Vraag & Antwoord

Anders (software)

Vakantiefoto's

Anoniem
eduard33
20 antwoorden
 • Geacht forum, (aangepast bericht; zie [i:17d248c025]PS[/i:17d248c025])

  Over twee weken vertrek ik voor een fietstocht door Spanje. Daar zal ik natuurlijk veel foto's maken. Vorig jaar heb ik dat ook gedaan en heb toen geprobeerd deze vanuit een internetcafé te versturen, maar dat mislukte compleet. Het bestand werd véél te groot en een heleboel foto's werden niet eens verstuurd.
  Is er een (simpele) manier om vanuit een willekeurig internetcafé mijn digitale foto's te verkleinen en als JPG-bestand te versturen? Misschien heeft iemand hier ervaring mee en wil die dat delen.

  Alvast enorm bedankt voor de hulp en advies.
  Met vriendelijke groet,

  Roy

  PS: Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor al hun reacties. Tot mijn enorme spijt heb ik het ietwat verkeerd aangepakt en het hier verkeerd uitgelegd. Wat ik feitelijk bedoelde is:

  Ik wil graag vanuit een Spaans internetcafé enkele foto's als bijlage bij mijn reisverslag meesturen. De foto's dienen dus enkel ter illustratie.
  Vorig jaar probeerde ik dat ook, maar toen werden de foto's zo enorm groot (1 MB) dat bij sommige vrienden de pc op hol sloeg. Dat wil ik dit jaar uiteraard voorkómen. En nu dan de vraag: Hoe de foto's in een "hanteerbaar" formaat om te zetten zodat niemand een op hol geslagen pc krijgt?

  Nogmaals mijn welgemeende excuses voor mijn domme fout.
 • Wat vind je klein? Wat is de resolutie van je camera? 4Mpixel, 10Mpixel? Om hoeveel foto's en totale data gaat het eigenlijk? 512MB, 1GB, 4GB? Waar wil je die informatie naar toe sturen? Je email box? Google, hotmail, je website (ftp) of iets heel anders?
  Ik zou je adviseren om foto's gelijk in Jpeg in een geschikt formaat te maken, dat lijkt me het minste werk. Vervolgens uploaden naar de locatie waar het zou moeten worden opgeslagen. Anderzijds, een geheugenstick van 4 tot 8GB kan je ook kopen en daar kan je gewoon ook alle foto's opzetten. Dan eventueel wat meer geheugenkaartjes.
 • Er is geen directe oplossing voor. tenzij je hoge kwaliteitsverlies wilt op je foto's? Ik zou er persoonlijk voor kiezen om hoge kwaliteitsfoto's te maken (grote bestanden dus) dan ze klein te houden om ze te kunnen versturen :? (mijn familie ziet de foto's wel als ik dan weer thuis ben :wink: )
 • neem een Gmail account .
  dan heb je een inbox van 2.5 GB .
  je kan dacht ik bestanden van 10 mb per keer verzenden .
 • [quote:7adec115a5="plextor"]neem een Gmail account .
  dan heb je een inbox van 2.5 GB .
  je kan dacht ik bestanden van 10 mb per keer verzenden .[/quote:7adec115a5]
  ik denk niet dat't aan het account ligt. tegenwoordig kun je naar hotmail ook meer dan 20mb versturen. maar grote bestanden via internet caffe zal het probleem zijn.
 • [quote:5eb0f9ac2d="eduard33"][quote:5eb0f9ac2d="plextor"]neem een Gmail account .
  dan heb je een inbox van 2.5 GB .
  je kan dacht ik bestanden van 10 mb per keer verzenden .[/quote:5eb0f9ac2d]
  ik denk niet dat't aan het account ligt. tegenwoordig kun je naar hotmail ook meer dan 20mb versturen. maar grote bestanden via internet caffe zal het probleem zijn.[/quote:5eb0f9ac2d] dan moet je de foto's inpakken met rar zip .
  maar wat kost nu een geheugen kaartje <>
  geen drol een SD kaart 2GB kost net 10 euro .
 • [quote:cf8a831da0]dan moet je de foto's inpakken met rar zip[/quote:cf8a831da0]
  Lijkt me in een internet caffe ook geen leuke vakantie optie :lol:

