Vraag & Antwoord

Anders (software)

BartPE met Acronis True Image 11 plugin

Anoniem
plextor
16 antwoorden
 • Ik heb BartPE gedownload en geinstaleerd. Bij Acronis ingelogd en de plugin gedwonload en geinstaleerd. Als ik nu BartPE opstart zie ik geen Acronis plugin. Kan iemand mij vertellen hoe ik een BartPE image maak met de Acronis plugin? Of in ieder geval waar een handleiding staat om dit te doen. Bedankt al vast voor de moeite
 • Waarvoor wil je dat? Je kunt immers vanuit Acronis True Image, een Reddings-CD branden. Dat is een volledig functionele Live-CD, met een eigen besturingssysteempje erop. Je kunt je computer dus vanaf de Reddings-CD opstarten.

  Met die Reddings-CD kun je zowel images maken als images terugzetten. Je hebt dan de Live-CD van BartPE niet nodig.

  Ik doe het zelf al jaren zo, met die Acronis Reddings-CD. Versie 8 nog, trouwens.

  Groet, Pjotr.
 • Dat klopt. Maar dat krijg ik ook niet voor elkaar. Ik krijg alleen maar een mapje met enkele bestanden op mijn reddings cd. Deze is niet op te starten (zegt mijn Vista premium computer).
  Ik maak de cd op een XP professional computer en wil deze reddings cd gebruiken op een Vista Premium computer. Welke stappen moet ik doen om een bootable cd te maken in Acronis True Image 11.
  Ik heb deze versie bij Acronis gekocht en gedowload en dus nog geen bootable cd. Natuurlijk kan ik hen ook bellen of mailen, maar ik dacht dat dit misschien sneller kon gaan.
  Mijn Vista HD vertoont namelijk kuren en bij een image maken van mijn D-schijf is mijn HD gecrasht en start Vista niet meer op. Daarom wil ik proberen via de reddingscd van Acronis of BartPE om mijn D-schijf nog te backuppen voordat ze van Medion mijn HD komen omruilen.
 • [quote:a9d7d514c9="feytens"]Welke stappen moet ik doen om een bootable cd te maken in Acronis True Image 11. [/quote:a9d7d514c9] Had je de Acronis True Image 11 User Guide al gecheckt? http://www.acronis.com/homecomputing/download/docs/ Check verder deze Creating a Bootable CD using Acronis True Image http://www.whatsabyte.com/P1/create_cd.htm

  [quote:a9d7d514c9="feytens"]Kan iemand mij vertellen hoe ik een BartPE image maak met de Acronis plugin?[/quote:a9d7d514c9] Check deze topic http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=31434
 • Ik heb inderdaad de Acronis handleiding bekeken. Maar daar kwam ik niet uit. Ik zal zeker die site's eens bekijken. Die had ik niet met Google gevonden. Je hoort nog of het gelukt is.
 • Het lijkt er op dat de cd van Acronis wel onder Xp werk ten niet onder Vista. Voorlopig heb ik er helaas niets aan, want mijn HD is ook via de Rescue cd niet uit te lezen. Volgende week een afspraak met Medion, zij gaan mijn Hd vervangen. Zal dan nog eens kijken of de Acronis cd onder Vista werkt. Bedankt voor jullie hulp.
 • Even voor alle duidelijkheid:

  Als je je PC opstart vanaf de Acronis Reddings-CD, dan draait hij niet onder Windows. Noch onder Vista, noch onder XP. Maar onder een besturingssysteempje van Acronis (een aangepaste Linux), dat op de CD staat.

  Dat is juist het leuke van die Reddings-CD: je hebt niks te maken met het besturingssysteem op de harde schijf. Het staat er helemaal los van.
 • Nou, mijn Vista pc pikte de cd niet. Maar ja, de HD is nu ook defect. Ik hoop als Medion die vervangen heeft, dat de cd wel werkt. Dat ga ik volgende week testen. Als ik er aan denk, laat ik hier wel weten of het gelukt is
 • Gisteren heeft Medion een nieuwe hd in mijn pc gezet. Helaas een lege hd. Ik wil dus nu zelf mijn True image backup terugzetten doormiddel van een Acronis boot cd, maar krijg de volgende foutmelding bij het booten:
  Boot From AHCI CD-ROM:
  1. NO EMULATION System Type-00

  Starting Acronis Loader…

  Acronis Loader: No configuration file

  present.
  Press <ENTER> to reboot….

