Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ghost of Acronis True image?

Anoniem
f.ramaekers
11 antwoorden
 • Hallo,

  Momenteel maak ik gebruik van ghost 9 om eens per 2 mnd een image te maken. Gelukkig heb ik nog geen problemen met mijn laptop gehad waardoor ik een image heb moeten terugzetten. Ik ga er vanuit dat dit indien nodig gaat lukken. Nu bestaat er ook Acronis True image. Mijn vraag is nu welk programma is "beter"? Loop met de gedachte om voor die 50 euro's True image aan te schaffen en hier ook een image mee te maken. Zie het meer als risico spreiding, voor het geval ghost het niet zou doen. Hoor graag jullie ervaringen.

  vr.gr
  Frans
 • Ik gebruik Ghost, niet om backups te maken maar om om de zoveel maanden een verse windows install terug te zetten. Dat werkt elke keer zonder problemen, na iets van 30 minuten heb ik weer een verse windows om mee te werken.

  Ik zou dus die 50 euro lekker in je zak houden, Ghost en true image doen vergelijkbare dingen en als je geen reden hebt om aan ghost te twijfelen dan zou ik dat ook niet doen.

  Je krijg natuurlijk nooit 100% zekerheid, je moet een afweging maken tussen hoe zeker je wilt zijn en hoeveel geld je wilt uitgeven…
 • Ik geef de voorkeur aan acronis, maar zou het er niet apart voor aanschaffen. Maar aangezien je nog nooit een backup hebt teruggezet, heb je eigenlijk maar weinig zekerheid. Als je nou wel eens problemen krijgt, en dan pas blijkt dat je je backup niet terug kunt plaatsen. Ik gebruikte vroeger ook ghost, maar niet meer na versie 8, omdat dat een ander programma is (driveimage).
 • Acronis is fantastisch! :-)

  Snel…. goed…. betrouwbaar.

  Het aardige is bovendien, dat je met de reddings-CD van Acronis bijna alles kunt wat je met de harde-schijf-versie ook kunt. Dus zowel images maken als images terugzetten! Je bent dus geheel onafhankelijk geworden van de harde schijf.

  Groet, Pjotr.
 • Hallo prima prg. Werkt ook perfekt onder Vista!
 • als je een maxtor of een seagate hdisk in het systeem hebt .
  dan kan je Maxblast downloaden .
  Maxblast is Gratis en in het Nederlands en werkt perfect = true image
 • Hallo,

  Ik ben toch maar gegaan voor Acronis. Morgen ga ik het installeren en me in de mogelijkheden verdiepen.
  Bedankt voor jullie reacties.

  vr.gr
  Frans
 • Hallo,
  Nog een vraagje over Acronis.

  Ik heb Acronis geinstalleerd en een totale backup gemaakt van de C en D partitie. Nu heb ik op mijn externe harddisk een map waarin 3 backups staan. Ik heb ze ook per stuk geverifieerd. Tot zover is het mij nog duidelijk. Wanneer ik de backups wil terugzetten,dus zowel de C als D partitie, moet ik dit dan ook weer per backup doen, dus backup1, backup2, backup3? Of worden deze alle 3 tegelijk meegenomen.
  Wanneer ik het dan per stuk moet doen, krijg ik dan geen melding bij de 2de dat er al data op de schijf staat?
  Ik kan in de handleiding niet echt iets vinden wat me verder helpt. en zomaar uitproberen is ook zo wat.
  Hoor graag van jullie.

  vr.gr
  Frans
 • Als je drie aparte backups hebt, moet je ze ook apart terugzetten. Bij het terugzetten wordt de partitie geheel overschreven. Je krijgt wel wat meldingen, maar die zijn alleen om te voorkomen dat je iets overschrijft wat je niet wilt. Ook goed opletten, dat je de juiste backup op de juiste partitie terugzet.
 • Gerben,

  Hoe bedoel je de juiste backup op de juiste partitie? Bij het maken van het image heb ik de C en D geselecteerd (totale schijf). Hiervan zijn 3 bestandjes gemaakt. Ik kan daar niet aan zien wat nu nog de C of D partitie is. Als ik ze achter elkaar terug zet op mijn HD krijg ik dan niet vanzelf weer de oorspronkelijke C en D partitie terug.

  vr.gr
  Frans
 • Ah, dat is wat anders. Dan is het een backup die in stukken geknipt is, waarschijnlijk 2 of 4GB groot? Die kun je in zijn geheel terugzetten, waarbij c en d overschreven worden. Je had ook van c of d alleen een image kunnen maken, en dat weer terugzetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.