Vraag & Antwoord

Anders (software)

Harde schijf formatteren

Anoniem
hubruja
7 antwoorden
 • Hoe kan ik de harde schijf van mijn laptop formatteren? Ik wil hem gewoon eerst helemaal leeg maken, en daarna een nieuw besturingssysteem installeren. Normaal doe ik dat via de cd-rom van windows xp, maar altijd als ik dat doe blijven er toch nog bestandjes van de vorige versie achter. Ik wil dus gewoon de hele schijf totaal leeg hebben. Weet iemand hoe dit moet? Ik heb trouwens geen floppy-drive.
 • Als je een volledige XP cd hebt en de C: schijf formateert, blijft er echt niets achter hoor.
 • Origineel zat er Vista op, maar ik was altijd XP gewend en die heb ik er later ook opgezet. Ik wil nu toch eigenlijk Vista wel weer proberen, maar ik wil dan ook echt alles van XP eraf hebben, maar volgens mij kun je via de cd/dvd van Vista niet de schijf formatteren, want hij geeft aan dat je gaat upgraden, waarbij alle bestand in mijn documenten e.d er wel op blijven staan.

  Ik heb nu via de cd van Vista MS-DOS geopend, en via daar format c: gedaan. Dit kan toch geen kwaad? En zo niet, wordt mijn schijf dan goed leeg?
 • Het formatteren via MS-DOS is gelukt, maar ik heb nu nog een andere vraag. Tijdens de installatie van Vista kwam ik erachter dat je de schijf wel kon formatteren, dus wat ik eerst had gedaan is overbodig geweest. Maar ik kwam dus in het scherm waarbij je moet kiezen hoeveel partities je wil en waar je Vista wil installeren enz. En er stonden 2 partities, één met 9 MB en één met de rijst van de schijfruimte. Ik heb ze beide verwijderd, waardoor alle ruimte naar één partitie toe ging. Nu is mijn vraag of dit wel goed was, of die extra partitie van 9 MB niet behouden had moeten blijven.
 • [quote:b80b035493="arjan_hoek"]Het formatteren via MS-DOS is gelukt, maar ik heb nu nog een andere vraag. Tijdens de installatie van Vista kwam ik erachter dat je de schijf wel kon formatteren, dus wat ik eerst had gedaan is overbodig geweest. Maar ik kwam dus in het scherm waarbij je moet kiezen hoeveel partities je wil en waar je Vista wil installeren enz. En er stonden 2 partities, één met 9 MB en één met de rijst van de schijfruimte. Ik heb ze beide verwijderd, waardoor alle ruimte naar één partitie toe ging. Nu is mijn vraag of dit wel goed was, of die extra partitie van 9 MB niet behouden had moeten blijven.[/quote:b80b035493]
  of die extra partitie van 9 MB niet behouden had moeten blijven.
  dat is mosterd na de maaltijd .
  wat moet daar dan op gezegd worden .
 • Die 9 GB was de herstelpartitie. Die werkt toch niet (zou hem moeten kunnen gebruiken door CTRL en F11 tegelijk in te toetsen direct na het opstarten). Dus daar mis je niets aan. Scheelt ook veel door de fabrikant voorgeinstalleerde rommelprogramma's (Google toolbar enz. etc.) als je Windows Vista kaal installeerd. Dat scherm waar je de harde schijf kunt formatteren, hoe werkt dat? Ik krijg het niet als ik Windows Vista opnieuw installeer!
 • [quote:7b96c1cfb7="JurjenB"]Die 9 GB was de herstelpartitie. Die werkt toch niet Dus daar mis je niets aan. [/quote:7b96c1cfb7]laten we zeggen dat mensen hier toch een andere mening over hebben… :roll:

  iig, zoals plextor zegt: gedane zaken nemen geen keer. Maar volgende maal zou ik ze toch maar laten staan. Was ze trouwens wel 9G groot? (bij mij slechts 55 MB)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.