Vraag & Antwoord

Anders (software)

Opslaan huidige datum / tijd in word

Anoniem
Jan bakker
8 antwoorden
 • Ik heb in word een formulier gemaakt.
  Hierin laat ik automatisch de huidige datum en tijd invoegen.

  Ik wil echter op het moment dat het formulier is opgeslagen deze gegevens bij het opnieuw openen, NIET meer worden gewijzigd.

  Ik kan geen sjabloon gebruiken, dus het is een document, in formuliervorm.

  ik heb met velden en tekstvakken geprobeerd het e.e.a. uit te voeren.. dit is niet gelukt.

  iemand ?
 • Ik denk dat ik je niet helemaal goed begrijp. Je hebt een formulier gemaakt waarin automatisch de huidige datum en tijd wordt ingevuld. Als je het bewaart en weer opent wil je dat die tijd niet wordt aangepast. Wat is dan het doel van dat automatisch invullen?

  Verder kun je om de een of andere reden geen sjablonen gebruiken. Ik gebruik wel sjablonen voor bv. standaard brieven. Met "createdate" zet ik dan de datum vast op de dag waarop ik een document op basis van dat sjabloon heb gemaakt. Dat wijzigt dan niet meer bij heropenen.
 • Dan zet je toch gewoon handmatig de tijd en data er in? Weet je zeker dat't goed is en blijft.
 • Het automatisch invullen, moet tijd en handelingen besparen. (de datum moet 4x ingevuld worden in het document..)

  Het document wordt "opgeslagen als.."… ivm omstandigheden kan er geen sjabloon worden gebruikt.

  ik dacht dat createdate de datum van het het originele document vasthield.
 • ik ben er ook eens mee bezig geweest, maar bestefte al snel dat't meer tiid koste om uit te zoeken wat ik in vredesnaam fout doe, dan ff copy & paste.
 • copy paste is geen optie.
  het formulier wordt gebruikt op een rugged notebook "in het veld".

  dit zijn notebooks met hele kleine toetsen en een erg onvriendelijke touchpad. Vandaar een formulier met keuzevelden en zo min mogelijk andere functies.

  daarnaast wordt het formulier ingevuld door verschillende digi-beten… waarbij copy-paste al veel gevraagd is… 8)
 • Ik begrijp dat je het formulier dat je gemaakt hebt op de betreffende laptops zet en tegen overschrijven beveiligd hebt, zodat de mensen die het moeten invullen het moeten opslaan als…, dus onder een andere naam.
  Voor Word is het dan een nieuw document, dat dus ook een nieuwe aanmaakdatum heeft. Je zou dus best Createdate kunnen gebruiken.

  Een probleem daarbij zou kunnen zijn dat de mensen die er mee moeten werken de oorspronkelijke aanmaakdatum van je formulier te zien krijgen totdat het is opgeslagen en dat kan verwarrend zijn. Als ze het pas na het invullen opslaan krijgen ze de datum waarop ze het invullen zelfs nooit te zien.

  Er zijn hiervoor m.i. twee oplossingen mogelijk.
  1) Je laat de datum en tijd invullen door een macro die zelf opstart. Bij het openen zal Word dan met de normale beveiligingsinstellingen vragen of macro's zijn toegestaan en daarop moet wel Ja geantwoord worden. Als je wilt kan ik wel een voorbeeld geven. Graag dan wel even aangeven welk datum/tijdformaat dat je wilt gebruiken (d-M-yyyy H:mm of zo)

  2) In plaats van alleen CreateDate voeg je een If-veld met geneste velden in, zodat de huidige datum en tijd worden ingevoerd als de aanmaakdatum gelijk is aan die van het oorspronkelijke formulier (dus zolang het nog niet is opgeslagen) en anders de aanmaakdatum van het ingevulde en met opslaan als bewaarde formulier.

  Het laatste is wat ingewikkeld uit te leggen, maar ik wil het als je er behoefte aan hebt wel voor je uitschrijven. Daarbij helpt het als je de aanmaakdatum van je oorspronkelijke formulier kunt opgeven en het datum/tijdformaat dat je wilt gebruiken
 • Hoi,

  ik zou hier heel graag hulp bij willen.
  de datum moet voluit ingevuld worden op 2 verschillende locaties…dwz.. maandag 01 januari 2008 10:23.

  tenslotten dient in een laatste veld de datum + tijd conform amerikaanse notatie te worden ingevuld. (200803141023)…

  Het liefst zonder enige interactie van de gebruiker. Het form moet inderdaad opgeslagen worden als…het laatst gegenereerde nummer (amerikaanse notatie), vervolgens gemail en geprint.

  als de datum pas wordt ingevuld nadat het formulier is opgeslagen, dus zodat de gebruiker het niet ziet…werkt voor deze gebruikers erg verwarrend…. liever niet.

  ik probeerde zelf de datum in te laten vullen in een tekstvak, huidige dtum en dat het tekstvak te lapten ontkoppelen…dit lukte echter niet….

  pfff. niet veeleisend huh ? :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.