Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Adresboek OL2003 pleite na samenvoegen van twee .pst-files

Anoniem
Jan bakker
10 antwoorden
 • Op mijn W2k-pc draait Office 2003. Ik ontdekte op een gegeven moment (een week of wat geleden) dat mijn mail en adresboek verspreid waren over twee gegevensbestanden van Outlook, heel vreemd!). Eén zat in <Mijn Accountnaam>/UserData (outlook.pst, met een kleine letter beginnend) en de andere zat in Documents & Settings/<Mijn Accountnaam>/Local Settings/Application Data/Microsoft/Outlook (Outlook.pst, met een hoofdletter!). Dit heb ik geconstateerd door als Administrator naar *.pst te zoeken. Door welke oorzaak weet ik niet, maar op een volgend moment (gisteren) ontdekte ik dat er ca. 6 maanden aan mails uit mijn Persoonlijke mappen waren verdwenen. Het is mij gelukt om de laatst genoemde Outlook.pst toe te voegen aan de eerstgenoemde outlook.pst (dus die in <Mijn Accountnaam>/UserData, wat m.i. de organieke plaats is voor een .pst-bestand). En gelukkig: Alle mails waren er weer, maar mijn adresboek is helemaal leeg… Ik heb, vóór het samenvoegen van Outlook.pst aan outlook.pst, op een externe HD back-ups gemaakt van beide .pst-bestanden (gekopieerd). Kan iemand mij helpen met het terugvinden van mijn adresboek?
  Heel hartelijk dank voor een suggestie, want ik had ca. 300 adressen!
  Oriolus
 • Outlook 2003 laat in dit soort gevallen het adresboek soms leeg, terwijl de adressen er wel degelijk zijn. Zie je wel adressen als je in de mappenlijst (links) op Contacts klikt?
 • Ja, dank je, inderdaad! Hoe krijg ik ze weer in mijn adresboek terug?

  Sorry. ik kan deze onvolledige antwoorden niet meer verwijderen (ik moet ze zeker in mijn adresboek zetten: dan ben ik ze wel kwijt :D)
 • Ja, dank je, inderdaad! Hoe krijg ik ze weer in mijn adresboek terug?
 • Ja, dank je, inderdaad! Hoe krijg ik ze weer in mijn adresboek terug?
  Als ik op Adresboek klik, krijg ik de boodschap:
  Kan de adreslijst niet weergeven. De contactpersonenmap van dit adresboek kon niet worden geopend; de map is verplaatst of verwijderd of u hebt niet de benodigde machtigingen. Raadpleeg Microsoft Office Outlook Help voor meer informatie over verwijderen van deze map.
  Typisch Microsoft… Ik wil niks verwijderen, waarom zou ik dan in die hopeloze helpschermen gaan kijken?
  Maar serieus, ze zijn er en ook zichtbaar. Moet ik iets kopiëren of zo?
  Oriolus
 • Ik heb natuurlijk wel de help doorgespard, maar ik kan nergens de gesuggereerde hulp vinden om evt. een adresboek te verwijderen…
 • Ik heb een Engelse outlook en vertaal dus in het onderstaande wat. Als sommige termen niet helemaal kloppen ligt het dus daaraan.
  Klik met de rechtermuisknop op Contactpersonen en kies Eigenschappen, Adresboek van Outlook. Activeer hier de optie ‘Deze map weergeven als een e-mailadresboek’ aan en geef deze eventueel ook een andere naam, dat kan in het vak eronder. Bevestig met OK. Open dan via Extra, Adresboek, het Outlook Adresboek. (Dat is nog leeg.) Kies Extra, Opties en selecteer bij beide bovenste opties je adresboek (contactpersonen of de nieuwe naam). Selecteer daarna in het onderste deelvenster het andere (lege) adresboek en klik op Verwijderen. Bevestig met OK. Nu zou alles weer in orde moeten zijn.
 • Als ik op Adresboek klikte, kwam de genoemde foutmelding. Als ik op OK klikte, verscheen een leeg adresboek. In dat lege scherm was rechts een uitrolmenu waarin stond: Outlook-adresboek en twee keer Contactpersonen! Als ik de ene (geselecteerde) Contactpersonen handhaafde, ontstond weer de foutmelding. Als ik echter de andere Contactpersonen koos, kreeg ik mijn volledige lijst met contactpersonen in het adresboek te zien. Opgelost, dacht ik, maar bij dezelfde actie nogmaals uitvoeren, bleef steeds de verkeerde Contactpersonen geselecteerd, met als gevolg weer de foutmelding. Ik heb toen de niet-geselecteerde hernoemd in Contacten. In Extra - E-mailaccounts heb ik gekozen voor de laatste optie: Bestaande adreslijsten of adresboeken weergeven of wijzigen. Daar heb ik een nieuw Persoonlijk adresboek gecreëerd en daaraan Contacten gehangen. Vervolgens heb ik het standaard adresboek, waaraan de niet-hernoemde en niet-benaderbare Contactpersonen aan hingen, verwijderd. Nu heb ik een Persoonlijk adresboek (Contacten) dat werkt, zoals ik dat graag wilde. Het enige vreemde is nog dat de term Contactpersonen staat voor iets dat nu Contacten heet… Als het nog beter kan, houd ik me aanbevolen, maar ik kan ermee leven :)
  Zeer bedankt voor je hulp!
 • Fijn dat het allemaal weer werkt en je je adressen niet kwijt bent.
  Dat je twee keer Contactpersonen had staan komt waarschijnlijk omdat de contactpersonen uit twee .pst-bestanden afkomstig waren. De onbruikbare heb je dus nu verwijderd.
  Outlook maakt geen persoonlijk adresboek meer aan (zelfstandig bestand met de extensie .pab). In oudere versies was die mogelijkheid er wel, ik denk om compatibel te blijven met outlook express of zo. De contactpersonen worden in outlook opgeslagen in het .pst-bestand, maar zijn als adresboek te benaderen. outlook 200 regelde dat nog automatisch, maar in 2003 is er een probleempje ontstaan en gebeurt het niet meer vanzelf als je het associeert met een bestaand .pst-bestand. (bv. als je dat .pst-bestand meeneemt naar een nieuwe computer, zo ben ik er achter gekomen)
  Als het je stoort dat " de term Contactpersonen staat voor iets dat nu Contacten heet" kun je er weer Contactpersonen van maken. Klik met de rechtermuisknop op Contactpersonen en kies Eigenschappen, tabblad Adresboek van Outlook. In het vakje onder Naam van het adresboek zal nu Contacten staan. Verander het in Contactpersonen. Klaar. (in de Engelse versie heet het trouwens Contacts)
 • Terugveranderen in "Contactpersonen" gaat wel, maar dan heb ik in Adresboek - Namen weergeven uit: weer twee Contactpersonen, waarvan de ene (was Contacten) wel werkt en de andere weer die foutmelding geeft; of het moet mogelijk zijn die tweede ergens te verwijderen… Kan dat?
  Overigens dank voor je uitleg: wat wordt er toch geprutst met software - enerzijds om compatibel te blijven, anders om 'verbeteringen', lees verwarringen te creëren… Maar dit ter zijde :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.