Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Grammatica Word 2002

Anoniem
sanchises
4 antwoorden
  • Ik heb sinds kort een eigen computer naast degene die we al hadden. Op beide heb ik Word geïnstalleerd. Echter, op de oude computer heb ik wél Nederlandse spellingcontrole, maar op die van mezelf niet. Om dit probleem op te lossen heb ik de inhoud van c:\program files\common files\microsoft shared\proof\ gekopieerd van de oude computer naar die van mij. Nu doet de spellingscontrole het wel, maar de grammaticacontrole nog niet! Voor de duidelijkheid even de versiedetails van mijn word:
    Word 2002 SP 3
    Geleverd bij Office 10 pakket
  • Behalve de bestanden zijn er ook registerinstellingen nodig. Het is daarom gemakkelijker om de spellings- en grammaticacontrôle vanuit het setupprogramma te installeren. Je hoeft daarvoor office niet opnieuw te installeren: je kunt tijdens de setup kiezen voor het toevoegen van onderdelen.
    Als dat niet mogelijk is moet je het register induiken. De instellingen staan in HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shared Tools\Proofing Tools\Grammar. Je schrijft dat je een computer hebt die wél een grammaticacontrôle heeft, dus je kunt vergelijken en eventueel sleutels exporteren en op de andere computer importeren.
  • oke… volgens mij is het inderdaad niet mogelijk om Nederlands te installeren van de CD, ik weet nog niet waarom… ik zal dat register eens proberen… hoe kan ik trouwens een backup van me register maken? zit er gewoon een functie in regedit
  • Als je een Nederlandse office hebt kun je de Nederlandse spellings- en grammaticacontrôle installeren. Heb je een Engelse versie dan zit Nederlands er niet standaard bij en moet je dus naar het register. Voor het maken van een backup van het register en het importeren en exporteren van sleutels kun je even hier kijken: http://support.microsoft.com/KB/322756

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.