Vraag & Antwoord

Anders (software)

Geluidsniveau MP3's gelijk trekken

Anoniem
RazendeRoeland
4 antwoorden
 • De muziek die ik als MP3 op mijn PC heb opgeslagen verschilt soms in geluidssterkte als je deze afspeelt. Nu hoorde ik van een kennis dat er een programma bestaat om deze bestanden qua volume op hetzelfde niveau te krijgen. De naam van dit programma was haar echter ontschoten.
  Wie weet welk programma ik hiervoor kan gebruiken?
 • Daar zijn vele programma's voor. Het proces heet normalizen. Kijk eens naar mp3gain. http://mp3gain.sourceforge.net/
 • Normalizing is een oplossing, maar heeft als nadeel dat het de "kantelfrequenties" er behoorlijk afsnoept. Je levert dus fors in op de geluidskwaliteit. De enige acceptabele oplossing is een player gebruiken met Replay Gain , een in de meeste spelers tegenwoordig ingebouwde optie, die een goed gemiddelde zoekt en daarna het volume steeds wat bijregelt. Het beste is en blijft het bij elkaar zoeken van nummers met dezelfde dynamiek.

  ANdries de Moor
 • mp3gain is heel goed, want geen kwaliteitsverlies. Hercodeert namelijk niet. Zet alleen de volumebits anders.

  Ik citeer vanaf de webstek van mp3gain:
  "the changes MP3Gain makes are completely lossless. There is no quality lost in the change because the program adjusts the mp3 file directly, without decoding and re-encoding."

  Ik gebruik mp3gain al jaren. Eerst onder Windows, en de laatste paar jaar onder Linux (er is ook een Linuxversie). Naar volle tevredenheid.

  Groet, Pjotr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.