  Ik heb een Medion MD8828 pc met Vista Home Premium NL. Ik zag dat er meer mensen zijn met bovenstaand probleem (http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?p=1170206#post1170206), maar er stond geen oplossing bij. Weet iemand hier wel een oplossing behalve Acronis te mailen of toch een BartPE cd te proberen?
 • [quote:75dbf323dc="feytens"] Boot From AHCI CD-ROM: [/quote:75dbf323dc] Die AHCI zal wel het probleem zijn voor Acronis. Heb je wellicht de mogelijkheid in het BIOS te checken voor een optie zoals: SATA Configuration [Compatible] Of eventueel: Configure SATA as [IDE]
  [quote:75dbf323dc="feytens"] of toch een BartPE cd te proberen?[/quote:75dbf323dc] Zou je kunnen proberen. Alleen als je die AHCI instellingen niet kunt wijzigen, heb je met die BartPE ook AHCI drivers nodig.
 • Heb daarnet geprobeerd om "Sata mode: IDE (in het scherm On Chip IDE device)" in te stellen. Het resultaat was een blue screen. In mijn Medion 8828 zit een Phoenix Award Bios. AHCI Option Rom Bios, Revision 01.05.00 ; Date 5-27-2007. Ga zo eens even kijken of die bios te updaten is. Gisteren hele avond besteed om VistaPE disk met Acronis te maken. Lukte ook niet, kon Acronis niet vinden en miste nog twee bestanden. Iemand nog ideeen? Ik ga in ieder geval nog even verder met hobbyen. jolo, bedankt voor je tip, maar tot nu toe helaas geen resultaat.
 • [quote:ff63358888="feytens"] "Sata mode: IDE (in het scherm On Chip IDE device)" [/quote:ff63358888] Dus je heb geen "SATA Configuration [Compatible]"? Deze optie had ik bij mij in het AMI BIOS gekozen. In het rechter scherm van het BIOS stond zoiets als uitleg: Win98/Me compatible.
  [quote:ff63358888="feytens"] Het resultaat was een blue screen. [/quote:ff63358888] Dus Windows Vista startte niet meer op? Maar kon je na die wijziging in het BIOS je harddisk zien, als je PC werd opgestart vanaf de Acronis rescue cd?
 • Zo als gemeld in mijn vorige bericht had ik een optie ingesteld op IDE. Daarna geprobeerd op te starten, maar dan krijg ik een blue screen en zit mijn pc in een loop. Maakt niet uit of ik BartPE, Acronis Rescue cd of VistaPE gebruik.
  Heb trouwens gisteren via een torrent site een VistaPE image gedownload. Deze start wel goed op. Helaas krijg ik het niet voor elkaar om zelf een VistaPE iso te maken met Acronis erin. Wat ik me ook afvraag is of ik voor VistaPE de plugin van Acronis kan gebruiken of dat ik een plugin moet kopen, zo als ik op de site:http://www.mechrest.com/plugins/ lees. Ik heb namelijk een originele gekochte versie van Acronis True Image 11. Is er niet iemand die toevallig een VistaPE cd heeft met Acronis erin en die mij een link kan sturen waar ik deze kan downloaden. Ik krijg meldingen als ik VistaPE maak dat bcde.exe niet gevonden kan worden (ik vermoedt dat dit bestand bij Vista Boot Pro hoort;deze voeg ik handmatig in de juiste map toe). Verder heb ik Windows AIK gedownload om te gebruike in VistaPE, omdat mijn originele Vista dvd's niet werden geaccepteerd. Ik ga toch Acronis maar eens mailen in mijn beste Engels (ahum). Sorry voor de grote lap tekst, maar ik hoop dat iemand een oplossing voor mijn heeft. Ik wil gewoon graag mijn backup van mijn c schijf terug kunnen zetten.
 • Als je die BartPE plugin van Acronis al hebt, zou je deze Thread kunnen checken over onderwerp SATA Drives and Bart's PE. En ook deze Topic Adding Sata Driver Support To Bartpe, Help for a beginner would be apprecaited
 • Ik heb ondertussen een .iso van Acronis ontvangen, waarmee ik nu een werkende bootcd heb van Acronis True Image 11. Deze boot cd werkt wel onder mijn pc.Een klein nadeel is, dat het terugzetten van mijn image tergend langzaam gaat. Ik ga dus ook nog eens kijken naar de site's die ik van jolo heb gekregen. Ik heb namelijk ergens gelezen dat BartPE+Acronis True image sneller zou werken.Word vervolgd…
 • Heb een Medion 8822 Dual Core E6400.

  2 x SATA 160GB
  1 x SATA II 320GB
  1 x SATA II 500GB

  Geïnstalleerde OS :
  Windows XP Pro
  Windows Vista Home Premium


  Probleem was dat ik geen backup kon maken met zowel Norton Ghost 10 en/of 11. En ook niet met de Rescue CD van Acronis.
  De Boot-CD's konden mijn 4 SATA HD’s niet herkennen (zien).

  Ik heb toen een iso-file van Reatogo gedownload. En ik merkte dat deze wel de HD’s herkende. Dus heb ik zelf een Reatogo CD gemaakt met Acronis True Image 10 er op. Gebruik makend van de BartPE plugin die bij Acronis True Image 10 zit.

  Sindsdien gaat het maken van een Backup en/of Restore als een trein. Een sneltrein wel te verstaan.

  Het heeft dan wel wat werk gekost om de CD te maken. Maar heb er afgelopen jaar een hoop ellende en tijd mee bespaart.

  Voorbeeld met mijn PC (is afhankelijk van PC en/of HD):
  - opstarten Boot-CD +/- 8 minuten.
  - een volledige drive-C restore van 10GB +/- 20 a 25 minuten.
  (afhankelijk van het soort compressie dat je met Acronis gebruikt)


  P.s. Heb ook nog een guide gevonden voor het maken van een BARTPE Rescue CD met Acronis :

  http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=221925

  Greetz Topflite

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.