Vraag & Antwoord

Anders (software)

PerfectDisk Rx Suite 3

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Iemand bekend met dit pakket?
 • Jarengeleden hebben we wel eens wat van Raxco getest in Computer!Totaal. Was niet slecht, dat weet ik nog wel, maar verder te lang geleden.

  Waar heb je het voor nodig? Mogelijk kennen we een alternatief ofzo.

  mvrgroet Edmond

  [i:a825887183]PS Van de hifi Raaf ?[/i:a825887183]
 • Kanme herinneren dat we PerfectDisk van hun getest hebben. Een defragger. En geen slechte, mooi pakketje.

  Echter, in alle oprechtheid, defraggen is een nutteloze bezigheid en een verspilling van geld. We hebben voor een jaar of 2 eens in Computer!Totaal een tweetal handen vol van die defragmentatiepakketten getest en ook gekeken wat het nou echt oplevert. En dat is echt minimaal. Moderne schijven zijn zo snel dat zelfs bij fragmenatie, de prestaties goed blijven. Bovendien zit er een gratis defragmentatie in Windows, die je eens in eht half jaar zou kunnen gebruiken.

  Nog wel een leuke anekdote van dat artikel is dat we ook praktijkmensen wilden laten spreken. Dus hadden we mensen benaderd om te vertellen hoe zij met fragmentatie omgingen op hun pc. Daaronder ook enkele professionele IT-ers die webservers enzo beheerden van grote bedrijven. Geen daarvan gebruikte echter defragmentatiesoftware. Te duur, onzinnig, vreet rekenkracht en geheugen… allemaal valide redenen waardoor zij dat dus niet gebruikten en toch jarenlang die servers netjes in de lucht hielden.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.