Vraag & Antwoord

Anders (software)

Firewall

Anoniem
jolo
5 antwoorden
 • Ik ben eigenlijk op zoek naar een goede firewall, die ik helemaal zelf kan instellen.
  Ik wil dan graag mijn hele pc afschermen, dus geen inkomende en uitgaande verbindingen, tenzij ik dat specifiek toesta. Denk dan bijvoorbeeld aan Iternet Explorer,updates voor Vista. Dus gewoon alleen de programma's die ik toesta en de rest niet.
  Is dit te realizeren? En zo ja welke firewall raden jullie me dan aan? Het is in combinatie met Vista x86 (Later misschien x64)
 • Kan met alle application based firewalls. Comodo is een aardige. Er zijn overigens altijd meer verbindingen, dan alleen de programma's.
 • Inderdaad, heb hem nu even gebruikt en is heel aardig ja.
  Dus bedankt!

  Is het trouwens ook mogenlijk om 2 firewalls op 1 pc te draaien. Bij Anti-Virus software zeggen ze dit altijd niet te doen, maar hoe zit dit bij firewalls?
 • Daar geldt hetzelfde, ze kunnen elkaar in de weg zitten. Zeker als je een modernere firewall met behaviour analysis gebruikt.
 • [quote:16025184c3="Japie III"]Is het trouwens ook mogenlijk om 2 firewalls op 1 pc te draaien. Bij Anti-Virus software zeggen ze dit altijd niet te doen, maar hoe zit dit bij firewalls?[/quote:16025184c3]

  Is zeker niet aan te raden. Zorgt alleen maar voor conflicten en vertraging. Waarom zou je dat overigens willen? Nog meer veiligheid? Eén goede firewall en één goede virusscanner moet voldoende zijn. Wat belangrijker is is hoe je met internet omgaat. Rare sites ten alle tijde mijden, voorzichtig met je mailadres (anders een hotmail gebruiken).
  Bovendien zit er in de meeste routers/modems ook al een beperkte firewall.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.