Vraag & Antwoord

Anders (software)

Opera 9.50 is uit

Anoniem
Phrea
17 antwoorden
 • Klik hier om naar de pagina van deze fijne browser te gaan.

  Ter informatie, doe ermee wat je wil. :)
 • Ik wist niet dat er een nieuw aan zat te komen, wat minder gehyped dan Fx, maar ja het is ook niet een volledige versie vernieuwing (10). Er wordt gesteld dat ie HTML en js 2x zo snel renderd als versie 9.2, daar merk ik nog niet zo veel van maar misschien komt dat omdat het verschil tussen 0.6 en 0.3 seconden redelijk klein is (ik zeg maar wat)…
 • [quote:22b9260e87="Phrea"]Opera 9.50 is uit[/quote:22b9260e87] zdnet had er ook al iets over geschreven. Maar of die ook interessanter is dan de nieuwe Firefox 3.0 vraag ik me af. Want volgens de Browser Statistics van w3schools zijn er niet veel Opera gebruikers. Een quote hieruit
  [code:1:22b9260e87]
  Browser Statistics Month by Month

  2008 IE7 IE6 IE5 Fx Moz S O

  April 24.9% 28.9% 1.0% 39.1% 1.0% 2.2% 1.4%

  [/code:1:22b9260e87]
 • Nou ja, ik denk niet dat dingen alleen interessant worden als veel mensen ze gebruiken. En voor een browser geld dat al helemaal niet, dan zou ik nu meteen weet IE moeten gaan gebruiken omdat die volgens jouw redenering duidelijk het meest interessant is.
  Daarnaast is de opera mobile browser een van de meest gebruikte alternatieve browser voor mobiele apparaten.
 • Ik gebruik voornamelijk Firefox omdat dit de default browser is van Ubuntu Linux, mijn hoofd besturingssysteem. Opera zit niet in de standaard reposorities, zodat deze niet is te installeren via Synaptic. Opera 9.5 kan dan weliswaar vanaf de site van Opera gedownload worden, en worden geïnstalleerd. Dit is echter niet gebruikelijk in Ubuntu Linux.

  //Edit

  Bovendien had ik Opera in het verleden al een geïnstalleerd en getest http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=149378&highlight=
 • Maar Opera 9.5 houdt zich iets beter aan de W3C standaards dan FF. Voor webdesigners erg fijn. Bovendien vind ik die snelkiezer erg handig.
 • Ik postte het ter info, postte het niet zodat men weereens een ff vs opera discussie zou kunnen houden.
  Heeft overigens ook een groot voordeel, een browser met een beperkt marktaandeel: het wordt minder vaak aangevallen omdat het minder interessant is voor stouterds die zoeken naar lekken en anderszindse ongein. Sterker nog, ik vind dat 1 van de beste argumenten om Opera te gebruiken.
 • [quote:dda2caf298="Phrea"] Ik postte het ter info, postte het niet zodat men weereens een ff vs opera discussie zou kunnen houden. [/quote:dda2caf298] Dat is anders wel gebruikelijk, wanneer dat soort info wordt gepost op een forum. Voor info hebben we de website van het computer!totaal toch al. Waarop inmiddels al een artikel over Opera 9.5 is verschenen http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Download-artikel/Opera-9.5.htm De pluspunten zien er wel goed uit.
  [quote:dda2caf298]
  Betere zoekfunctie
  Verbeterde beveiliging tegen phishing en malware
  Gemoderniseerde interface
  [/quote:dda2caf298] Dan zal ik 'm bij nader inzien toch maar eens proberen.
 • Het is mijn standaard browser geworden.

  Vanavond ga ik hem onder Linux installeren.
 • Ik vind hem er wel netjes uitzien, en soepel werken. Maar ook ik gebruik eigenlijk alleen firefox. Heb opera overigens wel altijd geïnstalleerd staan.
 • Voor alle duidelijkheid: als Hardy Partner hebt aangevinkt in de softwarebronnen (Systeem - Beheer - Softwarebronnen), dan kun je Opera ook via Synaptic installeren in Ubuntu. Of dat meteen de nieuwste versie is, weet ik niet.

  Opera en Epiphany installeer ik altijd, maar vooral als reserve en voor oplossing van problemen met Firefox.

