Vraag & Antwoord

Anders (software)

Spelling- en grammaticacontrole Word 2003

Anoniem
emmeke
5 antwoorden
 • Sinds enige tijd wordt er in Word 2003 geen spelling- en grammaticacontrole meer uitgevoerd, hoewel ik deze functie wel heb ingeschakeld.
  Ik heb een legae versie van Windows XP en ook een legale versie van MS Office 2003. maar wat ik ook schrijf in Word, woorden en zinnen worden niet (meer) automatisch gecontroleerd of voorzien van een rode onderstreping als waarschuwing dat er een mogelijke foutieve schrijfwijze is.

  Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn en hoe ik toch alsnog mijn spellingscontrole krijg?

  BVD
 • Werkt de spellingscontrole helemaal niet meer of controleert Word alleen niet meer tijdens het typen?
  Druk eens op F7. Gaat de spellingscontrole dan open? Als hij open gaat, controleert hij dan in de juiste taal?
  Als dit allemaal goed gaat is de spellingscontrole in elk geval geïnstalleerd.

  Je schrijft dat je hem ook hebt ingeschakeld. Heb je ook de automatische spellingscontrole aanstaan? Kijk in het Menu Tools (Extra in de Nederlandse versie) Options (Opties?) tabblad Spelling and Grammar (Spelling en Grammatica?). Staat daar bovenaan Check Spelling as you type (Contoleer spelling tijdens het typen?) en onderaan Check Grammar as you type (controleer grammatica tijdens het typen?)aangevinkt? Is Hide Spelling Errors in this Document (Verberg fouten in dit Document?) uitgevinkt? Als dit alles klopt, is dan op ditzelfde tabblad het juiste woordenboek ingesteld? (standaard Custom.dic)

  Zoals je merkt heb ik een Engelse versie van Office. Ik hoop dat de vertalingen een beetje overeenkomen met wat er in de Nederlandse versie staat.
 • Bedankt voor de snelle en duidelijke reactie, maar ondanks de mogelijkheden in uw bericht is het probleem nog niet opgelost.

  Als ik op F7 druk krijg ik niet het tabblad Spelling en grammatica, maar wel de melding: "de spelling- en grammaticacontrole is voltooid".
  Indien er al tekst is geschreven komt naast het bovenstaande nog bij:

  Tekst die is gemarkeerd met Geen Controle is overgeslagen.

  (nu hrb ik de vraag waar ik deze optie zou kunnen bekijken, c.q. veranderen, want ik ben deze mogelijkheid nog niet tegengekomen, laat staan dat ik teksten heb gemarkeerd die niet gecontroleerd zouden mogen worden)

  Via Opties kom ik bij het tabblad Spelling en grammatica, en hierin zijn de volgende opties Aangevinkt:

  Spelling:

  - Spelling controleren tijdens het typen
  - Altijd correcties voorstellen

  Aangepaste woordenlijsten:

  - CUSTOM.DIC is aangevinkt

  Grammatica

  - Grammatica controleren tijdens typen
  - Grammatica tegelijk met spelling controleren

  Het komt er dus op neer dat ik nog steeds geen functionerende spelling-en grammaticacontrole heb, ondanks goede bedoelingen en adviezen.
 • de zin: "Tekst die is gemarkeerd met Geen Controle is overgeslagen" is denk ik belangrijk. Ga weer naar tools (extra) en kies Set Language"(Taal instellen?)
  Staat daar Nederlands als default en staat er misschien een vinkje bij Do not check Spelling or Grammar (Controleer spelling en gramatica niet?)?

  De bedoeling is dat je eerst tekst selecteert en dan hier aangeeft dat die geselecteerde tekst niet gecontoleerd hoeft te worden, (bv een lijst namen of zo) maar als dat aanstaat op het moment dat je een nog leeg document opent valt alle tekst die je typt er onder en zal dus niet gecontroleerd worden.
 • Bedankt voor het laatste advies :D . Ik geloof dat dat het probleem was en dat het nu is verholpen. Ik had weliswaar Nederlands als taal ingesteld, maar de optie "geen spelling- of grammaticacontrole uitvoeren" was aangevinkt.

  Na deze optie te hebben uitgeschakeld, komen ook de rode suggestiestrepen :oops: terug die horen bij verkeerd gespelde woorden of zinnen. Bedankt!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.