Vraag & Antwoord

Anders (software)

Acces 2007: velden-koppeling-vraag

Anoniem
Passer
8 antwoorden
 • Hoe kan je maken dat - als je iets in het veld Fotobeschrijving invult, links het aanvinkvakje automatisch wordt aangevinkt?

  [img:5b1833c122]http://i31.tinypic.com/muiplg.jpg[/img:5b1833c122]
 • een javascriptje koppelen aan het fotobeschrijvingsveld ? Te activeren bij een onactivate of een onentree of iets dergelijks ?
 • 'k ga het even doorgeven aan de eigenaar van de dbase. Het is een dbase van een archief waar ik de gegevens in aanvul.

  En van jouw zinnetje snap ik de woorden, maar niet wat je bedoelt. 'k Heb trouwens geen verstand van dbases op punt te zetten, maar misschien degene die eindverantwoordelijke is wèl? 'k Ga het hem iig doorgeven na het weekend. Alvast dank voor je poging tot oplossing.
  Als iemand anders iets gerichter toelichting zou weten?
 • [quote:828dc3616c="Passer"]Hoe kan je maken dat - als je iets in het veld Fotobeschrijving invult, links het aanvinkvakje automatisch wordt aangevinkt? [/quote:828dc3616c]
  Door het formulier in Design Mode (Ontwerpmodus?) te openen. Vervolgens selecteer je het veld fotobeschrijving, en open je de Properties (Eigenschappen).

  Hier vind je (als het goed is) een aantal tabbladen. Selecteer eerst het tabblad Other (Overig?). Hierin staat een Property Has Module. Zet deze op Yes (Ja).

  Een ander tabblad is Events (Gebeurtenissen?). Selecteer deze en klik naast OnChange op het pijltje voor de dropdown. Selecteer de (enige) keuze die je hebt. Klik vervolgens op het knopje met de 3 puntjes. Je komt nu in de VBA omgeving. Voeg deze code toe, zodat er het volgende komt te staan:[code:1:828dc3616c]Private Sub fotobeschrijving_Change()
  If fotobeschrijving.Text <> "" Then
  foto = True
  Else
  foto = False
  End If
  End Sub
  [/code:1:828dc3616c]Hierbij ga ik ervan uit dat het veld met de tekst dus "fotobeschrijving" heet, en het aankruisvakje "foto".

  En dat is alles :wink:
 • Klaar en duidelijk, Meneer_ed,

  'k geef het alvast maandag door en je hoort er nog van.

  dank je wel!
 • sorry dat ik zo laat ben met mijn feedback, maar de verantwoordelijke van de dbase had een paar daagjes verlof (wist ik niet) - ik vermoed dat hij morgen terug is.
 • Meneer_ed,

  het werkt dus, maar met een [u:bf4c5b6959]kleine[/u:bf4c5b6959] 'maar': het vakje wordt pas aangevinkt nadat je het record verlaten hebt en naar een volgend/voorgaand record gegaan bent. Je ziet dus niet 'direct' resultaat (maar het is er wel)

  Ken jij nog een toverformule zodat je in het record-zelf dat vinkje al kan zien staan?
  (al ben ik al wel tevreden op deze manier hoor)
 • [quote:146e16656d="Passer"]Meneer_ed,

  het werkt dus,[/quote:146e16656d]Mooi 8)
  [quote:146e16656d="Passer"]
  maar met een [u:146e16656d]kleine[/u:146e16656d] 'maar': het vakje wordt pas aangevinkt nadat je het record verlaten hebt en naar een volgend/voorgaand record gegaan bent. Je ziet dus niet 'direct' resultaat (maar het is er wel)
  [/quote:146e16656d]Vreemd, als het goed is, dan wordt het OnChange event afgevuurd op het moment dat je tekst invoert (dat gebeurt bij mij in ieder geval)
  [quote:146e16656d="Passer"]
  Ken jij nog een toverformule zodat je in het record-zelf dat vinkje al kan zien staan?
  (al ben ik al wel tevreden op deze manier hoor)[/quote:146e16656d]Nee, sorry.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.