden.
 • Bedankt allemaal voor de antwoorden.
  Ik wacht af en zie wel waar ie strandt. Zoals eerder opgemerkt gebeurt dit alleen in XP, en ik heb gemerkt dat het meestal na het afsluiten van de Verkenner is. Nogmaals dank en prettige feestdagen allemaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.