Vraag & Antwoord

Anders (software)

PDF bestand

Anoniem
hubruja
12 antwoorden
 • Is er een programma waarmee ik een PDF bestand kan bewerken?
  Ik moet namelijk een groot aantal contracten invullen. als ik die dan eerst moet uitprinten en daarna handmatig :? moet invullen? ben ik 2 dagen bezig!
 • Adobe Acrobat (Pro/3D) kan PDF bestanden bewerken, maar dan nog is het vrij beperkt, bovendien is het nogal aan de prijs.
 • Ik vind het maar raar hoor, dat je zulke bestanden niet kunt bewerken… wat heb je er dan aan :??
 • Die zijn er om te lezen en soms zijn ze ook nog eens beveiligd, overigens zijn er wel een paar gratis editors, probeer deze eens.

  http://downloads.vnunet.nl/download/text+editors/pdf+editor/_923.html

  Of zelf eentje zoeken.
  http://sourceforge.net/search/?type_of_search=soft&type_of_search=soft&words=pdf+editor
 • Ik had tijdens mijn zoekacties niet aan het woord "editor" gedacht :oops: :D Ik zal de download eens proberen.

  Nou dit gaat wel lukken! thanks!
 • Tekst editen zal niet zo'n probleem zijn, daar zijn wel gratis editors voor. PDF is overigens van oorsprong ook helemaal niet bedoeld om te editen, juist om te zorgen dat het er zo uit bleef zien, als het was aangemaakt.
 • Kan men (buiten inscannen en opslaan als) zelf ook pdf bestanden aanmaken dan? of is dat allemaal voor geprogameerd?
 • Zie hier op de site van Adobe:

  http://tryit.adobe.com/nl/acrobatpro/main/index.htm?sdid=BSWZQ
 • Adobe acrobat is inderdaad hét voorbeeld. Maar diverse andere programma's van adobe kunnen ook pdf aanmaken, bijvoorbeeld framemaker. Verder zijn er diverse goedkopere editors op de markt, sinds diverse patenten inmiddels verlopen zijn. Het is al een vrij oude standaard. Maar eigenlijk geldt, dat je de pdf niet meer zou moeten bewerken, nadat ze aangemaakt zijn. Het is in feite output van een programma, zoals een geprinte pagina de output is van een tekstverwerker.

  http://www.foxitsoftware.com/pdf/pe_intro.php

  En verder heb je natuurlijk nog de pdf printers. Daarmee kun je elk document wat je kunt printen, ook vastleggen in pdf.

  http://www.acrosoftware.com/Products/CutePDF/writer.asp
 • Toch vaag dat bijna ieder bedrijf pdf gebruikt voor bv contracten. neem nou een verlening van je mobiel, krijg je een pdf bestand. Je kan al je gegevens mailen, maar het pdf bestand kun je niet op de pc invullen. :? uitprinten, invullen, inscannen en dan mailen… niet echt handig. vandaar een editor. maar ook met een editor kun je niet alles invullen. je kan de layout enigsins veranderen maar daar blijft het bij. het zou toch een simpele aanpassing moeten zijn om een editor in te bouwen.
 • [quote:0d3061aa3f="eduard33"]Toch vaag dat bijna ieder bedrijf pdf gebruikt voor bv contracten. neem nou een verlening van je mobiel, krijg je een pdf bestand. Je kan al je gegevens mailen, maar het pdf bestand kun je niet op de pc invullen. :? uitprinten, invullen, inscannen en dan mailen… niet echt handig. vandaar een editor. maar ook met een editor kun je niet alles invullen. je kan de layout enigsins veranderen maar daar blijft het bij. het zou toch een simpele aanpassing moeten zijn om een editor in te bouwen.[/quote:0d3061aa3f]

  Je kan invulvelden maken in PDF dat is geen probleem. Bedrijven willen dat vaak niet omdat er ook een handtekening op moet komen.
 • Ja da's waar… Hoewel een handtekening ook al behoorlijk achterhaald is vind ik. Tegenwoordig moet je zoveel informatie geven aan dergelijke bedrijven, wat praktisch alleen de betreffende persoon kan weten, tevens stuur je een bewijs van adres etc. en mijn handtekening is nooit het zelfde :lol: Maar ale.. ik ga off topic geloof ik… :oops:

  Bedankt voor de informatie!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.