Vraag & Antwoord

Anders (software)

Gebrande cd speelt wel af op pc maar niet op radio

Anoniem
Daan54
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ondervind sinds 2 weken een probleem met gebrande cd's. Ik brand de cd's vanuit windows media player (versie 11). Zodra de cd klaar is met branden (wat overigens veel sneller gaat als voorheen), kan ik hem niet op een radio/dvd speler of wat voor ander medium afspelen (m.u.v. pc/laptop). Als ik de cd probeer af te spelen via een radio/cdspeler etc. dan start die gewoon bij nummer 1 en begint te spelen, er komt echter geen geluid uit. Overschakelen naar nummer 2 is niet mogelijk.

  Als ik de cd in mijn laptop stop en ik open hem via verkenner dan krijg ik hetvolgende: een map met de naam music en een bestand dat genoemd is naar de datum en de tijd. Als ik dit bestand open in windows media player begint die gewoon met afspelen, alsof er niks aan de hand is. Als ik het bestand open met kladblok dan zie ik dat die verwijst naar de nummers die afgespeeld moeten worden.

  Het probleem is dan volgens mij dat de radio die verwijzing naar de map niet maakt.

  Als ik een gebrande cd pak die het wel doet dan zie je gewoon de nummers staan en niet een map music en een bestandje dat verwijst naar de bestanden in de map music.

  Nu is mijn vraag dus hoe ik de muziek bestanden weer op de normale oude manier naar een cd kan branden, zodat mijn radio ze ook weer kan afspelen.


  Groeten, Marco van der Haar
 • Het lijkt erop dat je de muziek als data brandt en niet als audio.
  Dat wordt niet herkent door cd spelers. Die zien dan namelijk alleen de data track. Vandaar dat je cd speler ook aangeeft dat er maar een track op de cd staat.
  Je zult dus ergens in WMP moeten aangeven dat je de nummers wil branden als audio en niet als data.
 • Het is zoals macrovanderhaar zegt, maar ik raad je aan als je vaak cd's brandt, om een beter programma te downloaden/kopen. Indien het eerste, ga is kijken op www.allesgratis.net onder software. Als je er 1 koopt raad ik nero burning rom aan, heel goed programma.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.