Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ccleaner+opschonen

Anoniem
lion
3 antwoorden
 • Heb Ccleaner geinstalleerd.

  Als je onder het tabblad windows en applicaties scanned dan geeft hij info over wat verwijderd kan worden.Er staan ook paden bij van programma's die ik gebruik Kan ik dit klakkeloos verwijderen?

  Bij het scannen van het register staan ook sleutels en fouten van programma's/spellen die ik niet meer op de pc heb. Neem aan dat ik die zonder enige twijvel kan verwijderen.
 • Hoi,

  Ik gebruik dit progje. al jaren met de standaard instellingen, ik vink alleen de prullebak uit, die maak ik zelf leeg.
  Als je het register laat scannen, en je klikt op schonen, krijg je van zelf de vraag of je het op wil slaan. Dan doe je dit, die komen dan in je documenten te staan. Ik heb er in ieder geval nog nooit een probleem mee gehad, ik doe alles weg, ook van progjes die ik nog gebruik. grt.Hans
 • Ik gebruik dit ook al tijden en het bevalt mij prima. Je kan zelf aanvinken wat je wilt laten scannen en ev. verwijderen. Experimenteer hier wat mee, begin aan de veilige kant. Cookies en tijdelijke internetbestanden kunnen zo wie zo weg. Prullebak kan je beter zelf in de hand houden.
  Het register opschonen bevalt mij ook goed. Er wordt altijd gevraagd of je een backup van de betrokken sleutels wilt maken. Doe dat, dan kan je als er iets fout gaat altijd de sleutels terug zetten. Ik heb er een aparte map voor aangelegd. De backup krijgt automatisch de datum van de opschoning.
  Als je mijn instellingen wilt weten, moet je even reageren. Dan typ ik ze voor je over.

  Ik gebruik ook Wise Registry Cleaner (even googelen). Daarbij wordt aangegeven welke sleutels veilig zijn te verwijderen en welke risico's geven, die staan dan automatisch afgevinkt. Dit prog vist meer rommel uit het register. Overigens heb ik het zo ingesteld dat ie de fontfiles overslaat. Ook met dit programma kan je een (volledige) register backup maken, bv. voordat je gaat scannen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.