Vraag & Antwoord

Anders (software)

Virtual PC

6 antwoorden
  • Halloooo, Gebruik momenteel Virtual PC voor mijn testserver...Opzich voldoende ommee te werken. Nu loop ik tegen een probleem aan, want VPC ondersteunt geen USB aparaten zoals extern Hdd. Bestaat er een tooltje om usb hdd op vpc te gebruiken ?
  • Niet echt een tooltje, maar een device, USB over IP. Een soort USB -hub met netwerk aansluiting. Zijn wel prijzig, ik denk gauw zo'n € 200,-. Indien het echt van belang is, misschien eens kijken naar VMware server, deze biedt USB ondersteuning out-of-the-box.
  • [quote:cbc9faa86c="Venzent"]Niet echt een tooltje, maar een device, USB over IP. Een soort USB -hub met netwerk aansluiting. Zijn wel prijzig, ik denk gauw zo'n € 200,-. Indien het echt van belang is, misschien eens kijken naar VMware server, deze biedt USB ondersteuning out-of-the-box.[/quote:cbc9faa86c] Neee, daar heb ik een ander alternatief voor. Hdd Share op je pc, vervolgens een netwerk drive toevoegen in VPC. Maar ik wil liever direct usb ondersteuning ... :)
  • Je hebt dan direct USB ondersteuning. Door windows wordt de USB hub gezien als een eigen USB poort en je kan er dus alle USB hardware op aansluiten zoals webcams. (en niet als een share oid). En hetzelfde geldt voor VMware server. De USB poorten op je fysieke pc, zijn direct te koppelen aan de virtuele usb drivers.
  • [quote:7b303832db="Venzent"]Je hebt dan direct USB ondersteuning. Door windows wordt de USB hub gezien als een eigen USB poort (en niet als een share oid). En hetzelfde geldt voor VMware server. De USB poorten op je fysieke pc, zijn direct te koppelen aan de virtuele usb drivers.[/quote:7b303832db] Wat ik vreemd vind, kan wel met USB muis werken, maar niet met een USB harddisk... :? Majaa dan toch overstappen naar VMWare...
  • [quote:bbff178ff1="Mehmet"] Wat ik vreemd vind, kan wel met USB muis werken, maar niet met een USB harddisk... :? [/quote:bbff178ff1] Is op zich niet vreemd, de muis wordt ge-emuleerd. Hij hoeft dus niets als usb-muis zichtbaar te zijn in je VM. Er wordt gewoon een willekeurige muis ge-emuleerd vanaf je host.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.