Vraag & Antwoord

Anders (software)

Puntenschaal in MS Word

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  De vraag is simpel: "wie weet hoe ik een puntenschaal kan invoegen in word?"

  Daarmee bedoel ik zo'n blokje met 5 rondjes waarvan je er 1 aan kan klikken.

  Iemand enig idee?

  Alvast bedankt!
 • Voor zover mij bekend bestaat van zo'n blokje geen standaard.
  Ik maak het al jaren door simpelweg 5 nullen, O's of een of ander rondje (of rechthoekje) middels INVOEGEN - SYMBOOL te typen. Breng naar believen een of meerdere spaties aan tussen de tekens, gebruik de kopieer- en plakfunctie.
  Om een en ander netjes uit te lijnen maak ik voor het document eerst een tabel met 2 kolommen. De randen maak ik onzichtbaar. In de ene (smalle) kolom plaats ik de rondjes en in de andere de tekst. Uiteraard kun je de rondjes rechts achter de tekst of links voor de tekst plaatsen.
 • Voor enquetes e.d. heb je in office-toepassingen de werkbalk Formulieren (activeren onder beeld>werkbalken), dan kan men dus daadwerkelijk in Word de keuzes aanklikken. Onderstaande (helaas engelstalige) site geeft een aardige uitleg van wat mogelijk is:

  http://articles.techrepublic.com.com/5100-10877-6043607.html
 • Ik heb zelf de mogelijkheid al gevonden, het werkt alleen niet goed.

  Bedankt voor de reacties, ik zal die site nog eens inzien voorlopig houden we het maar even op handmatig [lees: met een pen] invullen.
 • Ik begrijp dat je een soort vragenlijst hebt waarbij een vraag vijf mogelijke antwoorden heeft, waarvan er maar één aangevinkt mag worden. Je wilt die op de computer laten invullen en daarna eventueel ingevuld kunnen afdrukken.
  Daar is geen moeilijk formulier voor nodig. Ga in het menu Beeld naar werkbalken en vink Werkset Besturingselementen aan. In de werkbalk besturingselementen klik je op Keuzerondje en plaatst dat in je document. Op die manier plaats je er 5 bij een vraag.
  Klik rechts op het eerste keuzerondje, kies Eigenschappen. In de box die nu opengaat kun je achter Caption de tekst invullen (of plakken) van het eerste mogelijke antwoord. Achter Groupname typ je een naam voor de groep van vijf rondjes die bij elkaar horen, bv.'vraag 1' Datzelfde doe je voor elk van de volgende rondjes. De Caption is dus telkens verschillend, maar de Groupname is hetzelfde.
  Op dezelfde manier kun je volgende series van vijf rondjes maken met telkens een andere Groupname voor iedere serie.
  Als je klaar bent klik je in de werkbalk besturingselementen op het symbooltje met een driehoek linksboven (Ontwerpmodus Afsluiten). Nu zou het moeten werken. Per vraag kun je maar één rondje aanvinken.
 • Een betere uitleg kon ik me niet wensen.

  Bedankt, dit was precies wat ik bedoelde!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.