Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Limewire: wel draadloos, niet bedraad....

tinus89
14 antwoorden
  • Hallo,


    Ik heb sinds kort het volgende probleem met Limewire.

    Wanneer mijn laptop draadloos verbonden is met het accesspoint (en internetgateway, een WRT54G Linksys), kan ik probleemloos verbinding krijgen met limewire.

    Waneer ik dezelfde laptop met een kabeltje aansluit (en wlan uitzet), krijgt Limewire geen verbinding meer!

    Ditzelfde probleem ervaar ik op een 2 andere vaste pc's, welke altijd bekabeld aangesloten zijn: Limewire kan géén verbinding krijgen.


    Enig idee waar dit aan ligt?
  • ook als de firewall tijdelijk uitstaat op vaste verbinding?
    Gebruik je UPnP? Kijk eens hiernaar.
  • Even voor de duidelijkheid:

    Kabelinternet @home. Modem-> router en dan vervolgens meteen richting pc, router is ook meteen wireless accesspoint.

    Firewall in de router uit maakt niet uit.

    Met UpnP aan in Limewire niet, wanneer ik hem op handmatig zet en zelf een poort invul, en die ook nog eens openzet in de router, wil het nog niet.
  • firewall in pc/labtop uit (vaste verbinding…)?
  • Jep.
  • En daar hield ook mijn kennis op…. hij wil gewoon niet verbinden….
  • hmmm de draadloos staat als access point ingestel… en is daarmee rechtstreeks verbonden met de laptop, toch?
    Al je op de kabel zit…. zit je dan op de router als acces point in bridge mode..) of staat de router in router mode….
    Zit daar iets om uit te zoeken, maakt wel uit….?
    welk ip nr krijg je via de draadloos en welke via vast…
    Post de ipconfig /all uitkomst van beiden hier eens…

    uitvoeren
    cmd
    ipconfig /all > c:\test.txt
    en dan die inhoud van test.txt hier posten…
    (of copyen van het scherm in de dos box)
  • [quote:a903a10d23="andre@home"]hmmm de draadloos staat als access point ingestel… en is daarmee rechtstreeks verbonden met de laptop, toch?
    Al je op de kabel zit…. zit je dan op de router als acces point in bridge mode..) of staat de router in router mode….
    Zit daar iets om uit te zoeken, maakt wel uit….?
    welk ip nr krijg je via de draadloos en welke via vast…
    Post de ipconfig /all uitkomst van beiden hier eens…

    uitvoeren
    cmd
    ipconfig /all > c:\test.txt
    en dan die inhoud van test.txt hier posten…
    (of copyen van het scherm in de dos box)[/quote:a903a10d23]

    De draadloze router staat niet perse als accesspoint ingesteld. Hij werkt als router, en verdeeld de internetverbinding naar de 3 verschillende pc's (bekabeld). Daarnaast heeft hij een ingebouwd draadloos accesspoint, waarmee ik kan connecten. Hij staat dus in de router-mode.

    Ik zal dat met IPconfig doen.

    Verder even uitleg over mijn netwerkindeling:

    [code:1:a903a10d23]
    Modem–> Router

    / - PC1 (limewire werkt hier wel!!)
    Router—> PC2 (limewire werkt niet)
    \ - PC 3 (limewire werkt hier niet)
    [/code:1:a903a10d23]

    En als laatste: draadloos de laptop. Wanneer draadloos, werkt Limewire wel, wanneer bedraad werkt limewire niet.
  • Ik wil hier even op in haken, anders krijg je twee keer bijna dezelfde topic., bij mij is het precies anders om.
    In huis 2 computers met xp met een draadje verbonden naar de modem
    outer, 3 laptops draadloos waarvan 2 met vista.
    We hebben een modem van Tele2 /Tiscali.
    De 2 vaste computers hebben geen probleem om verbinding te maken met lime wire, draadloos lukt niet.
    Het probleem deed zich voor nadat we een nieuwe modem hebben gekregen.
    We hebben handmatig poorten open gezet , ook automatisch laten doen maar zonder resultaat.
    Vreemd dat de vaste computers er geen last van hebben.
    Bij de desktops geeft ie wel aan dat ie een firewall ziet , maar ik heb evengoed een prima verbinding.
    Bij de laptops geeft ie dit ook aan ( een muurtje voor het wereldbolletje), heb daar dus al een keer de firewall uitgzet , ook defender en hij blijft evengoed een firewall zien.
    Heb onderhand ook Limewire plus en ook Frost wire geprobeerd , maar alles zonder resultaat.
  • post eerst maar eens de config van de vast en draadloos…..
  • hier de config van de desktop.
    Windows IP-configuratie



    Host-naam . . . . . . . . . . . .: jos

    Primair DNS-achtervoegsel. . . . .:

    Knooppunttype: . . . . . . . . . .: onbekend

    IP-routering ingeschakeld. . . . .: ja

    WINS-proxy ingeschakeld . . . . . : nee



    Ethernet-adapter LAN-verbinding 2:



    Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:

    Beschrijving . . . . . . . . . . .:

    NVIDIA nForce MCP Networking Controller

    Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-0E-A6-59-06-45

    DHCP ingeshakeld. . . . . . . . . : ja

    Autom. configuratie ingeschakeld. : ja

    IP-adres. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.7

    Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

    Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.1.1

    DHCP-server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1

    DNS-servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1

    Lease verkregen . . . . . . . . . : woensdag 2 januari 2008 12:01:26

    Lease verlopen . . . . . . . . . : donderdag 3 januari 2008 12:01:26



    Hier van de laptop (draadloos)
    Windows IP-configuratie

    Hostnaam . . . . . . . . . . . . : Lisa
    Primair DNS-achtervoegsel . . . . :
    Knooppunttype . . . . . . . . . . : hybride
    IP-routering ingeschakeld . . . . : nee
    WINS-proxy ingeschakeld . . . . . : nee

    Adapter voor draadloos LAN Draadloze netwerkverbinding:

    Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
    Beschrijving. . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter
    Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-1B-9E-29-B5-73
    DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : ja
    Autom. configuratie ingeschakeld : ja
    IPv4-adres. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.8(voorkeur)
    Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease verkregen . . . . . . . . . : woensdag 2 januari 2008 16:20:48
    Lease verlopen. . . . . . . . . . : donderdag 3 januari 2008 16:20:48
    Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCP-server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DNS-servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    NetBIOS via TCPIP . . . . . . . . : ingeschakeld

    Ethernet-adapter LAN-verbinding:

    Mediumstatus. . . . . . . . . . . : medium ontkoppeld
    Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
    Beschrijving. . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
    Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-1A-92-AA-43-E2
    DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : ja
    Autom. configuratie ingeschakeld : ja
  • knooppunttype heb ik geen ervaring mee, maar ik zie wel dat verschil.
    http://www.fan.tv/forum/forum_posts.asp?TID=10937&PID=53045
    kijk daar eens of dat wat uitmaakt, wel voor normale sharing (werkgroepen).

    Speelt encryptie nog mogelijk een rol, staat wellicht aan voor draadloos en niet voor vast…..
  • Misschien was/is het toch handiger als je een eigen topic opent, nu wordt de TS zijn topic gekaapt met als risico dat er alleen nog op jouw vraag wordt gereageerd,
  • lang niets van me laten horen vanwege gebrek aan tijd om te testen

    Ik heb op 1 van de 2 bedrade probleempc's een clean windows install gedaan….. en limewire dus ook. 3x raden…. het werkt!

    Nu de andere pc nog.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.