Vraag & Antwoord

Anders (software)

Snurkopname

Anoniem
H.Meinders
9 antwoorden
 • Vraagje: ik wil een nacht, 8 uur hoop ik, een audio-opname maken van mijn slaapgedrag i.v.m. een eventueel onderzoek (slaap-apneu). Dat moet toch kunnen met een microfoon en een programmatje op de pc?? Maar tot nu toe heb ik niets gevonden! Iemand een idee? :lol:
 • Audacity + voldoende vrije schijfruimte.
 • ken audacity niet, maar verondersteldat je ook daar de eigenschappen van je opname kan instellen. daarmee kan je erg veel diskruimte besparen: bijv neem op in mono, 8 bit, en met een lage sample rate, bijv 22 khz. de opname die je dan creëert is voor jouw doel prima bruikbaar.
 • Je kunt je vrouw ook even de computer aan laten zetten als je snurkt. ;-)
 • Kees, Derk, bedankt voor de tips!
  Gerben, saillant detail in mijn verhaal: samen slapen GING niet meer , o.a. vanwege slaapgeluiden en zich eraan storen…
 • Heb je het al eens met je huisarts besproken? Mensen die zwaar snurken, hebben wel eens last van apneu. Dus dat de ademhaling af en toe even stilstaat. Komt vrijwel altijd wel weer op gang. Maar het kan wel kwaad, al is het maar door onrustige slaap. Je kunt in sommige ziekenhuizen ook slapen, waarbij je wordt gemonitord door een videocamera en geluidsopname.
 • Bedankt voor de tip, ik zal eens stappen ondernemen. Heb al wat op internet gelezen, wel de moeite waard om er achter aan te gaan.
 • Heren, hartelijk dank voor de tips, opname gelukt! Omvang van 8,5 uren: kleine 500 MB, valt mee! Nu 1 nacht beluisterd, geen apneu (valt ook mee, ligt dus meer aan vriendin??), wel snurk (valt ook wel mee…). Ik zal nog paar nachten opnemen en dan verder zien. Bedankt!
 • Na één nachtopname kun je nog geen konklusies trekken v.w.b. 'ernstige' geluiden! Het kan enerzijds zijn dat je wél regelmatig onmogelijk bent om naast te slapen maar anderzijds ook dat je partner erg gevoelig is voor lichte geluiden.

  Ook al zou je geen ernstige 'afwijking' hebben, toch ook hier het advies het eens aan je huisarts voor te leggen: er zijn voldoende (ook niet medische) specialisten en begeleidingscentra die tips/cursussen geven i.v.m. 'hinderlijk' slaapgedrag. Een gesprek daar mét je partner zal om te beginnen al aan het licht kunnen brengen waar precies het probleem ligt. En vandaar uit kunnen desgewenst vervolgstappen worden gezet. Die kunnen zowel liggen aan jouw kant: andere slaaphouding, hulpmiddelen als aan de kant van je partner: oorwatjes, niet meer op dit geluid gericht zijn kun je ook trainen etc. etc.

  Tenzij je alleen slapen wel lekker vindt. Dan laat je het zo en koopt een hele grote teddybeer voor je partner. :D

  Ik bedoel maar te zeggen dat JIJ uit bent gegaan van een idee (apneu) en nu op basis van 1 nachtopname konkludeert dat jij geen apneu hebt. Dat is wetenschap van janpieremagoggel. Samen met je partner de zaak doosrspreken en zonodig laten onderzoeken bij een slaapdeskundige lijkt me de werkelijke oorzaken wél boven tafel te kunnen krijgen. Als het tenminste voor jullie die moeite waard is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.