Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

fax vanuit XP

None
29 antwoorden
 • met mijn oude Windows 95 was het eenvoudiger om een fax te versturen dan vanuit XP. Via de Wizard van de virtuele printer kom ik niet verder dan een fax gereed maken, maar het lukt mij niet die te versturen.In de fax-console staan wel keurig mijn mislukte pogingen.Of moet ik weer net als vroeger een analoge verbinding maken vanuit PC naar telefoon?
 • Natuurlijk moet je dat. Je computer moet de fax waarheen je verzend bellen en je hebt dus een analoog modem met fax nodig.
  Als je internet hebt via kabel of adsl kan er toch nooit een verbinding worden gelegd met een op het analopge telefoonnet aangesloten fax?
 • aha,zal eens kijken of ik dat ding nog vinden kan! Alweer een ervaring rijker en een illusie armer.
 • Als je nog een modum nodig hebt? ik heb er nog een stuk of 7 liggen… :lol:
 • eerlijk gezegd fax ik zelf uiterst zelden of nooit (1 x per 2 j), maar ik probeerde iemand te helpen die van zijn 4 KPN-telefoonlijnen af wil en alles per pc wil doen.Maar ik vind het altijd nuttig daar achter te komen.In ieder geval kan ik hem verder helpen.
 • Je kunt evt ook nog gratis online faxen, als het alleen en puur om tekst gaat:

  http://www.cybercity-online.net/free_fax.html

  (Zit soms een paar minuten vertraging in/tussen maar doet het wel)
 • Een tijd geleden waren er méér van deze mogelijkheden, maar een eerste poging met http://www.cybercity-online.net/free_fax.html kwam al direct terug als "undelivered mail etc".Ik blijf proberen.
 • Het is jaren geleden dat ik gefaxt heb, maar toen had ik goede ervaringen met hotfax.

  http://my.smithmicro.com/win/hotfax/
 • Hier nog een site om online een fax te versturen:
  http://www.tpc.int/sendfax.html
 • een drietal websites zijn m.i. identiek, ook de laatste komt net retour als undelivered. Komt misschien omdat bij de ontvanger de fax niet aanstaat, hoewel?
  De site van Gerben kost € 50.– en daar zijn er meerdere van, zowel eenmalig als abonnement etc.
  Ik probeer nog steeds mijn XP tot faxen te krijgen, heb inmiddels via de wizard de XP-fax geïnstalleerd. Ook hier lukt het niet. Als modems zie ik bij mij:
  [img:9ebe481d8b]http://i25.tinypic.com/2cct7wy.jpg[/img:9ebe481d8b]
  wat zou ik verkeerd gedaan kunnen hebben? Inmiddels wel een telefoondraadje van pc naar telefoon verbonden.
 • Ik herinner me net deze: http://encoderx.co.uk/fax/
  Winfax lite (freeware). Kreeg je vroeger vaak kado bij een modem.
 • Gerben, dank je wel, Indertijd met Isdn kreeg je bij een Sweex-modem ook zoiets. Ik heb de indruk dat het huidige modem bij mij niet (meer) werkt. Bij installatie van je winfax kreeg ik de mededeling dat de poorten Com1,2,3 niet werkten.
 • Heb je wel een driver voor het modem geïnstalleerd?
 • Gerben: dat modem zat bij de pc, dus hoe kan ik dat (opnieuw) doen? XP zal 'm niet herkennen, en volgens hardware etc. was alles in orde, geen gele verkeersborden.
 • Veel tips hier
  [img:fca6a593c1]http://ludit.kuleuven.be/internet/kotnet/images/dialstudw2k4.jpg[/img:fca6a593c1]
  http://ludit.kuleuven.be/internet/kotnet/dialpersw20.html
  http://support.microsoft.com/kb/321639/nl
  http://www.postbank.nl/zakelijk/ing/pz/page/article/detail/0,3049,1911_61457543_66134026,00.html?linktype=int

  nog een voorbeeld plaatje
  [img:fca6a593c1]http://h10025.www1.hp.com/ewfrf-JAVA/Doc/images/c00034563.jpg[/img:fca6a593c1]
 • Bij modems is het niet ongewoon, dat windows het modem en de poort niet ziet, zonder installatie van de driver. Zie je wel of niet een modem in apparatenbeheer?
 • Ik zie in het bericht van (inmiddels gisteren) 4.13u dat er wel 4 modems in je apparaatbeheer staan. Dat lijkt me te veel van het goede. Die zou ik dus eerst maar eens weggooien. Daarna het modem dat je hebt aangesloten installeren. Mogelijk herkent windows het wel. Bij mij werd een oud extern Hayes-modem zondermeer herkent, maar anders kan het toch via 'add new hardware'?

  Als je beschikt over outlook (niet express, maar de officeversie) kun je ook vanuit outlook faxen.
 • oeps, over beide antwoorden moet ik behoorlijk nadenken, aangezien ik weinig steun heb als ik het niet voor elkaar krijg.Als J.B. schrijft"mogelijk herkent Windows het wel", maar als dat niet gebeurt? In apparaatbeheer staan inderdaad 3 x dezelfde standaardmodems 19200. Als ik er één wil verwijderen komt er wel de bekende waarschuwing dat het apparaat niet meer zal werken. En kan ik dat modem vervolgens uit het moederbord haal en terugprik? Blijft over dat ik het (de mogelijkheid om vanuit pc te faxen) voor een vriend aan het uitproberen ben, dus je vraagt je af waarom ik dit mezelf allemaal aandoe..
 • Kijk eens of je hier de driver kan downloaden? http://www.sweex.com/service.php?sectie=drivers&action=zoeken&productgroep=7 Is het trouwens een Sweex modem? Anders op de website van de fabrikant kijken of je een driver kan downloaden en deze installeren.
  Heb je meer informatie over het type modem, merk en modelnummer?
 • inmiddels al weer heel wat reacties verzameld. Bijkomend probleem is (nog steeds) dat ik geen email-melding krijg als er een reactie binnen komt. heb daartoe een tijdelijke snelkoppeling van deze C!T-bladzijde gemaakt.
  1) Gerben: volgens mij is/zijn modems wel geïnstalleerd.In apparaatbeheer zijn er geen foutmeldingen. Het gaat m.i. om een V9XHAM1394 en om een (3 x geïnstalleerde) "standaardmodem"19200. Als ik de diagnostische instellingen oproep komt er wel een melding"dit modem reageert niet" Wellicht zit 'm daar de crux.
  2) Tomvdlee: nee dat Sweexmodem is verleden tijd.Indertijd heette het dat je met isdn niet kon faxen, maar dat kon wel.
  3) Andre@home: de drie websites zal ik bekijken.

  Voorts refereer ik nog even naar mijn antwoord eerder vandaag om 07.20 u.
  Wellicht wordt het tijd voor een sessie met CrossLoop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.