Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

20mb...

lion
13 antwoorden
 • Ziehier (Ccleaner):

  [img:be051026a2]http://img167.imageshack.us/img167/4002/ccleanernd5.png[/img:be051026a2]

  Had mijn vader nu net verteld dat hij vroeger trots wat op zijn hd van 20MB…
  Dit is dus 100X zo groot….

  Stond er opeens bij stil…
 • Ik heb nog wel met pc's gewerkt, met alleen floppen (360kB), en eentje met een schijf van 10MB.
 • [quote:5d26459d4f="Japie III"]
  Dit is dus 100X zo groot….
  Stond er opeens bij stil…[/quote:5d26459d4f]
  mmm… 10 x is ook al genoeg zeker? :D
 • Heb nog een pc (gehad) met 1 kB werkgeheugen, kon je makkelijk een schaakprogramma in draaien.
 • Bij mijn eerste baan hadden ze een mini-computer, dus een centrale server met terminals. Als ik me goed herinner een Tandy RS-80. De processor in dat ding was een 8088, dezelfde die in de eerste ibm pc zat. Als iedereen tegelijk bezig was, kon je dus een letter aantikken, en dan was het echt wachten voor ie op het scherm kwam. Zat ook geen harddisk in, maar 8" floppen, van 160kB.
 • Een Tandy… waar is de tijd…… ?
 • Nou ben ik 15 en heb dit niet allemaal meer meegemaakt, wel heeft mijn moeder mij vroeger zo'n soort ping-pong laten spelen. Floppy moet ik nog wel ergens hebben, de floppy drive niet meer :P
 • Ik heb nog Cobol programma's geschreven in een IBM 360. Daar zat wel 64k geheugen in.
 • Ik heb een Commodore 64 gekocht in 1984/5, daarna kreeg ik een Commodore Colt PC10 (8088) met floppyedrive en een diskettedrive van m'n zus rond 1989. Mijn zoon heeft ong. 1988 een Commodore Amiga 500 gekocht en heeft hem nu nog. :)
 • [img:e7c792a045]http://archive.computerhistory.org
  esources/text/Computer_Terminal_Corporation/ComputerTerminalCorporation.Datapoint3300.1969.102646159.fc.lg.jpg[/img:e7c792a045]

  Ooit op zoiets gewerkt met een telefoonmodem om bestellingen te plaatsen bij een grossier.
  Bellen, telefoonhoorn op de modem leggen, wachten op contact en ingeven maar, er was 1 probleem, was er storing mocht je helemaal overnieuw beginnen, de data werd alleen opgeslagen op het mainframe van de grassier als je goed had afgesloten. :(

  Het mainframe stond in een kamer van een paar honderd m2 en werkte nog met tapes en geheugentrommels.
  Bekent uit de jaren 70 films.

  Helaas geen foto meer van te vinden.

  Maare, niet achterom kijken, op naar de grafiet CPU's en goedkope 2 terabyte's geheugen drive's. :D
 • De HCC kent nog een aantal gebruikersgroepen die van die oude computers aan de gang houden. Dat is vreselijk leuk om te zien. Bovendien is het leerzaam, omdat je inzicht kunt krijgen in basale processen. 64 kb geheugen is desnoods helemaal uit te lezen als je wilt weten hoe iets werkt.
  Sommige zaken waren ook slim: ik heb hier nog een P5040 tekstverwerker staan, die zijn bestandstabel op de middelste sporen van de 5 1/4'' flop bijhoudt, zodat er bij het zoeken minder bewegingen van de lees/schrijfkop nodig zijn.
  Ik vraag me wel eens af hoeveel zaken verloren gaan, omdat de oude datadragers niet meer gelezen kunnen worden.
  Soms zijn er ook onverwachte 'bebefits'. De HCC P2000-gebruikersgroep heeft het voor elkaar gekregen met een p2000 (64kb geheugen, CPM) internet op te gaan. Zo'n ding kan alleen lettertjes weergeven en heeft geen muis om links aan te klikken, dus je zou zeggen wat heb je er aan. Nou, het blijkt heel praktisch om te beoordelen in hoeverre een website toegankelijk is voor een blinde die een brailleregel gebruikt. Natuurlijk kan dat ook anders, maar toch, ik vind het leuk.
 • http://img167.imageshack.us/img167/4002/ccleanernd5.png ????
  Ik krijg geen plaatje, wel een rood kruisje……. :?
 • Bij mij doet ie het gewoon ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.