Vraag & Antwoord

Anders (software)

Overstappen van Corel/WP naar Open Office.

Anoniem
helicop
9 antwoorden
 • Graag wat info.
  Ik wil overstappen van Corel/wp9 en quattro naar OpenOffice.
  Nou heb ik dat een paar jaar geleden ook geprobeerd, maar dat was geen succes en ben dus op WP blijven hangen.
  De belangrijkste reden was dat bestanden niet goed werden geconverteerd.
  Nu ik een nieuwe laptop heb met Vista, loop ik ook in WP/quattro tegen rare dingen aan.
  Mogelijk tijd om toch over te stappen. Heb MS-office (deel van de aankoop) maar kan er sowieso slecht mee uit de voeten en converteren is ook een drama. Naast een paar spreadsheets bestaat het meeste materiaal gewoon uit verslagen, rapporten, brieven en werkstukken. Vooral de werkstukken bevatten veel grafisch materiaal en daar blijft niets van over.
  Denk dus nu aan overstappen naar OpenOffice. Heeft iemand hier ervaring mee? zo ja, mag ik daar van profiteren? :lol: :lol:
 • Mag ik vragen tegen wat voor problemen je aanloopt met Vista in combinatie met WP9?
 • De problemen zijn moeilijk te omschrijven. Soms stopt het spul er gewoon mee en wordt er gemeld dat er naar een oplossing wordt gezocht (die natuurlijk niet gevonden wordt). Gebeurt vooral bij grafische bewerkingen, bijv het invoegen van plaatjes in een document.
  De aanvankelijke problemen die ik had dat de help-functie totaal niet meer werkte kon ik oplossen. Daarvoor is een patch te vinden op de MS site.
  Maar vorige week wilde ik bijv in Quattro een nieuw diagram bouwen op basis van een bestaand spreadsheet (waar al een paar diagrammen in staan) en daar liep het spul telkens vast. Waarom? Ik weet het niet.
 • wp9 is gebouwd voor win98
  er is een patch voor onder xp
  maar voor vista heb ik geen patch overgehoort

  corel office X3 is de laatste, maar is er alleen in een engelse versie

  bij mensys ( www.mensys.nl ) is er wel weer de nederlandse schil voor X3

  maar vertaalt alleen wp en niet de andere delen van het pakket

  hierbij moet je ook een patch toevoegen om onder vista te laten werken
 • Open Office is een prachtig en compleet pakket. Ik gebruik het al jaren, naar volle tevredenheid. Het wordt onder andere ontwikkeld door IBM en Sun, geen kleine jongens dus.

  De nieuwste versie is 2.4. Pas uitgekomen. Nog meer verbeterd en mooier geworden.

  Kortom: zeker proberen! Bovendien: het kost niks….. :-)

  Hier kun je hem halen:
  http://www.sun.com/software/star/openoffice/

  Groet, Pjotr.
 • Sjouwer,
  Ik heb het lang onder XP gedraaid (en doe dat nog op het andere systeem) Onder Vista draaide de helpfunctie niet meer omdat meneer Gates het nodig vondt om de structuur van de help-functie te veranderen en aangezien de help-functie van WP via die interface werkt, werkte dat niet meer onder Vista. Ook andere programma's hebben daar last van. Je kunt dan via de compatibiliteitsmodus wel zogenaamd onder XP draaien maar dat verandert niets aan de help-functies. En daar kun je dus een algemene patch voor ophalen bij MS.
  Ik weet van X3, maar ik vind het een vrij prijzig pakket en dan heb je alleen de Gui vertaald. De helpfuncties blijven in het Engels. Dat maakt mijzelf niet zo veel uit maar mijn betere wederhelft heeft daar wat moeite mee.

  Pjotr,
  ja, ik heb op die site al redelijk wat gelezen en bestudeerd.
  Maar ik kom er maar niet achter hoe bestanden vanuit WP converteren.
  Zoals ik al schreef is het naar Word gewoonweg knudde, kunnen we alles - en dat is heeel wat - bij gaan werken, in elk geval de verslagen en documenten waar grafische afbeeldingen in zitten. Vrijwel niet te doen.
  Maar hoe gaat dat naar OO. Een foutje of een afwijkingkje hier of daar is geen ramp, maar alles opnieuw bouwen heeft geen zin. Dan moet ik een andere oplossing zien te vinden.
  En ik wil graag redelijk zeker weten dat het werkt. Mijn vrouw heeft nu eenmaal wat meer moeite met het leren kennen van nieuwe prg's en als dat allemaal niet een beetje redelijk verloopt dan kan ik er beter niet aan beginnen.

  Nou is OO natuurlijk zonder meer aantrekkelijk omdat het geen cent kost, maar als ik vervolgens weken in de weer ben om dingen te herstellen, dan geef ik liever wat geld uit.

  In elk geval bedankt voor jullie opmerkingen.
 • Nou, dat omzetten zou ik gewoon even online doen, bijvoorbeeld via:
  http://media-convert.com/omzetten/

  Bij Output formaat kun je het gewenste bestandstype kiezen. Liefst .odt, maar .doc kan ook.

  En daarna kun je onbekommerd OO gebruiken! :-)
 • Bedankt voor de tip, maar voor mij werkt het niet.
  Ik heb geprobeerd twee bestanden vanuit WP te converteren, maar krijg telkens een foutmelding en geen resultaat.
  Het eerste was een document met tabel, de tweede een reisbericht met een paar foto's.

  Overigens: Waar blijven die bestanden op die server? Het blijkt nergens uit dat het een beveiligde verbinding is en wat me ook een beetje bevreemdt is dat er gevraagd wordt om overtreding van bijv. merken en auteurswetgeving te melden. Hoe kan dat als je geen inzicht hebt in bestanden van anderen. Of heb je dat wel?
  Het interesseert me niet als anderen inzicht hebben in welke MP3tjes ik laat converteren, maar recepturen voor bepaalde stoffen / vertrouwelijke / persoonlijke documenten…..da's een ander verhaal.
 • Dat is natuurlijk een bepaald risico, ja. Zo zie je maar weer, hoe ellendig die gesloten formats eigenlijk zijn. Ook .doc en .docx zijn van die akelige gesloten formats, dus daar krijg je over een aantal jaren ook gedonder mee, als het niet meer wordt ondersteund. Let maar op.

  Ik ben blij met Open Office, want die heeft een open-bron format (open source) .odt, zodat dit soort ellende in de toekomst niet kan gebeuren. Omdat .odt open bron is, kan namelijk iedereen onbeperkt in de broncode kijken en er dus een filter voor maken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over archiveren: het blijft altijd toegankelijk.

  Kun je het eens proberen via de omweg van rtf:
  - zet je Word Perfect bestanden *in Word Perfect zelf* om in .rtf ("opslaan als";). Ingewikkelde opmaak gaat wel verloren.
  - nu kun je het rtf-bestand openen in Open Office en opslaan als .odt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.