Vraag & Antwoord

Anders (software)

Groen beeld bij filmpjes op internet

12 antwoorden
  • Als ik bijvoorbeeld RTL Travel wil bekijken, bij gemiste uitzendingen, dan krijg ik eerst een reclame die het wel gewoon doet, maar daarna wordt het beeld groen, terwijl het geluid het wel gewoon doet. Ik heb de videokaart driver opnieuw geïnstalleerd en verschillende codec-packs geprobeerd, maar ik krijg het niet voor elkaar het beeld goed te krijgen. Kan iemand mij helpen?
  • Aangezien je ook een probleem hebt met een srt bestand in avi, denk ik dat't probleem in je mediaplayer zit. Wellicht als je mediaplayer de-installeerd en opnieuw installeerd, dat't dan werkt?
  • Ik heb via configuratiescherm en software windows media player 11 verwijderd. Daarna heb ik de computer opnieuw opgestart. Maar als ik nu een muziekbestand open, wordt gewooon windows media player 11 weer geopend, maar bij software staat dit programma niet meer.
  • Dan heb je nu WMP10, maar daar zit het prbleem toch niet? Lijkt mij een codec probleem. http://www.codecguide.com/download_mega.htm Probeer deze eens, alleen goed opletten wat je installeerd en aanvinkt, begin met alleen afspelen zonder al die players.
  • Hij had deze net gedownload, http://www.cccp-project.net/ Aangezien deze alle codec ondersteund, lijkt me dat ook niet het probleem.
  • Nee dat was precies dezelfde media player, versie 11. Maar ik heb nu wmp11 gewoon nog een keer geïnstalleerd, dus nu staat ie ook weer bij software. Maar ik heb dus weer dat filmbestand geopend, en er werd toen aangegeven dat de divx-coded niet was geïnstalleerd. Ik heb die dus geïnstalleerd, en nu werkt het weer, ook nu het srt bestandje er gewoon bij in staat. Ondertiteling doet het nu ook gewoon. Alleen het groene beeld is nog neit verholpen. Ipv dat het beeld helemaal groen was, zie ik nu ook nog allerlei kleuren lijntjes. Weet je misschien ook hoe ik dat kan verhelpen?
  • Ik had eerst zelf ook allemaal problemen met afspelen van diverse (streaming) filmpjes; nieuwe direct X geprobeerd, nieuwe codecs, maar niets werkte. De oplossing bleek uiteindelijk om de hardware acceleratie uit te zetten; Zie [url=http://www.deskshare.com/Resources/articles/dmc_turnoffhardwareacceleration.aspx] hier[/url]
  • Tja, het blijft toch een codecprobleem, je kunt er ook teveel hebben die elkaar tegenwerken. http://en.utilidades-utiles.com/download-codec-sniper.html Kijk eens met Codec-Sniper of er iets niet goed staat, kan zijn dat je hem eerst op de compatibiliteitsmodus voor 98 moet zetten. Ook een goede manier om het op te lossen is om eerst de codec progjes en ALLE codecs via apparaatbeheer te deïnstalleren, niet opnieuw opstarten, dat hoeft niet, dan alle bestanden uit de map windows\system32 met de extensie ax te verwijderen. Dan die Mega Codec Pack installeren, zonder de players, ffdshow filters, maar met de DivX, Xvid codecs en filters, mpeg en mpeg2 codecs, AC3, wav en mp3 codecs en de alternative Quick en Real time codecs. Kun je alles afspelen via WMP, mocht je er wat bij willen, kun je die install van MCP weer draaien en dat kiezen wat je nog wilt, de andere codecs blijven.
  • [quote:a386828bce="Novadamus"]Ik had eerst zelf ook allemaal problemen met afspelen van diverse (streaming) filmpjes; nieuwe direct X geprobeerd, nieuwe codecs, maar niets werkte. De oplossing bleek uiteindelijk om de hardware acceleratie uit te zetten; Zie [url=http://www.deskshare.com/Resources/articles/dmc_turnoffhardwareacceleration.aspx] hier[/url][/quote:a386828bce] Ik heb de schuifregelaar van de hardwareversnelling naar links gedaan. Dit helpt inderdaad. Ik heb er verder niet zoveel verstand van, maar gaat dat niet ten koste van andere dingen? Anders zou deze toch wel standaard uit staan? Andere oplossing ga ik nu proberen.
  • Ik heb nu dat met die MCP geprobeerd, maar het heeft niet geholpen. Maar nu heb ik dus bij apparaatbeheer al die codecs verwijderd, en zit ik met een codecpack met allerlei vage dingetjes dat ook nog eens niet werkt. Kan ik nog weer terug naar de oude situatie?
  • Je dient ook eerst alles te deïnstalleren. Die methode heeft altijd gewerkt, zou raar zijn dat het bij jou niet wil. Nog die Codecsniper gebruikt?
  • Ik heb alle codecs ook verwijderd bij apparaatbeheer, en alle AX-bestandjes verwijderd. Dat was ales toch?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.