  Opera is ook handig om te gebruiken op die enkele zeldzame website die alleen in Internet Explorer wil worden bekeken: je kunt Opera zichzelf laten identificeren als Internet Explorer. :-)
 • [quote:60d07167e9="pjotr123"]Voor alle duidelijkheid: als Hardy Partner hebt aangevinkt in de softwarebronnen (Systeem - Beheer - Softwarebronnen), dan kun je Opera ook via Synaptic installeren in Ubuntu. [/quote:60d07167e9] Ik heb dit even gecheckt op één van mijn oude PC's waarop Opera nog niet op geïnstalleerd staat. In Synaptic zie ik dat het om versie 9.27 gaat.

  Op mijn hoofd PC had ik Opera 9.5 al geïnstalleerd. Ik gebruik 'm voor sites waarmee firefox problemen mee heeft. En sinds gisteren gebruik ik 'm om mee te internetbankieren bij de Postbank.

  Overigens is Opera 9.5 niet voor alle site die door firefox niet juist wordt getoond, de oplossing. De site van Azerty.nl wordt bijvoorbeeld niet goed getoond door firefox. Op sommige delen daarvan zie ik afgebeelde sterren over de aankoopprijs van de producten heen. Zo ziet Opera 9.0 'm ook in Ubuntu 8.04. Waarbij identificeren als IE niet helpt. Daarentegen browser Konqueror 3.5.9 toont deze site wel juist. Overigens toont Opera 9.5 onder Windows de Azerty.nl site wel juist.
 • Ik wil niet de algehele positiviteit de grond in drukken, maar er zitten wel nog wat kleine foutjes in Opera 9.5. Allemaal geen onoverkomelijke foutjes, maar toch.

  Voor degenen die n.a.v. dit draadje Opera hebben geinstalleerd en zelfs eventueel als default browser hebben ingestgeld: petje af, voor nu is Opera de toekomst, gewoon omdat het zich het meeste aan de W3 regels houdt, en niet extreem veel gebruikt wordt [zie mijn eerder post over dit argument].
 • Van de website bijvoorbeeld van Muziekgebouw aan het IJ ( http://www.muziekgebouw.nl/ )is er een virtuele tour, je weet wel zo'n draaiend panorama. Opera heeft daar weinig moeite mee, I.E. geeft eerst wat tussenschermen (Java, activex) en F.F. gaat bij mij matig.Wel aardig om te vergelijken.
 • Had de vorige ook al als default staan, en dus gewoon geüpdate. Enige nadeel vind ik dat de werkbalken erg dik geworden zijn, verder bevalt-ie me goed.

  Ik heb overigens niet echt veel nieuws ontdekt. Wat default sneltoetsen anders (plak en ga, wat ik veel gebruik, is nu Ctrl+Shift+V ipv Ctrl+B, dat soort dingen), andere skin, maar verder vind ik het nu niet echt veel vernieuwing brengen.

  Wat me trouwens opviel: de widgets die ik had geïnstalleerd was ik na de update kwijt. Weliswaar binnen no-time weer te installeren, maar vond ik wel een beetje jammer.
 • Dag,

  in no time ben ik overgestapt van IE 6 naar Opera 9.5. IE 6 vond ik tot voor kort prima functioneren. IE7 heb ik wel geïnstalleerd gehad, maar die was in vergelijking met FF2 en FF3 zeer traag, lelijk en verklootte fonts (niet alleen in zijn eigen venster, maar soms ook in systeemvensters zoals het Configuratiescherm). Van IE6 ging ik naar FF2 en toen door naar FF3. Toen ik die laatste installeerde, las ik dat Opera 9.5 ook uit was, dus die wilde ik ook even testen.

  En wat een heerlijke browser is dat zeg… overzichtelijk, snel, gebruikt bladwijzers uit andere browsers, snelkiezer tiptop, enz. Het is nu mijn standaardbrowser geworden.

  Met groet, Wilhelm
 • [quote:c3064bec48="pjotr123"]………….
  Opera is ook handig om te gebruiken op die enkele zeldzame website die alleen in Internet Explorer wil worden bekeken: je kunt Opera zichzelf laten identificeren als Internet Explorer. :-)[/quote:c3064bec48]Kun je er dan ook mee downloaden van MS Update site en van MS Download?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.