  Gewoon oplsaan iid en mee naar huis nemen :wink:
 • http://www.mijnalbum.nl/

  Zippen of rarren heeft met foto's weinig zin, het bestand wordt eerder groter dan kleiner.
 • Niet aan een/enkele usb-memory-stick(s) gedacht?
  Gewoon naar een internetcafé toe en ze erop plaatsen. Foto-stickie is dan weer helemaal beschikbaar.
  (al zou ik wat betreft foto's toch maar zeker spelen en ze vb dubbel op twee verschillende stickies te plaatsen - of ze ook op een dvd te branden of zo.
 • [quote:c84ed37bf1="Hans.Vosman"]Wat vind je klein? Wat is de resolutie van je camera? 4Mpixel, 10Mpixel? Om hoeveel foto's en totale data gaat het eigenlijk? 512MB, 1GB, 4GB? Waar wil je die informatie naar toe sturen? Je email box? Google, hotmail, je website (ftp) of iets heel anders?
  Ik zou je adviseren om foto's gelijk in Jpeg in een geschikt formaat te maken, dat lijkt me het minste werk. Vervolgens uploaden naar de locatie waar het zou moeten worden opgeslagen. Anderzijds, een geheugenstick van 4 tot 8GB kan je ook kopen en daar kan je gewoon ook alle foto's opzetten. Dan eventueel wat meer geheugenkaartjes.[/quote:c84ed37bf1]

  *Wat vind ik klein? Ik dacht aan thumbnail-formaat.
  *Omhoeveel foto's het gaat? Dat weet ik niet. Ik denk dat niemand van tevoren weet hoeveel foto's er gemaakt worden tijdens een vakantie. *Vorig jaar had ik er iets meer dan 500.
  *Ik wil de foto's naar mijn eigen e-mail adres sturen om ze niet al te lang op m'n camera te hebben. Voor het geval dat mij camera gejat wordt (om maar iets te noemen) of dat ik per ongeluk een verkeerde knop indruk.
  *Op dit moment heb ik een kaartje in m'n toestel zitten waar zo'n 5.000 foto's op kunnen.
 • De beste oplossing is gewoon een extra kaartje of iets anders voor backup. als je een foto convert naar thumbnail-formaat krijg je dat nooit meer normaal en kun je net zo goed geen foto's nemen :?
 • Is het misschien te overwegen om een imagetank aan te schaffen? Elke avond ff overzetten en de tank seperaat van je camera bewaren. Dan ben je gedekt tegen een corupte geheugenkaart of per ongeluk wissen en ook redelijk tegen diefstal zo lang niet zowel je cameratas als de rest van je bagage tegelijk wordt gejat.

  FF snel kijken leert dat je al voor rond de 100 euro zo'n ding hebt met enkele tientallen gb opslag en ingebouwde kaartlezer. Lijkt me op zich een redelijke investering, heb je geen gedoe in internetcafes die je vakantietijd en ook geld kosten.
 • Imagetank is idd ook een oplossing, maar bedenk dat - als je ze een keer laat vallen - je wellicht àl je foto's kwijt bent :cry:
 • [quote:4d8593de31="Passer"]Imagetank is idd ook een oplossing, maar bedenk dat - als je ze een keer laat vallen - je wellicht àl je foto's kwijt bent :cry:[/quote:4d8593de31]

  Je kan de originele foto's ook nog op de geheugenkaart in je camera laten staan (imagetank dus alleen backup). TS heeft al aangegeven over meer dan voldoende ruimte op z'n geheugenkaart te beschikken, dus wissen na overzetten naar imagetank is niet nodig.
 • Uitgaande van 500 foto's 10 Mpixel, dan is er in Mpeg formaat 1,25GB nodig, met minder Mp dus minder data. In principe kan je dan alles bij Google of hotmail kwijt. Ik heb onlangs zelf wat gepuzzeld met software dat bestanden van de computer op een site kan plaatsen. Helemaal vrolijk werd ik niet van die functionaliteit. Daardoor weet ik wel dat er heel veel mogelijk is. Probleem is dan wel de software en de toegang tot de geheugenkaart. Verzending per email is omslachtig, ga er maar aan staan om eventje 100 foto's te versturen, wanneer er maar 4 in de email passen … Nee makkelijker is het dat de geselecteerde foto's gewoon worden verwerkt.
  Je hebt volgens mij geen image tank nodig. Ik zou zelf overwegen, kleine geheugenkaarten te gebruiken. Wanneer je wat echt kwijt bent, dan is dat hooguit een paar dagen. Je kan de informatie op die kleine geheugenkaarten evt backuppen op 1 grote. Verder is het niet verstandig om een giga geheugenkaart te gebruiken. Na veel weggooien, opschonen kan de toegang van/naar de geheugenkaart nogal vertraagd worden. Verder kan in theorie ook de bestandsinformatie beschadigd raken.
 • Ik zie nu dat de TS z'n topicstart heeft aangepast omdat we op het verkeerde spoor zitten. Aangezien niet iedereen steeds het topic opnieuw leest ff een quote:

