Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

backup methode en bijbehorende backup software

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hi,
  Voor een kennis ga ik een PC klaarmaken met XP. Is zakelijk systeem dus wil gegevens zoals email en documenten b.v. 1 x in de week veiligstellen en na aflevering direct een image maken van de C-schijf en bewaren op de externe harddisk (bij defect aan HDD/virus etc.etc.)
  Nou dacht ik er eerst aan om elke week een full backup van C-schijf te draaien maar bedacht me dat ik dit ook eenmalig kan doen en daarna b.v. een differentiele backup zodat ik de image kan terugzetten en daarna de differentiele backup en klaar is Kees (moet dan weer volledig up-to-date zijn).
  Maar moet ik dan een aparte taak runnen voor backup documents and settings en emaildata, denk het wel, moet ik ze dan elke keer laten renamen en sorteren op datum of elke keer laten overschrijven? True Image 11 Home kan veel van deze zaken maar elke keer een mapje aanmaken (van die dag) met daarin het backupbestand dat lukt me niet.
  Heeft iemand advies hoe ik e.e.a. het beste kan doen, de backupsoftware moet ik nog aanschaffen.
 • Je kan toch een incremental backup maken en elke keer als je een nieuwe update backup maakt een nieuwe naam geven zoals een datum.
 • Nee, dit kan niet want de PC staat niet bij mij thuis en ik wil het daardoor allemaal automtisch laten doen met een tijdsinterval. Naast jou antwoord gaat het er ook om wat nu in totaliteit de beste manier is (dus eerst een image en dan…………etc.).
 • http://www.karenware.com/powertools/ptreplicator.asp

  http://www.runtime.org/driveimage-xml.htm

  Heb je hier iets aan?
 • Nee, eigenlijk niet. Ben heel erg bekend met Acronis True Image en dat vind ik eigenlijk een fantastisch pakket qua gebruikersvriendelijkheid, restore via CD etc.etc.
  Wil gewoon een full-proof data-recovery PC met XP afleveren waarbij het er echt om gaat wat iemand vanuit de praktijk kan adviseren. Kan natuurlijk een begin image maken (als ik net alle documenten, mail etc. heb overgezet van oude PC) en daarna alleen van documents and settings en email maar is dat slim want voor hetzelfde geld slaat iemand op de c:\ dat ene belangrijke document op.
  Het gaat dus om 1) het pakket 2)welke instellingen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.