  [quote:034838c6e0]
  PS: Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor al hun reacties. Tot mijn enorme spijt heb ik het ietwat verkeerd aangepakt en het hier verkeerd uitgelegd. Wat ik feitelijk bedoelde is:

  Ik wil graag vanuit een Spaans internetcafé enkele foto's als bijlage bij mijn reisverslag meesturen. De foto's dienen dus enkel ter illustratie.
  Vorig jaar probeerde ik dat ook, maar toen werden de foto's zo enorm groot (1 MB) dat bij sommige vrienden de pc op hol sloeg. Dat wil ik dit jaar uiteraard voorkómen. En nu dan de vraag: Hoe de foto's in een "hanteerbaar" formaat om te zetten zodat niemand een op hol geslagen pc krijgt?

  Nogmaals mijn welgemeende excuses voor mijn domme fout.
  [/quote:034838c6e0]

  Makkelijkste optie lijkt me de foto's te resizen naar een heel klein formaat 800x600 oid dan krijg je foto's van rond de 100kb. Dit kan standaard met paint (standaard aanwezig op elke windows pc, dus ook in een internetcafe).
 • Makkelijkste optie lijkt me de foto's te resizen naar een heel klein formaat 800x600 oid dan krijg je foto's van rond de 100kb. Dit kan standaard met paint (standaard aanwezig op elke windows pc, dus ook in een internetcafe).

  Beste mensen,

  Onwijs bedankt voor jullie support. Mijn ietwat omslachtige vraag is hiermee voldoende beantwoord en ik kan hier wat mee. Oprecht.
  De volgende keer zal ik mijn vraag wat minder ingewikkeld stellen, om me niet tweemaal aan dezelfde steen te stoten.
  Hiermee wil ik mijn vraag dan ook als beantwoord beschouwen.

  Mvg,
  Roy
 • Wellicht een tip voor mensen die wel veel fotos in origineel format over willen zetten.
  spreek met iemand een ftp af en laat de FTP-eigenaar het wachtwoord na elke sessie veranderen (de eigenaar verstuurt je via SMS het nieuwe wachtwoord). dit om te voorkomen dat je ftp wachtwoord na het verlaten van het internet cafe mogelijk misbruikt wordt…

  via die ftp upload je alle fotos telkens en vraagt de ftp eigenaar er een backup van te maken. Die dienst kun je hem/haar ook v.v bewijzen, dus toch wel handig om met een vriend of familielid (m/v) in de weer te gaan.
  PS: tot nu toe heb ik nog een imagetank gehad, maar dit lijkt me een volgende keer een mooie aanvulling, jst in case de tank valt….
 • Gewoon sendspace dus? :wink:

  http://www.sendspace.com

  De link naar de upgeloade foto's word naar ieder ingegeven e-mail adres gestuurd. en kun je het daarvandaan downloaden. Ik gebruik dit altijd om muziek uit te wisselen met artiesten in de VS. Werkt perfect, geen wachtwoorden nodig en is geheel gratis. Je kunt 300MB per upload doen en heeft geloof ik een beperking van 20G ofzo… kortom genoeg. Je kunt jezelf aanmelden bij sendspace, maar het [b:1449903de9]hoeft[/b:1449903de9] niet. direct klaar voor gebruik zodra je op de website bent. Daarnaast blijft het geuploade onbeperkt staan op die server. Geen wachtwoorden geknoei en je kan het zelf weer weghalen met de weghaal link die naar jezelf word gemaild.
 • Er zijn idd een boel uploadsites - en het is volgens mij ook een makkelijke en goede oplossing (beter nog dan gezeul met …) maar je moet dan eerst je foto's wel rarren of zippen èn je moet dan de downloadlink wel goed opslaan / bewaren / naar jezelf mailen (en zeker zijn dat je mail aankomt ) :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.